provsvar


Jahapp, idag ringde mamma som pratat med doktorn om mina prover från allergitestet jag gjorde för någon vecka sedan,visade sig att jag var allergisk mot dessa nötter på bilden, även kallad hasselnötter, det visade också på björk åsånt, men det har jag varit allergisk mot förut och tagit sprutor mot så det var inte så starkt längre vilket jag har känt av själv.
Men var på affären förut och skulle handla lite till middagen och kollade på lite olika saker vad som kunde innehålla hasselnötter och seriöst, nästan varenda kaksort innehåller hasselnötter och flera sorters choklad. =(    Asså gud så plågsamt, så letade reda på någon choklad som inte innehöll hasselnötter bara för att trösta mig själv.
Men men nu vet jag vad jag ska undvika iaf, typ allt gott skulle man kunna säga. :o

Aja just nu sitter jag och äter lite mat, enchildas blev det idag, gott!
Ikväll blir det ett danspass, alltid trevligt. =)

Kort inlägg

Hellue:)
Sitter på en föreläsning på skolan, har varit lunch nu så den ha inte hunnit börja än men med tanke på allt strul på
morgonen så kanske det ta ett tag innan start nu också.
Började med att läraren inte kom in på datorn så vi fick vänta i ca 40 min, när hon väl får upp dokumentet så har hon blandat ihop böckerna så allt blivit fel så då skulle hon springa iväg och fixa den rätta och då hade det gått en timme innan start. Ganska drygt måste jag säga.


Näääiiijjjzz

Sitter och skriver lite i min almenacka, skriver upp tiderna som jag ska vara i skolan så man även har lite koll i den och inte bara på papper.
Satt och funderade lite, är det ingen som vill komma och hälsa på mig snart så jag få skriva in något roligt nångång också? :D hehe.

fick veta mitt betyg på vetenskapsuppgiften idag, var lite smått orolig då jag kollade eftersom halva klassen gick och surade lite över att de hade fått Fx och behövde göra om uppgiften, så jag blev lite snopen då jag såg att jag fått ett C på båda uppgifterna och slipper göra om, känns hur skönt som hellst. :)


suckpuck

Vilken jobbig morgon! Först kliva upp tidigt då man gärna hade tagit en lång sovmorgon idag efter allt jobb i helgen,fast borde ju ha vant mig att kliva upp tidigt nu när jag gjort det både lördag och söndag.
Pappa skulle hämta mig för att skjutsa mig till tågstationen, men vi hann bara komma till kyrkbacken så började motorlampan i bilen lysa, bilen började rycka och fick inte tillräckligt med kraft för att köra, så det blev till att åka gamla vägen till pappas jobb för att snabbt byta bil och sedan rally in till tågstationen för att jag skulle hinna med tåget, tur att vi hann till pappas jobb innan bilen la av eller något liknande för då hade jag missat mitt tåg.

Väl när jag är hemma i lägenheten så märker jag hur min merfestis har läkt ut i väskan så det är blött över många utav mina saker, super kul!
Hade väntat mig ett brev också från vårdcentralen för att få veta svar på mina prover, men inte hade det kommit eller, fast det var förra veckan dem skulle skicka ut de, dem sa även att de skulle ringa eftersom jag inte befann mig här i Gävle och kunde se svaren, men det har de inte heller gjort, så känns lite drygt måste jag säga, man vill ju liksom veta om det är något.

Klockan 13:00 ska jag på föreläsning, så jag hoppas att den kommer vara intressant så man orkar vara vaken och lyssna, känner mig ju trött redan nu.

Lite extra info såhär : Människorna i Gävle är lite smått konstig, de är -4,2 och va några tjejer som gick ute som klaga på att det var svinkallt ute idag, seriöst det är varmt och i Timrå var det mycket kallare så då borde ni åka dit ni som tycker att det är kallt här.

Skidskola dag2

Hejsan!

Jag känner mig ganska så trött och slut, mitt huvud verker och min kropp känns ganska död.
Dag två på skidskolan har gått bra och fortsatte sedan dagen med lite brädåkning.
Nu känner man sig lite småfrusen och skulle behöva en varm dusch kanske, för att få upp värmen lite.

Skulle ha behövt läsa lite eftersom jag missat två dagar nu men man är så trött när man kommer hem så man orkar verkligen inte, får ta det imorgon på tåget istället.

Ganska ovärt och tråkigt inlägg men vafan, det får duga, man kan inte komma med något vettigt jämt eller. ;D





Skidskola dag 1


Imorse var det inte sovmorgon och ligga och dra sig i sängen som gällde för mig, utan det var upp klockan 07:00 för att fika, och ta fram alla skidgrejer och dra till backen för lite jobb.
Dagen började med skidlekis i någon timme och fortsatte sedan med skidskola.

Kändes riktigt spännande och roligt och gå dit i morse, tidigare har jag varit hjälpledare men nu är jag ledare och har en egen grupp med hjälpledare som hjälper mig istället.
Jag är ledare för en grön grupp, vilket är nybörjargrupp så första dagen är alltid jobbigast då man får klättra och dra upp barnen för backen.
Men det som är roligt med att vara huvudledare då är att jag kan köra med hjälpledarna, t.ex då vi drog barnen upp med en lös liftpinne så kunde jag skrika att dom skulle skynda sig, liften var för mesig och massa bara för att jag vet hur sjukt jobbigt det är själv, kul och jävlas med folk. xD
Ne men jag tyckte att det gick bra och barnen verkade ha roligt och gruppen funkade super, trots att vi hade några busiga pojkar som drog ut kvastarna i snön hela tiden. xD

Efteråt var det tänkt att jag skulle åka med Simon och Niklas i backen men dom dissade ju och typ alla andra hade dragit eller skulle åka med någon annan så då drog jag hem med och åkte på BIrsta med mamma istället för att köpa en present till mormor, boka synundersökning till mig och kolla in några glasögon ifallatt man skulle behöva det.
Nyss har jag gasat lite skoter på gatan, gick upp till han längst upp på gatan och snodde skotern av pappa, men då fick man ju höra gnäll om att man körde för fort sen då, men vafan det finns faktiskt värre på den här gatan och lite kul måste de ju få va. ;P Fast nu starta inte skotern mer, och jag gjorde ju inget konstigt med den så det kan inte bero på mig iaf. :O Konstigt.

Nu är jag ganska tröt och slut efter dagen så ikväll blir det bara lungt hade jag tänkt så jag orkar med ännu en jobbdag imorgon. :)
Ha en trevlig helg. :)

Vilket värde man ha..

Tja tja!;D
Min kväll ha spenderats i soffan framför hockeyn och ätit ost och kex. Hockeyn var väl inte direkt något att se.
Ha snackat på Skype med några turkar som man fattade nada av vad dom sa. Det är tur man ha så snälla vänner som försöker sälja mig mot 5 kameler och 1 apa, hade man inte mer värde än så?;o
Mongosar!!:p
Skjutsade Börje (en granne) och hans kompis till stan så nu ligger jag i sängen och ska sova, ska upp tidigt imorgon för att jobba men verka inte som att min kropp vill sova.:o det är ju typiskt de när man ska upp 7.:p
Godnatt:)


pluggplugg

Godmorgon!

Imorse vaknade man inte av att man trodde skotern höll på bli stulen utan denna gång vaknar man tidigt av att pappa ringer och är knäppt tyst på andra sidan luren. Frågade mamma om det och då hade han tydligen ringt fel men fel och säga det då istället för att sitta tyst i telefonen, han hade ju liksom redan väckt mig då, bra knepig han. ;P Som tur var så kunde jag somna om och vaknade istället av några smspling på telefonen runt 11-tiden, så klev upp och fikade lite och startade sedan dagen med lite läsning i kurslitteraturen.
Idag har jag laddat med godis och cola eftersom jag kände stort behov av det igår då jag skulle plugga, ska egentligen inte äta sånt har jag sagt men pluggodis kan vara ganska viktig ibland för att orka med. =)
Sedan så är det ju faktiskt fredag också, då får man äta godis. ;) HAHA.

För första gången i mitt liv så pluggar jag med glasögon, riktiga glasögon asså, då gills inte mina nördbrillor för dom är fake. Börjar fundera ifall jag behöver läsglasögon, har haft ont i huvudet flera dagar nu på senaste tiden och fick ont i ögonen och mådde lite smått illa då jag läste igår så vet inte om jag kanske bärjat fått dålig syn.
Tycker att jag ser jätte bra annars men kanske är annat då jag ska läsa, högskolans fel, med tanke på att om jag fått dålig syn så kan det ju bero på att jag ansträngt ögonen mer till läsning och sånt nu sedan jag började på skolan, man vet ju aldrig. Har iaf lånat ett par läsglasögon av mamma för att se om det blir någon skillnad så får jag väl boka in mig till en optiker och se om jag behöver glasögon eller inte.
Hoppas inte, men skulle det vara så att jag behöver glasögon så ska jag fan ha ett par coola brillor och inga vanliga som alla andra typ.

Om någon är intresserad så kan jag säga att i Timrå så fortsätter snön att falla, måste ha kommit riktigt mycket snö den här veckan och det gillas, man blir så sugen på att gå ut och leka lite i snön som man gjorde när man var liten, åka lite pulka, bygga en koja eller något annat skoj. xD
Och man blir ju inte alls sugen på att dra ut och gasa lite med skotern då typ alla andra på gatan gör det.

Ne nu är det dags att fortsätta läsa lite, ca 90 sidor kvar för dagen, fy får se om jag verkligen orkar det, kanske slutar med att jag går upp och spelar lite playstation istället eller Sims hehe. ;D
Ha en jätte bra fredag <3


Backen



Ha varit i backen och åkt lite bräda med det här gänget. ;P Bilden är ett par år gammal så det är inte direkt den nyaste men samma gäng så den funkar. ;P
Kändes skönt att ta fram brädan och ta årets första åk, har snöat väldigt mycket idag också och flera dagar innan så backen var rätt så skön faktiskt tycker ja.  ;P
Dunkade musik och sjung i bilen påväg hem, alltid trevligt och köra bil när man har rätt musik, och HÖGT ska det vara också.. ;D

Nu ska jag strax lägga mig i sängen tror jag, om jag ska orka läsa något imorgon så, hoppas bara att jag slipper vakna tidigt imorgon och tro att skotern håller på att bli stulen som imorse..
Godnatt!

barndomspsykologi

Asså vi ska läsa en bok vid namn Barndomspsykologi- Dion Sommer, och ska jag vara ärlig så är det den tråkigaste bok jag någonsin har läst.
Föreförsta är boken svår, man förstår typ ingenting och då har t,o,m någon i klassen frågat en lärare om den verkligen är svår eller om de va hon som inte fattade bara, men tydligen ska den vara svår så det är inte bara jag som tycker det.
Före andra, eftersom boken är svår så blir den tråkig och läsa och innehållet flyter bara ut till en massa bokstäver som inte ens går att läsa.
Före tredje, När jag tycker att en bok är tråkig och innehållet är helt ointressant så hoppar jag över texten och vet inte vad jag läst efteråt.

Måste ju förtusan finnas lättare och kanske mer intressatare böcker att läsa om ungefär samma ämne än den här tråkiga boken. Så ska vi ha ett seminarium på den här också, lätt då man inte minns vad man läser, lätt att ta sig igenom en tråkig bok på 274 sidor.
Ne fy skitbok!!!

Mina ögon känner sig helt slut efter bara ett par sidor i boken, mår illa bara att titta i boken, skulle behöva en stor godispåse och en cola för att klara av att läsa den där boken.

Någon annan som läst eller håller på läsa den boken som kanske känner likadant? eller kanske helt tvärtemot?


=)

Har haft en trevlig dag hemma hos mormor, pratat lite minnen,skrattat, skrapat lotter, ätit mat och lite annat. :)
Efter middagen skjutsade hon hem mig, så skyndade mig in i duschen innan jag skulle hänga med pappa till badhuset för att simma lite. Var ganska lungt där idag när det var vuxensim så det var skönt.
Skönt att ta några längder bröstsim sedan sitta lite i bubbelpoolen, ganska avkopplande, man är alltid helt trött och slut i kroppen då man far hem därifrån. :)

Nu sedan jag kom hem så har jag bara suttit och tagit det lungt framför tv med en kopp te och beställt lite nya kläder på Junkan nu då de är rea där.;P
Synd bara att alla tröjor jag ville ha och hade sett sedan ett tag tillbaka inte fanns kvar eller var slut i storleken, men 2 par jeans och 1 skärp var det som blev beställt, får hoppas jag kan ha allt nu bara. :)
Ni lär ju få se bilder när paketet har kommit. ;P

Nu är jag trött och ska ta en dejt med Mr.Bed, Godnatt!

Resa hit och resa dit ;P

Goddagens!

Idag var jag uppe ur sängen tidigt, hade varit skönt att sova längre men skulle till tåget som gick 09:12, så då gäller det att vara vaken.
Hade stoppat i smutstvätten och lite andra småsaker i en stor påse som gick sönder påväg ner till tågstationen, så vart ju riktigt jobbigt att bära den då, så slutade med att jag tog bussen en bit och gick den bit som var kvar till stationen från där bussen stannade.
Verkade vara kaos med tågen idag, dem ropade ut flera gånger att tåg hit och dit var försenat, och inte lite heller, många var upp mot 45 min försena, det är tur att mitt tåg ville befinna sig på plats då den skulle iaf.

Så nu är jag hemma hos mormor, var ett tag sedan jag var här så tänkte att det kunde vara roligt och hälsa på lite, så nu skulle vi lägga in några lotter påmiljonlotteriet så då passade jag på att blogga lite på samma gång. ;P

Nu ska jag se om jag blivit nå rikare eller om jag fortfarande är fattig, tjingeling!!


Vårtermin

Då har man startat vårterminens kurs som kommer att sträcka sig över hela vårterminen fast indelad i 3 moment. Verkar vara lite förvirrande då vi inte fått sidvisningar till böckerna utan verka ska måsta läsa hela böcker och kan säga att nästan alla ligger på 200-300 sidor, så kommer bli ganska jobbigt, men anledningen till att vi kommer gå högst 2 gånger i veckan i skolan är väl just för att man ska hinna läsa mer i böckerna också, så bli inte förvånad om jag kommer med glasögon till sommaren och ha läst sönder ögonen eller något. ;) HAHA.
Ne men annars tycker jag att kursen verkar helt okej, inte lika många uppgifter som i förgående kurs, dock ganska stora uppgifter, nästan alla eximinerande, massa seminarium och även en hemtenta, men det ska nog gå bra, känns ändå som att den här terminen kommer att gå fort, bara man kommer till april så kommer maj flyga iväg för då är det vår och då går det alltid fort.
Var iväg och hämtade ett paket med böcker då jag kom hem, så satt mig och började läsa lite i de böcker som ska vara läst till måndag och tisdag, det är seriöst 3 stycken så man lär ju börja med några sidor och kanske ta några/ dag om man ska hinna till måndag och tisdag. Fick ju en tågsyssla för imorgon iaf. ;P hehe

Efter att posten hade kommit så fick jag gå tillbaka och hämta yttligare ett paket som visade sig vara Buzz som jag beställt, yaay!  Men jag tro den som paketerat in den måste varit lite blind, Buzz är inte så överdrivet stort så då jag fick ett paket som var enormt så började jag tveka och fundera om det verkligen var Buzz jag hämtat ut, snacka om att slösa, den kartongen kunde dem använt till något större kanske. xD

Nu ska jag fixa lite mat så jag orkar träna sedan, blir ett danspass idag. ;P
Skaka roompaaah!!!


Gävle

Hallåhallå!

Då var man tillbaka i Gävle igen. Resan hit var lite dryg då tåget var försenat, inte mycket dock men det värsta var väl att det var fel på bromsarna på tåget, känns ju tryggt och höra, det har ju varit så bra på tågen hela tiden fram tills nu dem senaste gångerna jag åkt det, men jag kom ju fram och det är huvudsaken.
Orkade inte laga något mat, går ju inte ta vad som hellst från frysen och kunde få till något på det på en gång, och ska jag tina maten så får jag ju aldrig någon middag, så slutade med att jag gick på coop och köpte mig en paj, funkar det också. :)
Ikväll hade jag tänkt att dra ner på gymmet, men jag är så trött och slut idag så tror jag kör på någon hemmaträning istället som att prova den nya träningssaken jag köpte för nån vecka sen, sedan blir det nog tv och tidigkväll för mig. :)


pickpack

Hade verkligen ingenting att skriva om igår, kändes jätte tråkigt, gjorde ju inget speciellt och är kanske inte så jätte roligt för er att läsa att jag inte gjort något speciellt på hela dagen, bara tråkat liksom.
Idag åker jag ner till Gävle igen, en sväng.. kommer faktiskt tillbaka på onsdag eftersom skidskolan börjar på lördag och jag är ledare så kan jag behöva vara på plats. Kommer därför att pendla lite såhär fram och tillbaka ett tag tills skidskolan är över, lite dyrt kanske men det får det vara värt. :)
Så idag känns det svårt att veta vad jag behöver ha med mig, lämnar resväskan för känns onödigt att dra på den tunga saken för endast 2 nätter, så istället måste jag försöka tänka vad som är viktigt att ha med just nu, vilket är ganska svårt tycker jag. :P
Necesären och datorn är ju en självklarhet sedan lär jag väl klämma ner lite småsaker i min svarta adidas väska som jag brukar ha på sidan om, blir nog bra det där.

Jag hoppas att resan går fort och inte att man måste stå still i hundra år som sist bara för att en kabel gått sönder, hoppas att ni får en bra start på veckan. :)

bra slut på kvällen..

Jag är trött! Fick ju spendera några timmar på sjukhuset igår natt. Skulle åka och hämta mamma, men bad pappa följa med och tur var väl det då jag började känna av klåda i halsen och stickningar på tungan, för att vara på den säkra sidan så åkte vi till akuten. Doktorn var sjukt mesig och allt tog sådan tid så efter ett par timmar kändes det inte helt bra men jag pallade endå inte vara kvar så åkte hem för att chansa.
Det kändes väl inte helt tryggt att ligga nere på mitt rum själv, så då tog jag en madrass och la mig på golvet i mamma och pappas rum. HAHA längesedan man gjorde det, men vafan om det skulle hänt något så märker dem det fortare.
Men gick ju inte sova så bra där heller så somnade, vaknade, somnade en stund, och vaknade till, ungefär så höll det på till klockan sex i morse iaf, riktigt drygt.
Förstår inte vad det kan vara som jag reagerar på, hade bara ätit grönsaker och dipp igårkväll och det åt jag hos Nita med så jag vet inte.. Kanske det kan vara olika med olika morotssorter? Har ingen aning men skumt är det, vi får se om dem hittar något på allergitestet som jag gjorde i onsdags.

Idag hade jag tänkt att dra till backen men blev en sväng på Birsta istället, köpte dock ingenting, eller jo 3 diskborstar för en 10:a.;p
Tänkte kolla efter singstarspel, men finns ju fan inga och den enda bra sidan på internet som har de spelen är allt tillfälligt slut, hur fan går det till att precis ALLT är tillfälligt slut?
Ne jag hoppas att jag hittar något snart, vill ju ha singstar!!!


Ikväll lär det nog bli ganska lungt, Emma kanske skulle komma hit så får se vad vi hittar på för något. :)
Ha en bra kväll!

bubbel och bad

Idag har jag i stort sett nördat Sims hela dagen, folket var ju på jobbet och i skolan så då får man passa på att spela lite nu då man har ett spel.
Byggde ett hus alldeles för stort så fick riva det och börja om, lite drygt, ha även märkt att ha en bäbis i sims är ungefär precis likadant som att ha en bäbis i verkligheten, så fort man lagt sig och ska sova så börjar han skrika, han luktar illa så man måste byta blöja hela tiden, skriker efter mat stup i kvarten så föräldrarna är dödstrött och tänker på sängen och är grinig hela tiden, känns ju bra asså. xD HAHHA

Gjorde lite toast till middag, fin fredagsmat det, ne men det funkar då man ska iväg och simma lite.
Var ganska skönt och ta sig ett par längder i basängen sedan lite bubbelbad och bastu, synd att man blir så trött och seg efteråt bara. :P
Nu ska jag strax gå upp och vara social med pappa, ikväll blir det grönsaker och dipp och lite tvmys, alltid trevligt. :)
Hoppas ni får en bra kväll mina vänner <3

Spelnörd nästa ?

Först skaffar man sig Sims 2 till datorn och sedan skaffar man sig ett playstation(Ps2), nörd nästa?
Ne men jag har planerat ett tag nu att köpa ett playstation för att ha något att göra och fördriva tiden med då man inte har massa plugg och göra, så ikväll har jag varit och köpt ett, så nu ska man bara frakta ner det till Gävle, och planerar redan alla spel jag vill ha till det, man man får ju ta lite i taget för jag är ju faktiskt inte miljonär. ;P hehe. Men jag har iaf beställt ett Buzzspel till det, så snart kan man ha lite frågesport hemma hos mig, kuligt hehe.


Wiiie


Titta vad som väntade på mig hemma i Timrå, slutade med att jag beställde spelet och tog det till Timrå eftersom jag inte visste om jag skulle hinna få det innan jag åkte iväg från Gävle, så nu är det installation för full rulle, längtar lite tills jag får börja spela det, bara för att jag varit sugen på Sims så länge nu. :)

Nog om det så kan jag berätta hur jag hade det i Härnösand hos Nita igår och idag.
Det började med att vi handlade lite och denna gång var vi faktiskt duktiga och inte kom hem med flera kg chips och godis, istället valde vi att vara nyttiga och köra på fruktsallad och glass, Grönsaker och dipp, ganska så gott det också måste jag säga. :)
Vi hade hyrt två filmer som vi satt och kollade på, och jag och Nita har då en rolig filmsmak måste jag säga, inga romantiska filmer och drama här inte, utan vi kör på filmer som innehåller humor och snusk. xDHAHA, det fula var att det visade sig att vi båda hade sett filmerna innan men hade inte känt igen namnet eller framsidan av filmen.
Störde oss på grannarna gjorde vi också, dem verkade ha fest såhär mitt i veckan och levde om som bara den, dunkade i väggarna, skrek och spelade hög musik, liksom alla är inte lediga på en onsdag, många jobbar eller går i skola, småbarn kanske vill sova, slutade med att Nita gick dit i pyamas och sa till dem att dämpa sig lite, vafan lite tyst kan man väl vara om man ska ha fest mitt i veckan, nog för att vi var lediga nu men det vet ju inte dem.
Idag har vi varit lite tantiga och löst korsord och varit på stan en snabbis. ;P
Nu är jag iaf i Timrå och ska precis gå upp och äta lite mat. Hejsvejs!



kortisinlägg

Ursh vad jobbigt det var att kliva upp tidigt imorse, ville bara sova mer men var tvungen att kliva upp för att ta mig ner till vårdcentralens labb och ta prover, allergiprover om någon undra. :P
Kom dit lite tidigt, men hade turen att få komma in nästan på en gång endå, så var tillbaka i lägenheten den tid jag egentligen skulle fått kommit in, så det var ju skönt.
Så nu har man tömts på lite blod så får man se vad de säger om man har någon allergi eller inte.

Nu ska jag strax gå och köpa en tidning att ha på tåget och fixa klart de sista innan jag ska dra ner till tåget som går 12:03. Ha en bra dag <3


cptelia

Hallå där!

Ikväll har jag varit på ett danspass, var väldigt roligt och skönt, så nu har jag duschat och fikat lite, tagit rätt på disken och blivit irriterad över att Telia är dum i huvudet. Mamma var snäll och betalade en summa så jag skulle ha fortsatt internet i samma hastighet månaden ut, dom på Telia sa att det skulle räcka i två veckor, varför får jag då ett mail idag, en dag senare än då jag fick det att jag förbrukat min tid, så fan att jag kan ha gjort det av att bara suttit vid facebook och bloggen, ha inte laddat ner något direkt. Isåfall lurade dom mamma att det var mycket så var det jätte lite... suck!!! Tur att jag kommer hem till Timrå snart.

Har lite ont i huvudet så ska lägga mig snart, hade jätte ont i huvudet igår också så vet inte om det är min förkylning som spökar, jag brukar ju nästan aldrig ha ont i huvudet annars, så ska väl ta en ibumetin och lägga mig i sängen och se på tv/ spela spel på mobilen eller liknande, ska ju trots allt upp tidigt imorgon och gå på labb, ska bli proffessor och koka ihop hämliga drycker. ;) Nä men ska ta massa prover bara, lär ju skriva mer om det imorgon.

GODNATT!

Då var 1 termin över då


Firar att jag klarat av den första terminen på högskolan men lite Sallad från pizzerian, mumma, fast den slår inte Kebab house i Timrås sallader, så om ni någon gång befinner er i Timrå, ni som inte redan bor där kan ju ta en sväng in där om ni vill äta en riktig kycklingsallad.
Känns skönt att man är ledig en vecka nu utan att ha ett endaste dugg plugg och uppgifter att göra, kanske bäst att njuta rejält för man vet ju aldrig hur jobbig nästa kurs kommer att bli.
Så nu passar jag på att dunka lite musik och bara ta det lungt, ska snart börja skriva en packningslista för imorgon drar jag till Härnösand och hälsar på min vän Nita, sen fortsätter jag vidare till Timrå för att spendera min helg där, kan bli najs. =)


Spinning


Idag har haf varit på ett Spinningpass, var ett pass som man kan gå på om man inte kan välja mellan bas/medel, för där valde dem åt än och idag blev det medel, jobbigt var det men skönt också, känns som att man cyklar i en bastu efter att ha varit i det där rummet ett tag när det är så pass mycket folk, så vill man svettas lite så ska man välja spinning.
Bilden är tagen ifrån Google, bara för att jag skulle ha en bild som passade till.
Det var skönt att träna på dagen för än gångs skull, oftast hinner man bara till passen på kvällen eller så är alla bra pass redan fullsatt, nu hann jag t,o,m springa in på stadium och köpa skidstrumporna jag sett där, alltid najs. ;P
Annars idag så har jag gjort klart vetenskapsuppgiften och skickat in den, gjort utvärderingen över kursen,plockat in tvätten i garderoben och diskat lite så nu har jag alla uppgifter gjorda och får lite ledighet i en vecka, otroligt skönt.


tvättdag

Hejhej!

Idag har mamma och pappa lämnat Gävle och åkt tillbaka till Timrå, så jag har tagit itu med tvätten, och måste säga att det var grymt drygt där nere i tvättstugan då ena lampan blinkade med värsta epelepsiblinket, så det slutade med att jag stog i mörkret för att slippa den irriterande lampan. :P
Har däremot inte lagt in kläderna i garderoben än, varför drar man alltid ut på det och låter kläderna ligga i en hög ett tag innan man väl orka lägga in dem? Om jag få säga vad jag tycker så är just lägga in i garderobenbiten det allra jobbigaste när det gäller tvätt, någon som håller med?

Har suttit lite med vetenskapsuppgiften också, så nu har jag endast 2b kvar, vilket verkar jätte drygt och jobbigt precis som resten av uppgiften, förstår verkligen inte hur författaren tänkte med den där boken som hör till, det står att det ska vara vetenskapsteori för nybörjare, men jag vette fan om jag kan hålla med om det, tror seriöst inte att någon i klassen har blivit direkt klok utav det som står där, eller tyckt att denna uppgift varit särskilt lätt.
Aja ska försöka göra klar sista delen imorgon så jag får en veckas ledighet sen innan nästa kurs börjar.

Ikväll tänkte jag dra ner på Friskis och träna, var ett tag sedan nu eftersom jag varit lite sjuk och har blivit förkyld nu igen men tänker iaf träna, få börja med något lugnare bara. :)
Är väl lika bra att jag lägger fram träningskläderna och det jag ska ha med mig på en gång. HEJS!


Myshelg med mamie och papie. ;P

Hejhopp!

Igår blev det mycket gjort, städade hela lägenheten utom köket, det behövdes städas där också men kände mig lite halvsjuk så orkade inte riktigt då jag slitigt med resten av lägenheten.
Bakade choklad och apelsin cupcakes, så nu kan ni komma på en fika om ni vill gott folk. ;P
Strax innan 8 kom mamma och pappa hit, så blev lite myskväll med dem framför tv.

Idag har vi plockat bort alla julsaker och satt upp mina nya gardiner som vi märkte nu att dem matchar mitt rosa överkast till sängen, har fått hit mina julklappar och tro även att jag införskaffade mig en julklapp till mig själv idag eller nått, vi var och handlade lite för att fylla på frysen och hittade något träningskit på lidl som jag blev lite fäst vid, något man tränar både mage,rygg, ben, armar, balans m,m, tyckte det lät najs så det kommer nog bli en bra träningsvän får jag hoppas. ;P

Efter vi handlat så gick vi ner på stan och tog en fika på Waynes, deras chokladbollar är verkligen asgoda. :P
Gick även in på sportaffärerna Stadium och Intersport och hittade massa andra saker jag skulle vilja ha och behöver, t.ex: Ett par vantar att ha när jag åker i backen, man behöver nämligen två då man åker rätt mycket, sedan såg jag skidstrumpor som var på bra pris, 2 för 99 är as billigt och ja lite andra grejer då, men har inte så mycket pengar kvar denna månad så det får väl vänta ett tag.

Efter middagen var det tänkt att mamma och pappa skulle åka hem, men det blev ändrade planer så dem stannar en natt till med mig.  =)
Så ikväll har vi tittat på gladiatorerna och löst korsord med en påse chips och cola, alltid najs. ;P
Nu blir det snart sängen eftersom vi är trötta, godnatt!

skulder

Åh fy! Fick precis ett brev från Csn i brevlådan där man kunde se hur mycket skulder man samlat på sig under 2011, har gått 1 termin på högskolan och redan fått skuld på 29 966, ouff, låter så mycket och då är det lång tid kvar, känns ännu värre att läsa att man kommer få betala tillbaka tills man är typ 60 år, det är ju nästan hela livet, iförsig visste jag redan att man kommer få dras med det här lånet i evigheter, men vill man bli något så får man väl ta det då.

Nu är jag klar med halva städningen, tänkte ta en paus och gå och handla nu så jag får lite luft tror jag, blev så varmt här inne, Vad händer för er denna fredag då? :)

planerna

Godmorgon!

Hade gjort en fin planlista, men det blev något fel på den så den blev alldeles för liten, så få väl vara tråkig och skriva istället vad jag hade tänkt att göra idag.

- Först ska jag städa, dammsuga, skura golvet, diska, dammtorka och lite sånna saker.
- Ska på affären och handla lite småsaker som kan behövas ikväll och imorgon.
- Ska baka cupcakes
- Kolla igenom gamla bilder
- Dumpa gamla brödrosten i soprummet
- Ha myskväll med mamma och pappa


Jag ska väl ta och göra mig själv klar först så att jag kan komma igång med allt annat snart.
Får hoppas att oturen från frdag den 13:e håller sig borta från mig. :P


r.i.p brödrost

Vilken tur att man fick en ny brödrost i julklapp för den här gamla saken jag har nu verkar ju ha gett upp totalt, skulle rosta mackor också gick det inte att trycka upp knappen, så började det lukta bränt(vette fan hur det stavas) så skyndade mig att dra ut kontakten.
Ibland har man inte ens kunnat tryckt ner knappen och fått hålla in den, det är drygt kan jag ju lova.
Tur att mina julklappar kommer ner hit med mamma och pappa imorgon så då får jag min nya fina brödrost.



ovärt

Hallåhallå!

Idag har det varit heldag på skolan, en dag jag känner att jag lika gärna kunnat skippa, för tyckte inte att man blev något klokare utav den.
Men har ju iaf haft något att göra då, än att bara sitta hemma och göra ingenting.

Har egentligen inget speciellt att skriva idag, känns lite tråkigt.
Kan säga att jag har blivit Googlekändis tydligen, var några från klassen som sökt hjälp till en uppgift på google och kommit in på min blogg. Sjukt skumt, lite roligt också men synd bara att jag inte hade skrivit något som var till någon hjälp då. xD

Vet faktiskt inte vad jag ska göra ikväll, se på tv och ta det lungt bara eller något, mamma skulle ju hämta ut mitt årskort i backen, så nu vill jag ju åka snart, kommer typ ha 2 lektioner i veckan bara så kommer kunna åka hem och åka mycket om jag vill det, det är najs, men känns fan inte som att man går campus då man går så pass lite på skolan. :P


trevligt. :)

Blev en långpromenad förut tillsamans med Olivia, skulle hämta en bok vid Ica i Sätra och va ju en bit dit, så nu har man kollat igenom typ hela Sätra också, inte mycket att se kan jag ju lova.
Efter det gick vi och handlade lite, så följde hon med mig hem och åt lite mat, kände mig sugen på någon lyxigare mat, och det är ju så tråkigt att äta själv och laga mat till sig själv så då fick jag matsällskap idag.
Blev min och nitas special : ytterfläskfilé och potatisgratäng, fast vi var för slö för att göra egen potatisgratäng, bara jag och Nita som lyxar till det på det sättet. ;P
Har lyssnat på barndomslistan på spotify och sjungt lite till fula låtar, pratat, ätit äppelkaka och haft det trevligt. ;P
Så nu har jag suttit och kollat på Full frys och skrattat lite, älskar det där gänget alltså. <3
Har samtalat lite med pappa också och nu händer det inget speciellt alls, peppar inte för att gå till skolan imorn, orkar inte att det ska vara hela dagen, men men får hoppas att man lär sig något utav det.

Ha en bra kväll <3

seg dag

Hallå där!

Vaknade ganska tidigt idag och lika så igår, vet inte om min kropp ställt in sig på att vakna tidigt efter att fått kliva upp tidigt i en veckas tid i Bydalen, eller var det väl någon som tyckte att jag hade mycket och göra eller något, vilket inte jag tycker.

Gick och tog ut pengar som jag ska köpa en bok för sedan och tog en sväng förbi förskolan som jag haft praktik på för att få lite tips till en uppgift, är det nära så kan man göra så och blev ju lite klokare av mitt besök där så efter att jag kom hem så skrev jag klart min sista uppgift, känns otroligt skönt.
Nu väntar jag bara på att mamma ska ha läst den och säga om det var bra eller dåligt så jag vet om jag kan skicka in den. =)
Eller jag ljög lite då jag skrev sista, har ju en eximinerande uppgift som vi ska gå igenom lite lösningar på imorgon, fattar typ ingenting utav den men det löser sig nog. :)
”X:s funktion” =df ”positiv, oavsiktlig och okänd faktisk verkan av X”, kan ju säga att jag fattar nada utav den där modellen, någon annan som kankse förstår?


Stan


Efter en dag på stan så kom jag hem med denna jacka, behövde en jacka jag kan ha bara vanliga dagar, min blå har blivit så utsliten och gått sönder i dragkedjan på flera ställen, och min thirtytwo jacka är det ju tänkt att jag ska ha mest i backen, men det är tur att det är lite rea på affärerna nu så jag kände att jag kunde lägga ut lite pengar på en jacka nu.


Klippte mig också, har haft mössa på mig efter det så luggen är helt böjd och se cp ut, och håret ser ganska slickat ut,  men kände att jag ville bjuda på en bild iaf, mitt hår var väldigt slitet och fult men nu känns det fräscht igen. Köpte med mig värmeskydd hem också, så det inte slits på en gång så fort jag ska platta håret. :P

Vid halv 3 tiden, kom Olivia ner på stan och tog en fika med mig, alltid trevligt.
Så nu har jag nyss ätit lite mat och ska strax dra mig mot Olivia för att plugga, hittar ju inte en bok jag behöver så vet inte om den är i Timrå eller så, ha inget minne av att jag tagit med den dit men men tur man kan plugga med andra då. :)

Ha en bra kväll! :)

hatar rubriker!

Godmorgon!

Sitter i soffan och äter lite frukost, min mage har varit helt kaos i en hel vecka så nu känner jag mig duktig när jag trycker i mig massa fiber och saker som är bra för magen. Inte varje dag jag äter yougurt med vete kli och fullkornsflingor, fibermackor och ett glas proviva. ;P hehe.

Ska väl strax ta orken att göra mig klar för att vandra ner på stan en stund, tänkte kolla efter en jacka och en hjälm, och även om det finns någon klipptid idag någonstans, känner att nu måste jag verkligen offra mina pengar på håret, färgning får jag ta senare för ha inte råd med allt samtidigt.
Måste även packa upp resväskan idag och kanske börja med lite plugg, låter jobbigt men man måste ju. 

slänger väl upp en bild på håret sen om jag fick tag i någon klipptid. ;P 


Sims


Är det någon som har något Sims spel att låna ut till mig någon dag?
Jag har suttit och spelat något sims på telefonen, men det är inte samma sak och det gjorde mig sjukt sugen att spela Sims. Spelar inge roll vilket av alla simsspel det är, men var så sjukt längesedan man spelade det. ;P
Släng in en komentar isåfall!

Tillbaka i Gävle

Imorse åkte jag tillbaka till Gävle, kändes lite konstigt då man inte varit här på ett tag nu, en annan tråkig sak är att det inte är så jätte mycket snö här, men det är iaf minusgrader ute, - 7,8 så det är lite småkyligt.
Har suttit en stund på skolan och gjort en gruppuppgift med min studiegrupp, så nu har jag inte så mycket kvar på den här kursen och det känns skönt.

Har varit och handlat lite också, kan behövas då kylen var så gott som tom efter att ha varit borta ett tag nu, skulle behöva packa upp resväskan också men vet inte om jag ska ta det imorgon istället och bara ta det lungt idag, orkar typ inte packa upp väskan då jag både fick packa ihop fjällsrejerna,packa upp den väskan och packa på nytt igårkväll.

Jag känner mig lite slö nu, har fått restaurangmat i en veckas tid nu och fått allt serverat så nu känns det jätte jobbigt då man ska börja laga mat igen, men tänkte göra kycklingsallad idag, det är lätt och enkelt, och dessutom gott. ;P
Men ni kan säkert tänka er, först några veckor hemma hos familjen där dem lagar maten, sen 1 vecka i fjällen med både frukost, lunch och middag på en rastaurang, så ska man helt plötsligt ta orken att komma på vad man ska göra för mat och ta orken att göra den också, jobbigt det där.

Kan säga att nästa gång jag ska åka iväg för en längre tid så måste jag komma ihåg att sätta en "INGEN REKLAM" lapp på dörren för det var seriöst ett berg av reklam nu och några andra roligare grejer också, fick bl.a. ett Solotidning och jag hade fått för mig att den förra var sista, men tydligen var det inte så och det är ju bra för då har jag något att läsa. :D

Ikväll tänkte jag kolla om ett spel fungerar, känner att jag få ta tag i pluggandet imorgon istället för kan vara skönt att inte göra så mycket för en gångs skull också.
Nu är det iaf dags att fixa lite mat, ha det bra mina vänner <3 :)

Tillbaka i Timrå

Har inte blivit så mycket bloggande i veckan som ni kanske har märkt med tanke på att jag varit i fjällen och umgåts med folk hela dagarna.
Dagarna har bestått av skidåkning, god mat(oftast), teori, filmning, mysiga tvkvällar, bastukväll, chill i baren,  umgåts med massa roliga och trevliga människor m,m.

Jag har i denna veckas tid bott i helt nybyggda lägenheter med 10 bäddar och alltså 10 härliga människor i blandade åldrar, plattv, stor soffa, as sköna sängar, badrum som är riktigt stora, bastu och annat najs.
Dock så fanns det ingen affär i området vilket inte var så populärt, men de hade iaf mycket snö.

Har mottagit ett diplom idag som jag känner att jag förtjänar, jag tycker jag har utvecklats mycket i min skidåkning och framför allt eftersom jag inte åker så mycket längre, utan är med en brädtjej ja, men jag har tyckt att det varit roligt och lärorikt på den här kursen och ångrar inte en sekund att jag valde och gå den.
Min ledare tycker att jag har en ledartyp som är perfekt för barnskidskola och barnpedagodik och det känns ju bra med tanke på att jag kommer jobba med barn i mitt framtida yrke också.

Tack alla som gjorde denna vecka till en minnesfull och rolig vecka, var tråkigt och säga hejdå till alla men skönt att få komma hem till Timrå.
På resan fick jag problem med andingen igen så jag och mamma tog en trip till primärvårdsjouren, kul och åka dit det första man gör då man kommer hem, men fick iaf en pulmicort att lösa ut, så där drog de 300 kronorna iväg, as dyrt med sånt där med den ska man ta både morgon och kväll istället så hoppas det kommer att bli bra nu.
Har packar upp min väska och packat ner den nya så nu sitter jag i soffan och ta det lungt bara, är riktigt trött efter veckan så ska lägga mig tidigt ikväll och lyssna på musik som man kan göra nu då mottagningen är bra igen. :D
Godnatt mina vänner!

pumpa puder hela dagen lång

Det har snöat hela natten och även hela dagen, så backen var riktigt härlig, kan säga att det blev till att åka offpist hela dagen både ute i backarna och i skogen.
Riktigt roligt har det varit för inte varje dag man kan åka offpist mitt i backarna, men jobbigt är det ju också, det tar på krafterna rejält kan jag säga så redan vid lunch tror jag nästan alla var helt slut.
En annan jobbig sak var väl att det snöade och det blev blött och kallt i ansiktet, ibland gjorde det t,o,m ont för att snön kändes som is i ansiktet, och efter lunch var många ganska opepp på att ta på sig blöta, kalla kläder och dra ut.
På eftermiddagen skulle vi både GÖRA och ÅKA puckelpist, och när man redan var trött i kroppen så kändes det inte alls bra, man hade typ ingen ork och kraft att hoppa runt där, plus att det kändes som att man inte kunde kontrollera farten riktigt, jag orkade knapt åka ner för sista backen innan liften mot slutet, benen var verkligen helt slut. Efter ett tag blev jag less och irriterad på att puckelpisten inte funkade som jag ville, och att jag inte tyckte det var så roligt, eftersom det inte alls är min grej så då fick jag träna på kortsvängar och stavisättning i stället, och det kändes mycket bättre än dom där dumma pucklarna. :P

Vi har även haft lite teori idag som vanligt och jag har ätit veckans äckligaste mat hittils, det har alltid varit mat som går att äta även om det inte är en favorit till mig så har jag tyckt att det varit helt okej, men idag till middag fick vi typ något vegetariskt, grönsaksbiffar och potatisklyftor. Kan säga att jag åt nästan bara potatisklyftor och sallad för maten smakade inte bara äckligt utan såg ganska äcklig ut också, liknade spya typ och det kändes ju inte mer lockande att försöka tvinga i dig det då, hoppas på bättre mat imorgon. :)

Nu sitter vi alla trötta framför tv och lär väl inte ska vara uppe så länge till för tror kroppen behöver vila lite.
Tror jag ska lägga mig och läsa ett kappitel ur litteraturen till skidkursen eller leka lite med mobilen.
Ha en bra kväll mina vänner <3

Det känns i benen

Hallå hallå!

Har lånat Ebbas dator så det går lite snabbare att blogga, känns skönt att det funkar från mobilen också men tar ju lite längre tid bara.
Mottagningen här i Bydalen är ju inte den bästa då man har 3, har typ noll mottagning på mitt rum så kan inte lyssna på musik på kvällarna vilket jag alltid gör annars, som tur är så är sängarna riktigt sköna så går att sova iaf, känns som hotellsängar ungefär.
Har väl som högst 2 pinnars mottagning eller något, lite illa.

Vädret har varit bra idag, solen har tittat fram lite, dock lite kyligare än igår men nu snöar det en hel del, snöade massor igår också så backarna var riktigt mjuk och skön idag.
Kan säga att min träningsverk i benen känns, speciellt i trapporna, ursh ursh, man lär ju gå som jag vet inte va i slutet av veckan. xD

Dagen har bestått av massa skidåkning med filmning, teori och en rolig gruppuppgift, nu är det slappt framför tv eller dator, de flesta är nog rätt trötta efter dagen.
Har världens sug efter chips kan jag säga, och även fler här tjata väldigt mycket om chips men finns ju förtusan ingen affär i närheten, hur dåligt är inte det?
Jag skulle aldrig klara av att bo här på heltid då det inte finns en affär i närheten, är glad att affären ligger nära i Gävle iaf.

Snart blir det sängen för min del, ska ju trots allt upp tidigt imorgon, Godnatt på er !

Bydalen

Årets första åk på skidor, det känns i benen kan jag säga, fotknölarna, smalbenen och vaderna gör sjukt ont, känns som att man ska vara helt blå där eller något.
Men backarna kändes bra och dagen har varit rolig, dock lite stressig kanske då vi skulle iväg och lyssna på en föreläsning i flera timmar om skidåkningens historia, intressant men kanske lite väl långt då man var trött efter dagen.
Har nyss bastat med alla tjejer i huset utom 1, vi är tio stycken i denna lägenhet så det är ganska stort. Helt nybyggt så det är otroligt fint, ska se om jag kanske kan fixa några bilder innan veckan är slut. Sängarna är riktigt sköna så det är ju bra.
För er som bor i de regniga städerna så kan jag säga att här ha det snöat en hel del vilket är otroligt skönt.:)
ska strax gå och lägga mig tror jag, man är ju ganska slut efter dagen.:) godnatt!


Nyår och resa på det

Hejhej :) första inlägget för i år då. ;D Gårdagen var rolig och började hemma hos Ella med mat och lite lekar. Har märkt att jag är oslagbar på twister, även med klackar på.
Senare tutades det och sjung för fullt på bussen som skulle ta oss till tandoori, där vi tog en drink innan vi halkade oss ner till hamnen för att se på raketerna.:) iskallt var det ute och gjorde det inte bättre av att få stå ute och vänta i hundra år innan man fick komma in på menento. Men kvällen var rolig och idag var jag uppe tidigt, dock helt död, så det blev Onepiecen som åkte på innan bilen började rulla mot bydalen.
Här är det varmare än då jag lämnade Timrå men snöstorm istället men det för inget för det är mer vintrigt här än hemma.:)
Nu sitter jag och väntar på att tiden ska slå in så allting kan börja. Vill veta vilka jag ska bo med osv.:p Lär ju uppdatera lite senare också.:)


RSS 2.0