ursh

Hejhej!

Tågresan gick bra som vanligt, satt och skrev lite på slutuppgiften och lyssnade på musik, går ganska bra att plugga på tåg ändå tycker jag, man kommer iaf någon vart och får alltid något gjort.
Tog bussen från tågstationen idag och gud så skönt det var, klev av vid sjukhuset så vart bara en liten gångsträcka, inte lång alls så var mest trapporna upp som var jobbig. Fick veta att de är billigare att betala med kort på bussen än med lösa pengar så kostade typ 17 kronor eller vad det var, och hade blivit mycket dyrare med kontanter, alltid bra att veta sånt där.

Märkte att något rengöringsmedel till toan läkt ut i en påse bland massa saker, luktade ju satan, ska inte sånt som gör ren toan lukta gott? Har tvättat händerna flera gånger men lukten verkar vilja sitta i, sjukt störande så fick typ tömma nästan allt ur sina förpackningar för att slänga de som tagit lukt från det där.

Har försökt att plugga lite mer sedan jag kom hem, hade min pluggchoklad så jag skulle orka, så skrev ungefär en sida till innan jag tappade orken och började titta på massa tv-program.
Tänkte skriva av mina frågor till seminariet imorgon eftersom jag glömt skriva ut de sen ska jag nog gå och duscha och lägga mig i sängen tror jag.
Skönt med halvdag imorgon bara. :D

Natti ;D

Snabbisinlägg

Godmorgon!

Väskan är färdigpackad och tyngre än vanligt, har ju handat lite på Dollar + att jag hade en del saker kvar sedan förra helgen, så kom hit med en nästan tom väska och åker hem med en överfull väska som knapt går att stänga, den kommer väga ton ju, tror det blir bussen hem från tågstationen för en gångs skull, har nog ont i kroppen efter i lördags. Gruvar mig för att bära upp alla mina saker upp för alla trappor till lägenheten, ursha.
Får iaf skjuts till tågstationen av mormor och Cornelis om typ en halvtimme, så ska väl snart upp och ta åksjuketabletten och ta ner mitt fika som jag ska ha med.

Skriver lite senare, ha en bra dag mina vänner !


?

Asså vart fan kan min gaffelpinne tagit vägen, den är inte hos Mathilda där vi förfesta och inte i bilen som vi åkte med dit, måste ju ha tappat den då vi klev ur bilen, men man har ju lite ångest att man inte gick direkt då man märkte att den var borta och kollade på parkeringen, hann ju aldrig använda den känns ju drygt, och jag som skulle sälja det här, får försöka fast jag inte har alla tillbehör då.
Och det roliga är att man skulle kunna tro att Memento är ett slott, vi alla gick själva ett tag och letade efter varandra och hittade inte varann, så stort är det ju inte där heller, helt sjukt. xD

Aja blev bakismat till middag idag, kycklingrulle! <3 Har varit på Ikea en sväng också, fick en till gardinstång så jag kan sätta upp dubbla gardiner. Mina julgrejer har ju kommit nu,gardiner, kökshaddukar,kuddöverdrag, och lite andra saker, kommer bli mysigt i min lägenhet då jag få julpynta lite.
Har också varit ute och gått en sväng med mamma och pappa, så nu ligger jag på sängen och ska strax gå upp och betala en räkning och se på Filip och Fredrik.
Blir nog inget mer pluggande idag, orkar fan inte, få skriva mer på tåget imorgon eller innan med kanske.

Haloween

Igår var det mycket som hände, började med att klänningen till min maskeraddräkt verkade vara till för för dvärgar så att den blev alldeles för kort för mig, antingen visade man hela rumpan, eller hela brösten så fick skynda mig till Birsta och leta något annat att ha på mig, slutade med att jag köpte en röd blus,en svart skinnkjol,svarta strumpbyxor och en svart spetsbandeu eller vad de brukar kallas. Ett svart och ett rött nagellack kom jag hem med också sen fick det vara nog tror jag. ;O
Sedan åkte vi och tog en korv på Ica maxi och vandrade in på skoaffärerna där för Mathias skulle ha ett par nya dojor, därefter en sväng på systemet och till Alnö för att hämta en bok innan jag väl fick komma hem igen.
Duschade och målade naglarna som jag höll på få ett bryt på efter ett tag, trodde att det hade torkat men inte tillräckligt tydligen så smetade ju ut allt på min kläder dessutom, sen gjorde jag om och gjorde samma misstag igen, sjukt störande.
Åt lite mat, taccos var det, sedan drog jag till Mathilda och fixade mig där inför kvällen. När vi var klara så var det Djävulen och djävulens katter ;D, jag var djävul, fast sen blev Ella också djävul så det blev två djävular och två kittycats. ;D
Spankpinnen(djävulsgaffeln) glömde jag någonstans så fick aldig med den in på krogen, lite synd. =(
Vi var iaf på memento där de hade haloweenfest, gratis inträde om man var utklädd ;D, Men det var roligt, träffade en del folk jag kände. ;P (d)jävulst roligt. ;D HAHAHA

Idag är man rätt seg och trött, har ont i mina fötter och även mina ben, men det är väl så det ska vara antar jag.
Fick kliva upp och åka och fota vid Timrå sok till en uppgift och handla lite,så ingen sovmorgon här inte, nu tänkte jag hämta min cola och försöka skriva ett par rader på uppgiften, hua känns jobbigt. :P


Trött!!

Har varit ute ännu en hel dag i skogen, denna gång var det redovisning om Eld,matlagning, vindskydd osv.
Själv så hade min grupp hand om vindskydd, så igårkväll satt jag och tränade på att göra ett dubbelt halvslag med skosnören på mitt ben, för er som inte vet vad det är så kan jag säga att det är en sorts knop som man använder sig utav då man ska surra fast något, t.e.x ett vindskydd som vi nu skulle. ;D
Men det var kul och se och få prova på lite saker, en del hade ju med saker att bjuda på, t.ex dom som hade matlagning kokade varm choklad till de som ville och de med allemansrätten hade tagit med marsmellows som vi grillade, och självklart skulle jag lyckas sätta eld på tre marsmellows, de ville tydligen inte att jag skulle ha någon. xD Men de ska ju vara jag då som lyckas med sånt.
Till lunch grillade vi, eller ja de flesta grillade iaf, så korv med bröd blev det till lunch och röken verkade gilla mig så vart jag än satt så åkte röken mot mig, så just nu luktar jag ganska mycket brandrök, stackars de på tåget, ne men är man skogsmulle så är man. ;)
Men är helt trött och slut efter en heldag ute, så ska man orka plugga också, tror jag ta med godispåsen jag har här hemma så jag får i mig socker och håller mig vaken.
Fikc sluta tidigare så hann hem och sätta mig en liten stund, vilket var skönt annars skulle jag behövt stressa massa, men nu är det en halvtimme tills jag ska gå, så vet inte riktigt vad jag ska göra tills dess, men det löser sig nog. :P


Schteen

Hallå där!

Imorse var man inte alls så pepp på att kliva upp ur sängen för att gå ut och cykla i regnet för att kolla på stenar, ifs så regnade det inte mycket men ändå, ni förstår säkert tanken.
Vad har vi för nytta av att kunna stenar? Träd förstår man väl ändå lite att man kanske kan lära barnen något utav det, men tror ju knappast att man ska se till att alla barn vet hur en Gnejs ser ut, aja knepigt det där.
Det bästa var väl ändå fika stunden, fika blir alltid godare utomhus. ;P
På Lunchen hade vi bestämt ett par stycken att vi skulle dra på Max, men sedan hade inte alla cyklar och alla fick inte plats i bilen så jag, Oliva och Nadja gick och åt alldeles brevid skolan på någon restaurang jag inte vet vad den heter, men var gott där iaf, och typ första gången man ser kineser tillaga pizza skulle jag tro. xD Dom hade ju kinamat, pizzor och massa olika saker där så var ganska najs där och ganska billigt så det var ju bra.

Efteråt var det dags att ta sig till Vallshage för att ha ännu ett utepass då vi skulle redovisa en av gruppuppgifterna, så vart mycket lek, en utskällning av en gubbe vart det också, eller ja våran lärare fick det men egentligen var det gubben som var dum i huvudet.
Men det var roligt och fick dessutom bli dagens träning också eftersom jag inte tänkt träna idag då jag är lite förkyld, ha ju cyklat och lekt så jag rört lite på mig vilket fall som hellst.

Hade tänkt att packa ikväll, blev lite fast framför tv men ska ta tag i det alldeles strax,sitter och diskutterar slutuppgiften med Ingela för att se om man kanske blir mer förstådd på de svåra områdena.
Blir till att sitta och skriva på tåget imorgon, som sist, fast då var det en annan uppgift men ganska skönt att kunna sitta med datorn på tåget, lite borde jag få skrivet iaf. :)



Plugg och åter plugg

Hallådär!

Gjorde min intervju med mormor idag, roligt att höra vilken skillnad det var förr och nu, och nu låter det som att mormor är 100 år, men så gammal är hon faktiskt inte, men menar att det var ju ändå ett par år sedan hon var barn så mycket har ju hunnit ändras, så efter det där samtalet har jag försökt skriva ihop mina svar till en berättelse ugefär, och det gick faktiskt ganska bra måste jag säga, så nu fattas bara de 5 frågorna utifrån boken Den andra dagen  till litteraturseminariumet som är på tisdag.
Har läst lite i boken och kommit fram till några, men ska väl läsa lite till för att se om jag kan göra klart den uppgiften idag så har jag bara slutuppgiften kvar sen.

Tog en paus för att gå på coop och handla lite smågejer,sedan efter att ha lämnat grejerna tog jag cykeln till Willys för att köpa godis eftersom det var jätte billigt där den här veckan, så lite luft idag har man fått iaf.

Har nyss ätit lite mat, köttbullar och potatisgratäng, lyxade till det lite med cola också, lyxa man till det med potatisgratäng så kan man ha dricka också tycker jag, men den slog ju inte min och Nitas gratäng. ;D
Har inte orkat göra mat på ett par dagar nu, men fick väl så lov att göra något och medans manväl håller på så kan man väl göra något gott. Inte lika roligt att plocka bort och diska sen bara, men det ska jag göra snart.

Har fortfarande inte fått upp allt ur resväskan heller, tänkte ta upp det sista snart och lägga allt på sin rätta plats så man blir av med resväskan som ligger mitt på golvet, haha.
Juste vi skulle ju läsa lite om stenarter och sånt inför morgondagens lektion, vafan alla stenar se ju typ likadan ut tycker jag. Aja dags att börja med något av allt jag skulle göra om jag ska hinna med mig.

Ha en bra kväll!

Planering

Godmorgon!

Idag kommer det bli en pluggdag.

Ska ringa mormor strax för att intervjua hon, sedan ska jag sammanfatta det och skriva ihop det till en berättelse typ.
Ska plocka upp resväskan som jag inte hunnit gjort än och läsa lite kurslitteratur ska jag också göra, sen får jag se om jag hinner och orkar göra något mer idag.

Ville ha en bulle ja, men det ville tydligen inte min micro att jag skulle ha så fick vara utan.. :o


mycket nu!

Hej på er ! :)

Idag har jag varit på skolan från klockan 09:00 och pluggat först med studiegruppen om vindskydd och surrningar, har lärt oss hur man gör ett dubbelt halvslag, jag tror det hette så iaf.
Så nu ska vi bara redovisa det här och bygga ett fint vindskydd tillsammans med klassen i slutet av veckan. :)
Vid klockan 12 träffade jag 2 stycken andra som jag också har ett grupparbete med, då vi ska komma på en lek för barn 1-3 år som motorik och perception ingår i.
Det är ju jätte svårt att komma på en rörelselek för 1 åringar, asså vad kan de göra och förstå?
När jag och Nita hade barngymnastiken så hade ju bara 3 åringarna svårt att kunna utföra vissa saker ibland, så att komma på en uppgift som en 1 åring kan göra är väldigt svårt, men tillslut så fick vi väl till något som vi också ska visa upp i slutet av veckan.
Mycket praktiska redovisningar nu, men samtidigt mycket skriva också, fick ju veta att intervjuuppgiften har flyttats så att inlämningen blir på söndag istället för tisdag, tror ni man blev något less eller? Svar: ja!
Jag hade liksom planerat att träffa någon släkting i helgen och ställa frågorna så och kunna samanfatta det dagen efter eller så, ne men då ska det vara klart på söndag helt plötsligt så jag kommer få ta en telefonintevju med någon, och det känns ju inte alls lika bra, dels för att jag inte tycker om att prata i telefon, men är det någon jag känner så går det ju bra men ändå, sen att ta flera frågor på telefonen känns drygt, det kommer ju säkert ta tid så hej telefonräkning! Aja bara till att kämpa, ska släpa med mig kameran hem på fredag och fota pulkområdet på Sok också.
Stressigt nu då det blev massa ändringar helt plötsligt, man kan inte ändra till samma vecka, de ska dom nog få höra på utverderingen.

Ne nu ska jag ta cykeln och brumma iväg till skolan tänkte jag säga, brumma HAHAH, vad tro jag att jag har för cykel då, nån med motor ? xD
Ne men rulla kanske man kan säga, HAHA!
Våra lluare ska på skolan, så vi måste dit och ja vet inte vad vi ska göra egentligen om det är någon slags föreläsning eller om vi bara ska fråga dem frågor, bra fråga, dit ska jag iaf.

Sen blire hem, byta om och träning!
Fullspäckad dag typ, ha det så bra!

Yaay!

Kände mig ganska pepp när jag gick till träningen idag, var någon vecka sedan man gjorde det, har varit så trött och omotiverad, kan det vara för att det är sista veckan och man äntligen får se hur man har förbättrats?
Så idag startade testerna, samma sak som vi gjorde första dagen, första träningen.
Och jag känner mig grymt nöjd och min kropp var ganska slut när det var över. Jag har förbättras sjukt myckt och det känner jag mig riktigt nöjd över.
Några resultat kan jag inte bjuda på just nu för jag kommer inte ihåg alla siffror, men de skulle maila ut de så jag kommer nog visa er sen hur duktig jag varit. ;)
Så nu kan jag säga Army fitness ger resultat och du kommer känna dig stolt och sjukt nöjd efteråt ifall någon känner för att prova på det någon gång.
2 träningar kvar sen blir det till att starta med något nytt. :)

Firar iaf min förbättring med Dajm, HAHA hade lite choklad kvar sedan tågresan så den passade finfint nu tycker jag, men börjar bli lite trött så ska väl snart gå och lägga mig.
Godnatt!


Sista veckan !

Snacka om att man måste få armmuskler av att resa runt såhär ändå, dra tunga resväskor och bära dem upp och ned för trappor, det är jobbigt men ibland får det vara värt de besväret.
Var en hel hög med reklam som låg innan för dörren då man kom hem och ändå har jag bara varit borta ett par dagar. Såg iaf att nästan alla affärer har billigt godis nu inför haloween, och det gillas, man kanske bör passa på och köpa hem lite så att man har. :)

Orkade inte göra mat, så värmde en bit taccopaj, fast den var inte så god, inte idag iaf och inte som uppvärmt, så blev inte att man åt så mycket av den och tog en hårdbrödmacka istället, inte tillräckligt mycket mat för att träna sen då kanske, men får väl äta något annat efteråt istället.

Försökte läsa några sidor till av boken jag nämde förut, gick inte läsa så mycket, mina ögon orkade inte de så får försöka läsa lite mer imorgon, för sedan lär jag ju absolut inte orka.
Nu tittar jag iaf på Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö, som går på tv, och tänkte byta om snart eftersom det är dags att börja gå om en stund.
Sista veckan av träningen, de är nu testerna ska göras om och vi kommer se om vi förbättrats något, spännande!

Ha en sån trevlig måndagkväll ;P

aah..

Hejsan!

Än en gång sitter jag på tåget tillbaka till Gävle, har varit mycket nu, 3 helger på raken har jag åkt tåg, varav 2 resor hem,och kommer faktiskt bli en till, men det är endast för att de är en fest som jag ska gå på då, hade planer att fixa en maskeradfest med Emma, men man behövde någon som var minst 30 år som stog som ansvarig på lokalen och denna gång kunde vi inte hitta någon som kunde ställa upp som det, och för att gottgöra det eller vad man ska säga så går vi på en haloweenfest nästa helg istället så vi iaf får göra något roligt, så igår beställde jag min maskeraddräkt, hoppas den hinner komma, annars får jag lösa det på något sätt.
Efter nästa helg så dröjer det nog ett tag innan jag kommer hem, så då få ni, mina vänner komma och hälsa på mig istället. :)

Så nu har jag komenterat allas artiklar på Blackboard, så nu är den uppgiften klar, en av alla hundra känns det som.
Sitter och småläser lite ur boken "Den andra dagen", man måste läsa ut en hel bok för att kunna göra en uppgift utifrån den, känns jobbigt men blir till att läsa lite varje dag nu.
Har 2 enskilda uppgifter och 2 gruppuppgifter kvar att fixa på denna kurs, så blir till att ligga i lite och plugga massa.

Blir irriterad på människan bakom mig som sitter och trycker med sina ben i min stol så hela ryggstödet trycks upp, och kan inte säga till ehller för människan snackar ju inte svenska.
En sak om det är ett litet barn som sitter och sparkar mot ryggen, men en vuxen människa kan väl förfan sitta med fötterna normalt. Störande tycker jag. :O
Aja tur man har musik så man slipper höra det fula språket iaf. :P

Nu ska jag fortsätta läsa lite. :)

mums!


Det här är vad jag proppar i mig en söndagkväll, glass med kolasås och silverkulor.;P
Mycket gott måste jag säga!

Gjorde inte så mycket idag, hade lite ont i huvudet så orkade inte kolla om någon var hemma och ville göra något, så följde med mamma på Willys och handla lite, fixade några saker som jag kunde ha på tåget imorgon så man slipper ta de i sista minut som sist.
Ja sen så har jag kollat på haloweenkläder typ resten av dagen, eller ja inte hela då, har tränat en stund på crosstrainern och tagit en dusch också, men annars så skulle man kunna säga att jag legat här i sängen vid datorn en stor del av dagen.
Därför ska jag nog dissa datorn snart för att göra något annat ett tag.

kul kväll

Igår började kvällen med att hämta upp Victoria på örnen och låta hon och Mathias få springa in på ica en sväng, medans for Emma hem till mig och väntade, så när vi for in på gården så hoppade vi in i hennes bil och drog ner på ica igen för att handla lite gott åt oss. :)
Därefter blev det film, Ramona and Beezus, HAHAH Jesus? xD Bara de som sett den filmen som fatta det där och ja det var nog de roligaste på hela filmen. :P

Efteråt kollade vi på maskeradkläder och skjutsade lite folk in till stan innan vi fick för oss att gå in på chatroulette. xD Ja och det var ju ganska roligt måste jag säga.
Kvällen slutade iaf ganska sent och blev ganska så sjukt, men endå kul liksom. xD


Nu har jag nyss skjutsat hem Victoria och lagt mig på sängen, Vad fan ska man göra idag? :P
Har ingen aning faktiskt, men återstå att se. :P


Trött tjej!

Goddagens! ;D

Vaknade imorse och kände en knöl på läppen och fick lite panik över vad det kunde vara, som tur är så har man spegelskärm på mobilen och kunde ta reda på det snabbt, visade sig att det vad blod. :O Läppen hade spräckt under natten så jag börjat blöda, ännu ett tecken på förkylning, ursha.
Ja man känner sig lite trött och seg hela tiden så det lär väl brista ut helt snart då, de jobbiga nysningarna och småsnoringen lär väl sluta med en knallröd näsa och en överdos av nässpray. ;D
Ne men har man lite tur så kanske man klara sig ifrån att det ska brista ut helt, man kan ju hoppas iaf.

Tog en promenad med min käre vän Jessica idag, är alltid kul när det finns mycket att prata om. :)
Därefter blev det lite plugg, så nu har jag äntligen skrivit klart artikeluppgiften, så nu äre bara att börja fundera på de andra uppgifterna och börja med dem snart också, suck.
Längtar tills allt är klart så man får vila ett litet tag. xD

Nu ska jag slå mig ner i soffan ett tag och kolla på hockey, skriver kanske mer senare om jag får tid över, var för trött för att skriva ett kvällsinlägg igår, eller hade inte tid heller men idag så kanske jag skriver något till inlägg.

Ha en trevlig dag!


snart framme

Sitter på tåget och har precis stannat vid Gnarp, så ska snart packa ihop datorn för att göra mig redo för att kliva av om sådär 20 minuter.
Har försökt att plugga lite, skriva lite på artikeluppgiften och som hjälp hade jag lite godis och en cola så man inte skulle somna, alltid bra att ha på resans gång. ;P

Gick väl lite sådär med uppgiften, går lite halvtrögt fortfarande, att en a4 kan kännas så förbaskat lång det fattar jag inte, men snart så ska jag vara klar, får skriva färdigt ikväll fast jag hade hoppats på att slippa skriva då men de få man ta.

Nu när jag kommer hem blir det kanske simma med pappa? Har inte hört något mer sedan vi snackade om det sist så har ingen aning hur det blir men förmoligen så lär vi nog hamna där för att plaska runt lite innan maten. :)

Men nu måste jag plocka ihop datorn, tjingeling.

snart framme

Sitter på tåget och har precis stannat vid Gnarp, så ska snart packa ihop datorn för att göra mig redo för att kliva av om sådär 20 minuter.
Har försökt att plugga lite, skriva lite på artikeluppgiften och som hjälp hade jag lite godis och en cola så man inte skulle somna, alltid bra att ha på resans gång. ;P

Gick väl lite sådär med uppgiften, går lite halvtrögt fortfarande, att en a4 kan kännas så förbaskat lång det fattar jag inte, men snart så ska jag vara klar, får skriva färdigt ikväll fast jag hade hoppats på att slippa skriva då men de få man ta.

Nu när jag kommer hem blir det kanske simma med pappa? Har inte hört något mer sedan vi snackade om det sist så har ingen aning hur det blir men förmoligen så lär vi nog hamna där för att plaska runt lite innan maten. :)

Men nu måste jag plocka ihop datorn, tjingeling.

snart tågresa!

Hallåhallå!

Har varit på skolan idag med min studiegrupp och försökt pluggat om vindskydd, lite lyckades vi iaf få fram innan vi mest satt och skrattade åt alla barnen och katt åt skämt.
Påväg hem höll jag nästan på krocka med en annan cyklist, jag skulle svänga och det stog en bil mot kanten så man såg inte om någon kom på andra sidan, vilket de gjorde så vi höll ju nästan på cykla in i varann, tur bromsarna funkar på cykeln iaf.
Passade på att cykla på coop direkt för att köpa en dricka och lite godis att ha på tåget, sedan när jag skulle ta mig hem igen så är jag så van att gå eftersom det är nära så jag råka ju lämna cykeln där och kom på då jag var utanför mitt hus att jag glömt den, så blev upp och lämna grejerna och gå tillbaka till affären för att ta hem cykeln, haha.

Nu väntar jag bara på att tiden ska gå, ska väl börja gå om en halvtimme och försöker tänka om det är något mer jag bör packa ner i väskan, men jag tror jag ha fått ner allt som behövs, bara datorn kvar att packa ihop men det går ju snabbt.
Hejsvejs på er!

:D

Då var man hemkommen och nyduschad efter dagens träning, den där duschen hade jag längtat efter hela dagen eftersom man varit ute i kylan en stor del av dagen.
Så nu sitter jag och tittar på rally brudar som går på 7:an och äter chips för att fira att jag klarade första kursen, efter att ha väntat länge och kikat varje dag så hade äntligen betyget kommit upp på studentportalen, så det känns bra att man klarade det.
Ska se om jag kan skriva ett par rader till på artikeluppgiften, den var så himla jobbig den här uppgiften så vill bli av med den fort, ska skriva imorgon på tåget också men känner att jag skulle vilja få dit något mening iaf,bara något liksom, men får väl se då. :)

Ska väl inte sitta uppe så jätte länge, ska ju orka kliva upp tidigt imorn också.
Godnatt på er.

Burr!

Idag har jag varit i Hemlingby och haft lektion ute på ett friluftsområde där, och innan man väl kom dit så hade man cyklat värsta omvägen,men tur man inte var ensam och virra iaf, dåligt att lärarna inte kan beskriva vägar och platser lite bättre, vafan om de bara säger hemlingby de skulle ju kunna vara köpcentret, willys eller ja vart som hellst. Kommer man inte härifrån så är det inte lätt att veta att det finns ett friluftsområde just där liksom.

Vi har iaf gjort en hel del i skogen, byggt hus åt vittrarna ,hoppat som en ekorre och försökt få fram frönen ur kottarna, ja en hel del har vi gjort, t,o,m frysigt fast man var ganska bra påklädd, var ju kallt ute. :o
Visste inte vad jag ville äta imorse, så tänkte inte på att ta fram något så fick bli färdigmat som bara var att värma i micron, inte det godaste jag ätit men det funkade. =)
Precis då jag skulle sätta mig och äta så kom en geting och störde också, har inte dem dött vid de här laget? Ja här inne få dem då inte vara, för sånna djur tycker jag inte om, ursh.

Tänkte börja plocka ner de grejer jag ska ha med mig hem till Timrå imorgon, kommer ju knapt ha något i resväskan eftersom jag har de flesta grejerna där så få passa på att ta med lite handdukar åsånt. Blir skönt att dra en lät väska för en gångs skull. :)

Ursh jag fryser fortfarande sedan vi varit ute, skulle vilja ta en varm dusch, men känns ju onödigt då jag ska duscha efter träningen ju. Träningen är man ju inte så pepp på heller då man är lite halvfrusen och de är kallt ute, men lika bra att gå dit så kan man mysa ner sig under täcket sen.

Ha så trevligt alla <3 :)


hua!

Hejhej!

Sitter i soffan och tittar på Greys, eller det tog slut precis så får leta något annat roligt på tv. :(
Verka ha blivit något fel på vattnet här, smaka satan, ni vet då det kan börja lukta surt och unket ur slasken ibland, ungefär som det luktar,smakar vattnet. :O Det har ju inte smakat konstigt på så sätt förut och har testat att spola med vattnet ett tag, men verka inte bli någon skillnad så sitter och dricker multivitamin dryck nu som tröst för att jag knapt kunde dricka något vatten under träningen idag.
Jag hoppas verkligen att det blir bättre, annars vet jag inte riktigt vad man ska göra. :O

Var mycket spring idag på träningen, intervallgrejs och sånt, mest för att vi ska ladda inför sluttestet som är nästa torsdag,ska bli spännande att se om man förbättrats något,men det borde jag väl ha gjort. Längtar bara inte till den långa springdelen, den var rena mardrömmen för mig första dagen, men jag tror ändå att jag kan klara den bättre nu, återstå och se som sagt.
Bara jag inte hinner bli förkyld, känns nästan som att det är någon förkylning på g, är småsnorig och ha ont i näsan och nån tand, vilket man bruka kunna få innan förkylning ibland, men hoppas jag klarar mig från att bli jätte förkyld isf.

Sitter och småkika på min packning som ligger lite utspridd över golvet, ska väl ta tag i att ta bort det imorgon.
Har fixat hit lite vintergrejer nu som täckbyxor,skoterstövlar,tjocksockar, moonboots m,m.
Och mina moonboots ser riktigt sköna ut nu,mysskorna. :D
En annan sak som ser mysig ut nu är mitt dyntäcke så tror jag ska lägga mig i sängen nu, Så godnatt på er. :P

Hårresultat


Ja typ såhär blev resultatet på håret.
Är väldigt dåligt ljus här så blev en lite halv taskig bild men det får duga.
Enligt röstningen så verkade ungefär en mellanbrun färg vara det som gällde, men hittade inga bra sånna färger och vill inte börja med för mörkt heller för då blir det ju chock, så bestämde mig för att ta ett steg i taget och börja med ljusbrunt.

Nu är jag iaf tillbaka i Gävle, och har nyss ätit lite mat, så nu tänka jag snart gå till Coop och köpa bananer och sen försöka pumpa cykeln.
Ikväll är det träning som står på schemat.

Tåget

Hallåhallå!

Sitter på tåget, och har nyss lämnat Sundsvall.
Ganska lungt på tåget än så länge, fast det är väl inte så många som åker tåg mitt på dagen på en onsag kanske, rätt skönt ändå.
Vet egentligen inte varför jag slog på datorn nu,eller jo för att ha något att göra men kollade ju typ allt innan jag for, men får väl försöka fortsätta lite på en uppgift då kanske, fast skulle ju behöva läsa också, men kanske kan börja med att skriva lite på artikelredovisningen sen läsa, det låter nog ganska vettigt.


Iaf så ska jag slå på lite musik för hittade ett par gamla hörlurar i en låda som jag lånade med mig, då slipper man iaf höra tåget mullrande.

Ha en bra dag. :)

hej åh hå!

Godkväll. ;D

Har nyss stängt resväskan och packat ner de grejer jag behöver för hämfärden imorgon.
Höll nästan på att bli av med min tågbiljett också bara för att jag skulle uppdatera mobilen och vips så stängdes den av och min pin kod ligger hemma i Gävle, vilket inte var några nummer jag lärt mig med tanke på att ja aldrig stänger av mig telefon.
Mamma ringde iaf till 3 och förklarade situationen och dom fixade fram min pinkod så nu är den igång igen tack och lov. Dock så försvann typ alla mina appar då jag uppdaterade telen, alla mina spel och allt, så ha fått suttit och laddat ner allt på nytt igen, en del iaf, tar ju lite tid att hålla på med sånt där.

Blev ingen träning idag heller, tänkte ju ställa mig på crosstrainern, men tog tid att ta sig igenom de 20 sidor jag sa att jag skulle läsa innan om alla dessa djur och växter, ja hoppas att de typ 100 sidor jag har kvar handlar om något annat, att bara läsa om olika karaktärer och sånt blir jobbigt i längden, men jag har iaf lärt mig att då myrorna trummar med antennena på varandra så pratar dem, de ni. ;D Undra bara vad man ska ha för nytta av det. xD
Efter maten kom Helena hit med Sandra och Linus, så satt och pratade lite med Sandra och kollade på tv tillsammans med en talrik blåbärsglass, mums!

Så nu ska jag gå och borsta tänderna och krypa ner under täcket, kanske fortsätta ladda ner lite appar till mobilen eller kanske nörda något spel.

Och juste sorry för att jag inte lagt upp bild på håret idag men har typ inte hunnit, jag lovar att fixa det imorgon istället. :) GODNATT!




trååk

Hejhej!

Klockan är 14:32, och jag sitter i sängen med ett gäng böcker och försöker ta mig igenom sida för sida, är ju inte lite man ska läsa heller,mina ögon kommer få gå i pension innan de här är klart.
Just nu håller jag på läsa om skogen skulle man kunna säga, man blir lite smått påmind om naturkunskapslektionerna man hade på gymnsasiet.
Det fula är att jag minns inte vad läraren jag hade i det ämnet hette och det var kanske bara 2 år sen vi hade han ju, står helt still, Nita kanske minns? :P

Mormor har varit här och hjälpt mig färgat håret,bild kommer senare då håret torkat riktigt och så. :)
Jag hoppas att de blev bra iaf. :)


Hade tänkt försöka ta mig igenom ca 20 sidor till, sedan tror jag att det blir en paus på Cross trainern. :P


spelnörd?

Har bloglovin skaffat någon sorts tidsspärr på sin sida? går ju inte gå in där på kvällarna längre, det är ju typ då man har tid att läsa bloggar ju, hoppas det bara är något tillfällit.

Har fixat hårfärg idag, så imorgon blir det färga håret.
Ingen som vet hur jag tänkt att färga mer än mamma då, hittade inte riktigt den färgen jag tänkt mig, men blir nog bra ändå.
Lättare och färga hos frisör då man kan förklara ungefär hur man vill ha det, men fanns tider på fel dag bara så funkade inte riktigt så mormor ska komma och hjälpa mig imorgon, blir nog bra det också. :P
Ni får väl hålla utkik efter en bild någon gång under morgondagen. :P

Var en sväng på Lidl också och stog massa poliser runt några barn där, eller ja de kan vl ha varit i åldern då man gå i 7-8 kanske, men det räknas väl till barn det också, man undrar ju vad de gjort för något eftersom det var fler än en polisbil som kom. :o
Aja man kanske får höra det någongång i tiden, rykten brukar ju spridas ganska fort om det inte är något som går ut i tidningen då. :P

Tog en prommis med pappa vid 6-tiden, sedan blev det glass framför tv och en hel del mobilnördande, det fula var att alla i familjen satt och nörda på sin telefon också, Wordfeud vettu, det nya nördspelet istället för angry birds eller nått.
Jag som sa att jag aldrig skulle börja spela sånna spel som alla andra spelar, utan jag vill spela egna spel, och har hållt mig till att inte spela angry birds som typ alla gjorde ett tag, men nu fick jag sådan lust och bara prova spela Wordfeud mot mamma för tänkte att det inte kunde vara så svårt som det kan låta på dem ibland men hade vsist fel, var ett ganska svårt spel ändå, men bra för hjärnan säkert och få tänka lite.
Jag måste nog vara lite mobilnörd ändå, för bara idag på bara några timmar har jag laddat ner 3 nya spel. xD

Så nu ska jag borsta tänderna och krypa under täcket och nörda Temple run, tills jag tröttnar och somnar. :P
GODNATT!

Dag 18 - Vart jag shoppar mina kläder hellst,och varför?

Oj jag köper ju mina kläder på många ställen, men hellst..

Junkyard står ganska högt upp som favorit av mina shoppingställen, eftersom jag är lite halft beroende av märkeskläder, och på den sidan finns många bra märken som jag tycker väldigt mycket om, och de har typ alltid snygga kläder, så där shoppar jag gärna då jag har lite pengar.

De gånger då man ha mindre pengar så shoppar jag gärna på Gina tricot, det är oftast bra priser på kläderna och brukar vara ganska snygga också.
Finns ju många bra affärer med bra priser på kläder, cubus och hm kan ha många fina kläder också.


Men jag shoppar nästan mer över internet skulle jag tro, finns så många bra sidor man kan hitta snygga kläder på.
Men det där få väl räcka. :P

plugg!

Godmorgon!

Sjukt knepigt, inatt vaknade jag några gånger och varje gång var det samma låt som spelades på spotify, hur sjukt är inte det då det slumpas låtar och vakna kanske tre gånger till just samma låt. :O läskigt.

klev iaf upp runt 10 ,fikade och tog en dusch för att göra mig redo för en pluggdag.
Har suttit och läst en vetenskaplig artikel på 12 sidor så nu ska man bara besvara lite frågor och få ihop det där till något bra, men var ju svåra frågor så känns lite drygt. Tror jag tar paus från den uppgiften och läser lite kurslitteratur istället eftersom det är en del sidor att läsa.

Också en glass på de så blir det nog bra. ;D

Söndagsmys

Söndag igen, men än är inte min helg slut iaf, vilket känns väldigt skönt.
Har varit ute på en prommis med Corne mitt på dagen och pratat lite, träffade även Amanda lite, så det var trevligt. 
Sedan gick jag hem och åt lite lunch och såg på tv en stund innan jag försökte ta mig igenom en vetenskaplig artikel, tog mig igenom den gjorde jag inte idag för den är på 12 sidor och på engelska,så tar lite tid då man ska hålla på och översätta massa text,drygt är det men får fortsätta med det imorgon.
Är detta anledningen till varför man skulle ha Engelska B i en förskolelärarutbildning, för att massa artiklar/Litteratur kan vara på engelska?

Efter middagen for jag,mamma och pappa och bowlade, sjukt längesedan man gjorde de och det känns i fingrarna kan jag säga, träningsverk typ, kramp eller var man ska kalla det, ont gör det iaf. xD HAHA
Måste säga att man blev förvånad då man börjar strika då man inte spelat på flera år, men sedan sjunk det så var inte till så mycket talang kvar där eller, skyller på hallkloten, det får man. ;D
Sedan kan man ju skylla på de folk som bowlade brevid också som stog på våran bana och var i vägen, sedan kunde dem gå över på våran bana när någon slagit ett slag, man vart ju lite irriterad att dem inte flyttade på sig och stog mitt där jag skulle stå för att kunna spela, nästan synd att de inte fick ett klot på sig så de fattade hur mycket ivägen de var. :O
Men det var iaf roligt att spela, och jag vann ju. ;)

När jag kom hem blev det en prommis i kylan så nu har jag krypit in i min onepiece och tjocksockar, så ska alldeles strax dissa musiken och gå upp och se på tv med min vän Pringles, låter najs.
Så ha en trevlig,mysig söndag gott folk. ;D

Dag 17 – Mitt drömfordon

Jag väljer att berätta om min drömbil här.

Titta på dessa exempel på bilar :
Jag vill ha en rosa bil, gärna mörkare rosa som bilden längst till höger.
Jag vill hellst ha något som ser ut för att vara något, den ska vara riktigt stylad både till ut- och insida.
Den ska vara en riktig blickfångare, en sån bil som alla drömmer om att ha. :P

Någon speciell bilsort vet jag inte, visst jag drömmer gärna om att få äga den dyraste,maffigaste och grymmaste bilsorten, men samtidigt kan man nog göra de flesta bilar snygg om man styla om dem väl, och är dem rosa gör ju det väldigt mycket att den blir snygg också. ;D HAHA

Jag har sett stylade bilar med stjärnor på och de var riktigt najs, så det skulle jag kunna tänka mig att ha också, typ tre stycken silver-glittriga stjärnor någonstans på bilen, sidan kanske, vet inte riktigt. :P

Coolast vore ju om man hade sånna dörrar som öppnas uppåt, det är najs, sen måste ju bilen ha ett sånt här psssshhh ljud också. xD haha jag hoppas ni förstår vad jag menar, kommer inte på vad de heter just nu. xD

Skulle absolut kunna tänka mig att ha alla de varianter som är på bilderna ovanför, de var fina allihop. :P

Vore ju inte fel att vinna en miljon eller nått, då kunde man skaffa vilken bil man ville. :D


Lördag

Har varit på sporthallen och kollat på Mathias innebandymatch mot Ankarsvik. Emma kom och gjorde mig sällskap också.
Matchen förlorade dem med 3-5, fast det borde ha slutat 4-4 istället, hade varit mer jämt. :P

Nu har jag nyss kommit hem från affärn så nu väntar jag på mat, eller min mage vill ha mat nu, men vi ska grilla idag så lär väl säkert ta tid, så därför ska jag gå och göra mig en macka nu så jag klarar mig en stund till.

Ikväll kommer Emma hit så blir nog trevligt. :)


Dag 16 – Mitt favoritprogram – och varför.

Hmm?
Jag tittar mest på serier när jag tittar på tv, så måste nog säga någon sån.
Greys anatomy är ju bra och det brukar jag se ganska ofta eftersom jag nördar 5:an och det går ofta där.
Cougar town är också bra och går rätt ofta på tv, men finns många bra så svårt att välja någon favorit men om vi säger såhär då, typ nästan alla program som gå på 5:an är bra så programmen/serierna får dela på favvisplatsen eftersom det är svårt att utse en. :P


Dag 15 – Min favorithögtid.

Lätt fråga!!!
Julen är såklart min favorithögtid.

Varför ?
Jo det är före första mysigt, känslan dagarna innan julen, då man ska julhandla och hela stan och alla affärer lyser av julpynt, det spelas julmusik överallt och alla är glada.
Spänningen då dagarna räknas ner medans man öppnar en lucka på chokladkalendern, eller då man kan se ett avsnitt av julkalendern dag för dag, beror ju på om det är någon julkalender som är värd att se.

Sen är det gemenskapen, att alla samlas, släkt och kanske t,o,m vänner, maten bryr jag mig inte så mycket om, men det är spännande och roligt att öppna paket såklart, man blir ju oftast glad då man ser vad man fått.
Sen om det snöar ute på den dagen så det blir exra mysigt är det ett plus.

Men så ska man julbaka och alla hus blir upptända av ljusstakar och julgran, ne tycker julen är mysig, synd att den tar slut så fort bara.

Aja finns mycket jag gillar med just julen, men nöjer mig sådär. :)


plask i poolen

Hallåhallå!

Har nyss ätit mat så nu ligger jag och tar det lugnt i sängen innan jag ska upp och se på Idol med mamma och pappa.
Har varit och simmat med pappa, hann bara komma hem så for vi på en gång.
Var skönt att få simma lite och ta det lugnt i bubbelpoolen, hade velat ångbastat också, men den var trasig så fick nöja mig med en vanlig bastu, men var ju skönt de också. :P

Blev så less nu, fick ett mail som jag väntat på ett tag nu så var det inte till mina förväntningar, eller jo jag hade förväntat mig ett negativt svar, men att folk inte kan ställa upp stör mig. KUL!!

Ska bli skönt att bara ta det lugnt ikväll, man blir lite trött av att plaska runt i vattnet. :P

Ha en trevlig helg mina vänner. =)

påväg till Timrå

Hejhej!

Sitter på tåget påväg hem till Timrå, glömde hörlurarna så blir ingen musik tyvärr, men tur man har med sig datorn och kan sitta och roa sig med den istället. :P

Idag hade vi föreläsning på morgonen, höll nästan på somna för var så trött, och det var fler som inte hade riktigt fokus på vad hon sa för att de var trötta, så det var tur att vi fortsatte lektionen utomhus sedan.
Vi fick testa på våra Sinnen, smaken fick vi prova på genom att man blundade och någon stoppade in en grej i munnen som man skulle tugga på och gissa vad de var, hade ju hoppats på typ godis ja, men gräs och blommor är inte riktigt min grej att äta, ursh!! fast ett blad smakade typ pizza, var typ oregano eller nått. :P
Jag vill gärna se vad jag äter, så tyckte denna övning var lite småhemsk, man vill ju se vad man stoppar i munnen, och hahaha Anna fick in en fluga i munnen då hon gapade, så hon trodde redan att hon fått sin grej att tugga på.
HAHA sjukt roligt, men så himla äckligt, stackarn. :P

Vi testade oxå på hörseln, fick leta saker i naturen som man kunde göra ljud av, stog där i skogen och klinkade lite på stenar och pinnar och bildade halft en orkester. ;D
VI testade oxå lukten och skulle lukta på saker från naturen och beskriva vad det luktar, jätte svårt att beskriva en lukt av ett blad t.ex, men det var en ganska chill dag och slutade ju 12 satt då blev det till att cykla hem och slänga i sig något att äta och packa ihop det sista för att dra till tågstationen.

Så nu sitter man här på tåget och ska sitta här några timmar till.
Blir åka till badhuset och simma,bubbla och sånt mys med Pappa sen, kanske Emma också, fåse om hon skulle med. :D
Sen vet jag inte riktigt vad som händer, fårse. :P

Men nu ska jag leta en vetenskaplig artikel i någon databas, jätte kul, eller inte. :P haha



mums!

Sitter och trycker i mig lite glass, riktigt gott måste jag säga. Hade så bråttom då jag skulle välja glass, med tanke på att mamma stog i kassan och vi hade glömt tagit glass som vi pratat om så skyndade jag mig och tog typ första jag såg, blev någon glass med, choklad, apelsin och banansmak, var faktiskt ganska god.:D
Annars hade man väl fått ångest, om man tagit en äcklig glass, haha.

Intervjuen med Pernilla ( LLU) gick snabbare än jag trodde, hade räknat på minst en halvtimme, men tog inte ens så lång tid så kändes ju skönt.
Fick reda på att jag kommer hamna på en avdelning med barn 3-5 år, fast fanns några 2 åringar i gruppen också, men kommer bli roligt, känns spännande, och det är ju faktiskt inte så långt tills min första Vfu. :P

Ikväll väntas det träning igen och känner mig inte så motvierad till det idag heller, man känner att nu när mörkret kommer och det blir kyligare och fuktigare ute så blir man inte lika pepp att träna så sent, man är oftast trött efter att ha kommit hem från skolan, speciellt om man varit ute hela dagen och lekt och sprungit runt, man känner sig mer pepp på inneträning nu, men samtidigt så tycker jag ju inte att det jag håller på med nu är tråkigt, tvärtom, det är skitkul, bara det att man känner sig så trött, men det är bara två veckor kvar och ska ändå bli roligt att se om det blivit någon skillnad. :)

Nu ska jag kika min mail, väntar på svar på ett mail, så tycker jag borde fått det nu.. :P


storhandlat ;D

Hallåhallå!

Sitter i soffan tillsammans med mamma och pappa som är på ett snabbis besök, de har varit i Sthlm, så de stannade till hos mig och fyllde på min kyl och frys och tar med min resväska hem så jag får mindre packning då jag åker hem till Timrå imorgon. :)
Pappa fixade mitt cykellås, så nu ska det nog funka igen som tur är. :P

Sitter och väntar på att tiden ska gå lite, ska träffa min llu på förskolan jag ska ha vfu på för en liten intervju, som vi tydligen måste göra till någon uppgift. :p Ska träffa henne klockan 15:00, men tänkte väl gå lite tidigare eftersom jag inte vet vilken ingång eller nått man ska in i. :P
Hoppas det inte tar så lång tid så jag kan äta med mamma och pappa innan dom åker hem igen.

SKriver mer senare.



fyy!

Snacka om att det var läskigt att gå hem från träningen idag, var en gubbe som gick framför, så helt plöstligt stannar han och bara tok stirrar på mig, så vänder han sig och går en liten bit och sedan stanna och stirra igen.
Jag tyckte det var skit läskigt, speciellt då han höll i en stång av nått slag i ena handen också, så när jag skulle gå förbi fick jag typ gå ut nästan halft mitt i vägen för att inte komma han nära, sedan sprang jag hem kan jag lova, en bit iaf tills han inte kunde se mig mer.
Ursh, han var verkligen läskig.

Träningen var ganska jobbig i början, man känner direkt om man missat en dag då man ha blivit van att träna 3 gånger i veckan nu och ganska hårt, men ska ta igen måndagens miss på fredag istället, fast då blir det tre träningspass på raken, men får väl ta det då.


Nu sitter jag och äter macka och tittar på Greys, ska snart krypa ner i sängen och nörda något spel på mobilen, som typ varje kväll, har ju hittat så många skojiga nu, men jag orkar inte bara ligga och vänta på att somna som kanske alla andra så jag måste alltid göra något, gärna 2 saker samtidigt, som att både se på tv och spela spel, då blir man trött fort. :)

Aja Godnatt!


ute i kylan

Vaknade strax före väckarklockans ringning och möttes av "The voice" pratande på tv, hade visst somnat med tv`n på, eller ja händer ganska ofta att jag lämnar tv´n på för att jag somnar lättare om jag hör något samtidigt.
Klev upp och fikade och såg att termometern stog på: - 0,3 eller något liknande, så drog på mig vinterjacka, halsduk,mössar och vantar och gjorde mig redo för en lektion ute i skogen.
Frost och is var det ute, men klarade mig från att ramla med cykeln iaf, men mitt lås fick ju något fel, men misstänker nu att jag kanske råkat ställa om koden utan att jag tänkt på det så att de är därför det inte funkar, få kolla på de imorn.
Det var riktigt kallt att ha lektion ute runt halv 9 tiden, ett par vanliga gummistövlar höll inte kylan ute tillräckligt bra så mina fötter var typ istappar och man fick stå och hoppa så att det såg ut som att man höll på kissa på sig för att försöka få någon värme i dem.
Måste fixa fodrade stövlar, typ skoterstövlar och tjocksockar, sen är det problemet löst iaf, hoppas jag. :P

Har studerat massa träd, löv, bär och allt sånt idag, visste inte att det fanns flera olika granar t.ex.
Men det fanns riktigt många olika trädsorter på stället vi var så nu kan man en hel del, kanske ska bli trädforskare istället, eller vad tro ni? ;) HAHA
Ha smakat på nått barr också, var inte så gott, vi skulle smaka på något löv också, men det skippade jag, ursh! Jag är lite feg av mig så det gäller att smaka på okända saker, och jag äter hellst inte gräs! :o

Efter lunch, hade vi som tur var först föreläsning inne i 1,5 timme ungefär, tur med tanke på att det började regna under den stunden och för att få upp värmen igen.
Därefter var det 2 timmars utelektion igen, men då hade det hunnit blivit lite varmare ute under dagen.
Då var det mest lekar, ganska kul faktiskt. :)

Men kan ju säga att man är jätte trött efter att ha varit ute hela dagen, man är sugen på bara krypa under täcket och mysa till en film, men jag ha träning ikväll som jag måste gå på, så jag ska ut ännu mera..
mmmmhh krypa i blött och kallt gräs. <3;p  Okej få ju se det positivt med tanke på att det är bra för hälsan att vara ute mycket, också får mina muskler oh kropp jobba lite, får se framemot den varma duschen då jag kommer hem eller nått.

Nu ska jag försöka läsa klart kurslitteraturen tills imorgon, 3 sidor kvar bara så ska kämpa mig igenom dem. HAHA.


Äntligen!

Efter att ha läst flera hundra sidor under dagen så kan jag äntligen säga att jag är klar för idag, är iaf klar med de som ska vara läst tills imorgon, hade ju velat fått de som ska vara läst tills torsdag klart idag också men vet inte om mina ögon pallar 30 sidor till. Det kanske ni tycker låter lite, men efter att ha läst flera hundra sidor så att man knapt vet vad man läser längre för att ögonen blir så trötta, så känns 30 sidor väldigt mycket.

Fick en fråga varför jag längtar till helgen, och det är väl alltid skönt med helg, men mest för att jag ska till Timrå och kan träffa lite folk därifrån som man inte träffat på ett tag. :)
Ska bli roligt. =)

Ikväll tänkte jag bara ta det lugnt framför tv om det är något bra, annars slår jag nog på two and a half men, och tittar lite på de. :D
Måste fundera lite vad jag ska ha med och äta på lunchen imorgon också, hade helt glömt bort de. :o Aja löser sig nog.

Ha en bra kväll alla. :)

pluggdag

Eftersom mitt schema inte stämde så blev det riktigt mycket att läsa idag, flera böcker med flera kapitels läsning, så trots att jag är ledig idag så fick jag ställa klockan på 8:45 och börja läsa lite.
Känns som man läst i evgheter men det tar ändå inte slut, har nog flea hundra sidor kvar att läsa och har nog läst ett par hundra också,känns jätte drygt men är väl bara att kämpa på.

Har haft en timmes paus nu med lite mat och kolla datorn, sånt kan behövas, så nu ska jag packa ur resväskan bara och läsa ett tag till innan jag ska gå till affären och handla några småsaker som behövs till middagen. :)

Längtar till helgen!

En dag!


Har varit på Bio och sett denna film tillsamans med Nathalie, Emelie och Fredrik.
Jag tycker att det va en väldigt bra film iaf. :)
Sen är ju gratisfilmer alltid najs, hehe.:P

Fick reda på att mitt schema inte stämmer, för de ha tydligen ändrat på det så är tydligen dö mycket man ska läsa tills på onsdag, och att jag ha lektion på onsdag t,o,m, på mitt stå det torsdag, störande. Blir till att plugga imorgon då och råläsa.. drygt!

Tror jag packar upp väskan imorgon också, orkar verkligen inte nu.. för nu ska se på tv typ. :) hejs !

Bio!

Då var man tillbaka i Gävle igen, efter helgens lilla Trip, tågresan var ganska dryg för tåget stannade och stog stilla flera gånger för tågmöte, den brukar annars stanna högst 1 gång, men hade iaf min mobil som sysselsättning, med musik och några spel så klarar man sig, och något gott att äta på såklart. :)

Vart lite chockad då jag såg snö på torget, asså det var inte så att det såg ut som nykommen snö, utan mer som att någon slängt dit ett tjockt lager med snö för att bli av med det bara. :O
Skumt, men jag gillar det, mer snö tack !

Lämnade grejerna i lägenheten och drog ner på affärn och handlade det som behövdes till dagens middag, så nu har jag nyss ätit och ska strax diska undan efter mig, jobbigt och diska, men orkar nog inte göra det senare så lika bra och fixa det nu.

Idag blire ingen träning, har "ont i huvudet" ;), ne men har gratisbiljetter till en förhandsvisning på en film som gå ikväll, så ska ta med mig några och gå och titta på den istället, gratis är ju najs liksom. :P
Kan ju skriva senare om den var bra eller inte. =)

Ha en trevlig kväll, trots att de är måndag och många är trött och slö.;D

O-planerad men rolig resa

Eftersom det har varit något fel så det inte gått att mobilblogga så har jag inte kunnat uppdaterat något på hela helgen, har testat flera gånger, men verka vara något knepigt fel.

Iaf så hamnade jag i Härnösand i fredags kväll, kom hem från skolan och funderade lite över en fest som skulle vara på kvällen, men var så himla trött så kände att jag fick nog stå över den istället hörde jag att Nita var helt ensam och skulle ha jätte tråkigt, så snäll som jag är så sätter jag mig på tåget och drar dit.
Var lite läskigt på tåget för det stog inte på själva tåget vart det gick som det brukar, och det stog heller inte något inne på tåget, så man hade ju ingen aning om vart man var då tåget stannade, men jag kom iaf till Sundsvall som jag tänkt för att sedan kunna ta bussen vidare till Härnösand.

Jag och Nita hade planerat att ha en lyxmiddag nästa helg, men tog det nu istället, så vi gjorde potatisgratäng,fläskytterfilé och sallad, jätte gott blev det, så det tycker jag vi lyckades bra med.
Sedan blev det sitta i soffan framför tv och tjocka massa chips och prata en hel del tills jag satt och halvsov i soffan, då gick vi och la oss i sängen tro jag slocknade på en gång, så trött var jag. xD HAHA

På lördagen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra men vi började iaf med en sväng på stan som avslutades ganska fort med tanke på att Härnösand är inte så stort. xD
Men hittade iaf en parfym jag vill ha, men sånt kan jag inte köpa denna månad iaf för nu är man lite fattig.

Eftersom vi inte orkade göra någon middag så började vi med tjockiskväll redan vid typ 4-5, med chips som blivit över, godis, glass och morötter, ja en hel del tjockade vi i oss samtidigt som vi såg på några filmer.
Sedan tog vi en sväng förbi någon fest och kikade där, tog några helium ballonger och stack hem och hade roligt med dem. HAHA.

Så idag har vi slöat bara, tagit någon promenad i ett gulligt och mysigt område,stött på en lekpark som inte var barnvänlig och tagit lunch på Subway trots att vi är fattig.
Låter som att det enda vi gjort är att ätit men vafan vi har haft lite lyxhelg ju olch lite annat har vi ju gjort också. xD
I eftermiddag åkte jag hem till Timrå,massa strul då man skulle dit, bussen var sen, sen då den kom var den full så fick inte åka med, då nästa kommer så stanna den inte i Timrå och tänkte låta mig stå ute i kylan yttligare ett tag och frysa, men tillslut fick jag åka med iaf och typ skynda mig av i Timrå, men tur det.

Har varit en rolig helg tillsamans med Nita, det får vi göra om. :)

Nu ska jag sätta mig i soffan och se film. Hejs!


Fredagmorgon

Ursh vad trött man är, varför ska vi börja såhär tidigt för, börja halv 9 idag. :o
Orkar typ inte fixa håret eller något, vi gå ju faktiskt bara till 12, så det få vara lite halvkrull en stund. ;P

Det är bara 5 grader idag, så det gå ju åt rätt håll, fortsätt sjunga i gradern termometern så det bli lite snö snart. :P

Märks att man är trött idag, var nära på att kasta min mascara i soporna, när det var något helt annat jag skulle kasta, tappade rouge på golvet så nu är det helt rosa, så blir väl tvungen att städa idag då jag kommer hem då, inget jag velat göra på en fredag, men jag måste väl om jag inte ska kliva i det där sen.

Nu ska jag väl alldeles strax börja ta på mig ytterkläderna och trampa bort till skolan, jag hoppas det inte är motvind som de var igår, det var ju super jobbigt. :o

Ett nytt inlägg kommer senare under dagen.

Torsdag =p

Ska börja med att tacka för alla komentarer jag fått på det tidigare inlägget, ni som inte komenterat och läser detta inlägg tycker jag borde komentera för att ge mig mer tips.
Det är svårt det här med färga håret, man måste ju veta om man vill testa på något helt nytt eller köra på något liknande man haft förr, om man vill göra en stor förändring eller bara än liten.

Idag cyklade jag ner på stan för att käka brunch med Olivia, varken hon eller jag hade någon vidare bra frukost hemma, och speciellt inget som man var sugen på såhär dagen efter fest, så det blev pizza på gallerian 9:an istället, väldigt goda var dom, därefter blev det en Juice på Naked juicebar som Nita hade tipsat mig om, och håller med om att det var riktigt goda juicer, själv testade jag Berry Energizer, som var någon energikicks juice, för kände att det behövde jag och faktiskt, man blev piggare av den, plus att den var god. =)

Olivia hittade inte sin cykel då vi skulle dra till skolan, hon hade tydligen lämnat den på stan för några dagar sen och glömt vart hon ställt den, hahaha illa. xD
Så mina ben fick ju kämpa lite extra då man fick en till människa på pakethållaren, plus lite luft i däcket och det känns som att bakhjulet är helt vindt. :O
Dör ju den dag hjulet ramlar av, försökte pumpa cykeln idag, men kom ju ingen luft ur skiten på skolan, så fattade ingenting. Får klara mig med lite luft ett tag till. xD

Hade 2 timmars föreläsning, då Britta BrÜgge, en av författarna till en bok vi har på kurslitteraturen skulle prata lite om utomhuspedagogik och massa.
Kände mig inte alls pepp för föreläsning idag, visst hon var rolig och så, men det var ingen rast på 2 timmar så man blev ju jätte trött. :o
Vi fick sjunga någon sång också, och tjejernas vers var ju lite kul bah : Jag äter socker,dricker vin, därför är jag fin. Nått sånt. xD  Tur man drack vin igår då, så man är extra fin idag. ;) HAHAH

Cyklade iaf hem efter föreläsningen och började laga mat och kolla runt lite på datorn.
Jag vill ha och göra så mycket nu, ha så mycket funderingar kring saker så känner att jag skulle behöva vinna på lotto, någon miljon eller så. Vore inte fel, inte fel alls. :P

Var träning ikväll, i spöregn, inte så mysigt.
Det blev tungt att röra sig med blöta kläder och man blev kall av att ligga på backen ibland.
I början försökte vi hålla oss under ett stort träd och där var det taggbollar från ett träd hela marken så gjorde ju skit ont och krypa, och allt möjligt på marken där. Hade t,o,m en taggboll i håret då jag kom hem märkte jag. :o

Nu har halva träningsperioden eller vad man ska kalla det gått, 3 veckor kvar bara. :P
Var riktigt skönt att få ta en varm dusch då man kom hem,ta på sig en pyamas och dricka en kopp te. :)
NU blire lite musik innan man ska krypa ner i sängen, börjar tidigt imorn. =/ Fast slutar tidigt också, 12 så man ska väl inte klaga. :P
Känner för att sjunga lite, men man vet inte hur högt man törs sjunga här utan att grannarna ska höra, med tanke på att min musik hörs ut i koridoren liksom, och ska man visksjunga så äre ju lika bra och låta bli. xD

Aja godnatt!


Blond eller brunett? =)

Jag måste verkligen färga håret, vet bara inte hur, ha ju haft en del färger som t.ex :                       
mörkt med ljust underhår, ljust med mörkt underhår, olika röda nyanser, och mörkbrunt, och mellanbrunt, alla möjliga brunfärger, och  bara blonda slingor, och olika blondfärger.. :P
Ja det ha varit lite olika under åren, men nu vet jag inte vad jag ska göra med mitt hår, om man ska ha någon färg med slingor, eller bara nån färg.. mörkt, ljust?

Hjälp mig, släng in en komentar vad ni tycker!! :D

Gårdagens 80-tal


Slutade med att jag såg ut såhär i håret istället, riktigt snyggt asså.
Skämdes ju att gå utanför dörren haha, och Olivia skulle in på coop också, och jag som är på den affärn ofta ju, jag hoppas ingen tro att jag bruka gå runt sådär. xD
Passade på att köpa lite choklad och ta bort mitt enorma chokladsug som jag hade, skulle ju endå tjocka med alkohol och massa mat så varför inte tjocka med choklad också. ;D

Vi cyklade iaf upp till Sätra på förfest hos Kajsa, sedan vidare till tacksittningen på BARacken som hade 80tals tema.
Var en rolig kväll, som slutade med pirog och en trött Elin, var inte alls gott med pirog längre, jag ha tyckt om det förut, men tydligen inte nu, men men huvudsaken man inte var hungrig längre kanske.
Fick rocka rockring en stund också, vilket var riktigt roligt för det var flera år sedan jag rockade rockring. Förvånad att jag fortfarande kan, och dessutom inte nykter heller. ;D
Va ju några bah: shit vad länge du kan, de där är ju värsta svårt ju.. xD
Det roliga är att jag kan längre än vad jag rockade nu. xD

Tänkte ju sova till 12 idag men  vaknade lite ridigare än så och tillslut orkade jag inte somna om mer, så får väl gå och göra frukost snart då,  tror det blir en slarvig knut på huvudet idag bara, orkar inte fixa mig.
Måste ta och städa upp lite här någon dag, ligger kläder och grejer överallt som man slängt av sig nu bara.

Ne nu ska jag leta nå kläder.. hejs! =)

80 talet, här kommer jag!



Ja typ sådär kommer jag se ut, fast med massa färgglada smycken också som jag inte hade plockat framnär bilden togs.
Har nyss målat naglarna blå också så idag äre verkligen färger som gäller då man ska på tacksittning med 80-tals tema. xD
Håret är krusat och väldigt uppfluffat, kanske inte synns så bra på bilden men aa volumpulver i mitt hjärta asså, funka as bra till sånna här dagar iaf. ;P


Känns lite pinsamt att man ska gå ut såhär snart oxå. xD Hade velat gått på affärn men nja tror jag skippar det. xD
Sitter iaf och smådricker lite av en cider medans jag väntar på att de andra tjejerna ska bli klar så vi kan dra till någon förfest men är så äckligt sugen på typ choklad, enda som finns här är typ morötter..  inte så gott då man är sötsockersugen. xD


Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.


Ja såhär såg jag ut för ungefär ett år sedan, några månaders skillnad bara eftersom det här var runt jul. =)

Godmorgon Godmorgon

ska egentligen sova nu, mitt alarm står på klockan 10, men har vaknat hundra gånger i natt och kollat klockan och somna om, så tillslut orkade jag inte somna om något mer så klev upp och fikade lite istället.
Ha jätte ont i vänstra bröstet, tänk om det är hjärtat jag ha ont i? :O eller sitter de ens där? HAHA bra att jag inte vet vilken sida hjärtat sitter på. xD
Men känns inte som träningsverk eller något sånt ont så hoppas det inte är nått farligt bara.


Idag ska jag på skolan, fast jag är ledig och plugga lite med min studiegrupp, därefter reser jag tillbaka i tiden för att gå på tacksittning med 80-tals tema.
Kan bli riktigt rolt att få mixtra med olika färger, synd bara att jag inte ha kvar det långa håret, hade känts finare till, men gå nog få ihop något av mitt också ska ni se, om jag hinner kan jag slänga upp en bild hur jag kommer se ut. ;)

Nu ska jag göra mig klar för dagen så ha en bra dag alla.


Dag 13 – Min favorit låt

OJ svårt! Det här med favoriter då det gäller låtar och filmer kan jag inte riktigt med, jag har inga favoriter, eller så byter jag favoriter hela tiden för att jag lyssnat sönder på en del.
Men jag kan bjuda på några låtar som jag tycker är bra iaf, och då tänkte jag inte ta hela min spotifylista eller så utan bara några få. :)


 Whistle- Stuback
     Basebrothers- panikchock, Basebrothers- round and round.
Skulle kunna lägga upp alla Basebrothers om jag vela, men så kul ska vi inte ha det, jag tröttnar aldrig på deras låtar.
 Headhunterz & Wildstylez- the story unfolds, änuu en låt jag aldrig tröttnar på.

 Inna- Deja vu
 Headhunterz- stuck in your head.
 Italobrothers- stamp on the ground, tröttnar aldrig på denna låt, och gillar nog alla deras låtar också.


Asså nu ha jag bara gått igenom några låtar uppifrån och ner på min spotifylista, fortsätter jag mycket till så blir aldrig detta inlägg över, då kommer jag fylla på med flera låtar till, för som sagt det är så sjukt mycket låtar jag tycker om, och jag kan inte utse en favorit..

Men har bjudit på några få låtar iaf. ;D

kanelbullens dag.

Idag är det kanelbullens dag så har ni inte ätit en bulle, så borde ni göra det, själv startade jag redan med en bulle som frukostefterätt. ;D Ha ju kvar en del sedan jag bakade sist och klart man ska äta bullar på kanelbullens dag, är ju gott ju, onyttigt och gott. ;)

Idag har jag tvättat lite, och gjort klar en av studietekniksuppgifterna och läst klart nästan allt som man ska ha läst tills på torsdag, bara ett par sidor kvar, så känner att jag har fått något gjort iaf trots att man varit ledig.
Till studietekniksuppgiften skulle man testa en del metoder för djupinlärd ansats eller vad det hette, och var ett ganska bra sätt att plugga, man fick använda hjärnan mer och få mer förståelse över det hela, så ska försöka lära mig att använda det där på fler texter, ju mer man gör det destå lättare blir det väl säkert.

När jag skulle gå till träningen idag så var de söta hararna ute, dock inte lika många som då jag gick med Tom och Mikaela, men 3 stycken små harbebisar iaf, supersöta. <3 :D
Träningen var jobbigt, mycket armar och mage idag så fåse hur det kommer kännas imorn, träningsverk kanske? xD Hade typ löv hela håret då jag kom hem, och var kall efter att ha legat massa på backen, så en varm dusch var riktigt skönt.
Nu har jag nyss ätit lite omelett och ser på tv,funderar på att hoppa ner i sängen och fortsätta kolla därifrån. :D
Låter ganska skönt. =)

Godnatt alla <3 =)

träning =)

Vad mörkt det börjar bli ute nu, men det är fortfarande rätt varmt, det stämmer inte tycker jag, är det mörkt så ska det vara snö och kallt, känns som det hör till mer i oktober, men men..

Träningen idag var både jobbig och rolig, man var ju lite seg i början såhär på en måndagkväll så skulle man springa bort till högskolan igen, dock inte samma långa väg som sist men det var bortanför skolan, så blev ganska långt endå, sjukt jobbigt.
Man hann knappt ta andan då vi var framme, så skulle vi göra armhävningar och springa upp för en jätte lång och brant backe som kändes som att den aldrig tog slut. Det värsta var att vi var tvungen att springa så att gruppen hängde ihop, så man fick ju inte springa den takt man ville direkt..
Klättra över höga väggar gjorde vi också, var lite läskigt faktiskt då man skulle ta sig ner på andra sidan. :o

Men ska väl inte berätta allt i detalj som vi gjorde, men slutade med att man var ganska blöt och höll på få ett stort traktordäck över sig, bara för att vi skulle lyfta däcket och slänga ner och om och om igen tills vi gått en visst sträcka med det, och däcket var sönder så jag fastnade och följde typ med och trodde jag slet sönder hela min jacka, men var bara träningsvästen som slets sönder, med mig gick det bra så det är ju bra det. :D

Var nog lite trött då jag gick upp för trapporna till lägenheten, så tänkte inte på hur långt jag gick utan gick enda upp till vinden haha, som att jag inte fått nog med träning och var trött i benen liksom. xD

Drog i mig en god chokladshake och tog en varm och skön dusch innan jag hoppade in i min mysiga pyamas och tofflor och satt mig framför tv och lite Two and a half men. :P
Tänkte ju se på sesong 2 idag och ha lite maraton, men så var det nått avsnitt på tv så fastnade ju där, men funderar på att se några nu, är ju trots allt ledig imorgon, så kan ju sitta uppe ett litet tag, om jag inte lägger mig i sängen och titta, vore ju mysigt det oxå, fast då äre väl risk för att man somna på en gång. :P


Var längesen jag la upp dag för dag bloggningen, men jag tror jag få ta det imorgon, för vill ha lite länkar med på kommande sak jag ska ta upp, håll utkik om ni är nyfiken på att lära känna mig på yttligare ett sätt. ;P

Nu blire inge mer bloggning idag så säger godnatt nu. :)

utedag

Idag har jag startat en ny kurs, då man ska vara mycket ute åså, så har haft min första lektion ute med olika övningar och lekar vi fick göra.
Var ganska roligt faktiskt, och man blev inte lika trött som om vi suttit inne alla de där timmarna.
Schemat verkar ganska najs iaf. ;P

Efteråt cyklade jag, Emelie och Nathalie till bion, för att hämta ut några biljetter, men de hade ju inte öppnat och man måste hämta de idag,så ska gå ner till stan nu,snart innan träningen och se om jag få hämta ut alla biljetter själv då,vore ju tråkigt om man missade chansen att gå på gratisbio. :P

Just nu äre serier på tv som gäller, ha varit 3 bra serier på raken nu, gillar 5:an hehe, men är väl dags att dissa det snart för att gå ut. Har ingen ork att träna idag, men så är det alltid på måndagar, känns bättre de andra dagarna, får iaf inviga min nya träningströja som jag fyndade i helgen. ;P

Skriver kanske nått mer sen, annars godnatt!

hmm?

Linnea kom förbi en sväng förut, gillar min vägbeskrivning med ankorna, men har man gått där så vet man precis vad jag menar.
Vi satt och pratade lite och åt godis, skulle ju lägga undan godispåsen men blev visst inte så, och nu äre inge mycket kvar så lika bra att äta upp det så man inte kan gå och småäta under veckan.

Följde med henne tillbaka till bowlinghallen där hennes mamma och några var och kollade på prisutdelningen, sedan drog jag hem och tänkte att jag skulle tvätta för var bombsäker på att jag hade tvättid klockan 17, men var visst kl 12 på dagen, så kändes ju lite drygt, så åt lite mat och pratade i telen med mamma en stund, så nu gick jag ner med träningsklädernatill tvättstugan och kolla om det var någon som tvättade, för hade ju gått 1,5 timmar sedan tvättiden startade, och va ingen där så då kunde man ju iaf ta det viktigaste nu så få jag tvätta riktigt en annan dag.


Sitter och funderar över om jag ska se på two and a half men, eller invänta något bra på tv.
Ska iaf ta en dusch och packa ner saker jag behöver imorn och fundera ut något fika att ha med på "utelektionen".


Ha det bra! :)

Söndag igen

Ja som rubriken säger så är det söndag igen och slutet på helgens roligheter, har kollat på bowling hela helgen, och umgåts med folk hemifrån, så det har varit jätte roligt. =)
 Nu har precis Tom och Mikaela packat ihop sina grejer och börjat dragit sig hemmåt, lite tråkigt men dom får komma fler gånger. Fåse om Linnea skulle titta förbi här i lägenheten en sväng innan hon också drar hem. Kommer nog kännas lite ensamt sen då man haft folk boende hos sig hela helgen men det går över efter någon dag. :)

Men har inte lite att göra nu för det, utan måste lägga in några räkningar och diska upp alla jobbig disk innan man ska ner och tvätta också.
Jobbigt det känns och göra sånt idag, men man måste väl.


Ne nu ska jag gå och gömma undan godiset som blev kvar så jag inte tjockar massa i onödan, de kan man ha nästa helg istället..
Skriver kanske något mer sedan.

Bowling och final

Hallåhallå!
Igår gick vi ner till hallen efter vi fikat och gjort oss klar för att titta då Linnea och Alex spelade, därefter blev det en runda på stan för lite shopping, eller ja det blev väl inte så mycket shopping för min del då eftersom jag känner mig fattig denna månad, men fyndade en till träningströja för 50 kr. :) bra pris!

Blev bjuden på taccos också, riktigt gott var det och roligt att ha någon och äta sån mat med, så tråkigt att äta taccos själv.;p
Annars igår så tittade vi på ännu mer bowling och Tom och Alex gick till final,kul för dom, så blev hem och fira med både godis,glass och chips.:p

Nu är vi redan på hallen för att invänta finalen, trött är man, men få lägga mig tidigt ikväll.:p
Men vi få önska de lycka till!


Bowling

Gårdagen var först tung och dryg, skulle städa och märkte att jag sölat sockerkakssmet lite överallt i köket, så blev till och skrubba rejält, men som tur var så gick det bort iaf.
Hämtade ett paket på coop, lämnade det hemma och drog vidare till Willys för att handla lite. Där var det äckligt mycket folk, fick alla lön igår eller vad var det frågan om? Godiset var billigare denna helg också, så var kö för att köpa godis och en jätte lång kö för att betala allt. Det var 27 grader ute och riktigt varmt inne också, så man höll ju på dö innan man kom ut därifrån.:p

Cyklade iaf hem och lämnade grejerna och cyklade ner till stan och letade en shaker, hittade en för 47 spän, trodde jag skulle hitta någon som var svindyr bara.:o
Vid 5 tiden stog jag på tågstationen och mötte upp Tom och Mikaela, därefter gick vi till bowlinghallen och lämnade deras grejer och gick och åt pizza på verona. Utan pinnar denna gång också och jag skämdes ju lite och gå in där efter att jag och Emma klagat på dem.
Synd att jag inte färgat håret i någon annan färg eller att jag tog på mig göasögon så de inte skulle känna igen mig.:p

Kollade på när Tom och Mikaela spelade sin första start. För er som inte fatta så är det junior masters, en tävling i bowling.:) Linnea, hennes mamma och Alex mamma satt också där med mig och tittade på, så man slapp ju sitta ensam iaf.

När vi kom hem var jag äckligt sugen på godis, ni tro inte jag råkat ställt godiset i skåpet ovanför kylskåpet där det bli jätte mycket värme i? Jodå, så chokladen var ju alldeles smällt och kladddig, tur det fanns frys att rädda dem lite med och chips som man kunde trösta sig med.:p haha.

Var iaf en kul och trevlig eftermiddag/ kväll igår och blir nog lika roligt idag skulle jag tro.:)

Nu ligger jag i sängen, lite såhär halvdöd,och skriver i från mobilen, så om de bli något knep med inlägget så skyller jag på det. :p
Börjar få kramp i armen av att skriva så ska ge mig nu.


RSS 2.0