Såhär har min påsk varit!!

Ursäkta för sämst uppdatering men jag har verkligen haft mycket och göra och ingen ork och tid till att skriva tyvärr.
Men ska väl berätta lite endå om v.13, vad som hänt och hur min påsk har varit.
 
Måndag: En helt vanlig praktikdag som gick rätt så fort, det var super fint väder så tog en långprommis med Elin runt om halva Gävle typ. xD Promenaden slutade på strax under 13 km och min kropp var ganska slut efteråt, eller ja det gjorde nästan lite ont i kroppen för att jag gått så länge, men det var också skönt att få vara ute så länge.
Tisdag: Var till Heliga trefaldighetskyrkan med förskolan på sån här påskvandring eller vad de kallas för då de fick höra en saga om Jesus och varför vi firar påsk. Eller saga och saga, lite som en teater kanske med olika stationer inne i kyrkan, denna dag var ganska bra faktiskt.
Gick på Willys och handlade billigt påskgodis efter jag slutat och hade ont i huvudet så blev tyvärr ingen träning.. istället satt jag hemma med godis och verktabletter framför en film.
Onsdag: Ännu en dag med huvudverk så det blev dåligt med träning..
Passade istället på och diskade upp en stor diskhög, packade resväskan och allt sånt där som behövdes fixas inför några dagar hemma i Timrå.
Ingen speciell dag om man säger så..
 
Torsdag: Förvandlade mig själv till påskkatt(påskkärringarnas katt som barnen sa) och barnen fick klä ut sig till påskkärringar, kaniner och sånt där om de ville. Vi fick träffa på påskbjörnen då påskharen hade så himla mycket så hans kompis påskbjörnen fick rycka in istället( de hade ingen kanindräkt) ;P. Tillsammans med björnen fick barnen leta efter ett påskägg som låg gömt på gården så det var verkligen en rolig dag.
Var tänkt att jag skulle jobba till 6 först sen hade jag fått dragit ner de till 4 så jag skulle kunna ta mig till Timrå men typ tågen var ju fullbokade och allt så visade det sig att en tjej som jobbade där den veckan skulle till Sundsvall så fick åka med hon och en till tjej hem då, väldigt skönt och åka bil och då fick jag dessutom sluta halv 3 istället eftersom hon slutade då men det gick bra för min llu satt det va ju bra.
Blev mat på Sibylla innan vi drog iväg, var typ stopp as länge för va så mycket bilar på vägarna + en olycka liksom men tillslut så kom vi iväg i normalfart som tur va.
Kom hem vid typ halv 7 så då passade jag på och umgicks lite med min kära vän springbandet som jag saknat lite nu när vi varit ifrån varandra en månad. :P
Fredag: Klev upp tidigt och drog till Birsta med mamma för att leta lite kläder inför kvällens temafest jag skulle på sedan blev det en sväng ut till Söråker och hälsa på Jonas m.familj. :)
Hem och fixa sig och vilket stress det blev och vad less man blev att man inte fick till någon bra frilla men tillslut så nöjde jag mig och tyckte att jag blivit 20-talig nog för att gå på 20-tals fest hos Ella.  :D
fjädrar,nät, päls och volanger, riktigt stiligt asså. ;) Inte direkt så man ser mig i päls varje dag.
Kvällen var väldigt rolig och trevlig. :D
Lördag: Vi gick och la oss efter kl 5, det blev fiskpinnar och strips till nattkäk framför Harry potter, rätt najs. :D
Sedan vakna man kl 7, så 2 timmars sömn efter fest är ju inte sådär jätte roligt men jag var pigg ja och var väl den enda så drog hem vid 10 typ då alla andra började vakna till liv. xD
 
Spegel, spegel på väggen där, säg vem som vackrast i landet är.. ;P
Jag som ville träna mycket i helgen men eftersom jag lyckats gjort illa foten så den va svullen och öm så blev det inte alls av.. :(
Istället blev de en trip till Dollar med mamma, sedan sätta sig ute i solen en stund med musik och korv med bröd, rätt skönt faktiskt. :)
Runt 4 så började det kännas att jag bara sovit 2 timmar så redan då höll jag på somna, men fick så lov och hålla mig vaken för att äta lite middag hos farmor. Kom hem runt 8 så hade jag lite myskväll med mamma och pappa och jag bruka sällan somna i soffan, bruka vara mammas grej att göra de men vid 9-halv 10 så hade jag somnat, så man var lite trött. xD
Söndag:  Idag har jag varit i backen och rastat brädan lite, min lilla pärla. :D
Var där med Erika och var superfint väder så vi tog upp väskorna med fikat på toppen och satte oss där i en snöhög, inte helt fel kan jag säga.
Ikväll har jag varit ute på en prommis med pappa sedan slappat lite vid tvn, helt okej söndag liksom. :)
 
Aa men som ni kanske förstår så har en hel del saker hänt under påskveckan för mig och det har varit en bra vecka med bra väder, massa gott och äta och träffat fina människor.
Dock så kan de här påskgodiset vara till för och nackdelar.. Fördelarna är att när man ätit de typ hela veckan eftersom de hör påsken till så blir man ganska så godisless och då kommer man inte vilja ha sånt där onyttigt på ett tag framöver, vilket är bra. Nackdelarna är att ja godis hör ju som sagt till påsken och då blir det mycket sånt och ja annat onyttigt också under typ hela veckan så jag har gått upp ca 2-3 kg under denna vecka, inte så jätte roligt men sedan blev det ju också en dålig träningsvecka jämfört med vad jag är van vid så förstår att man går upp massa då..
men men känner mig som en flodhäst nu då min mage svält upp som vanligt så från och med tisdag då det är en vanlig dag igen så blir det STENHÅRT med träning och maten, dags att köra BARA PROTEINER igen!!!!
De där kg jag gått upp nu ska bort fort och de ska jag se till.. :P
Men men 1 ledig dag kvar, hoppas man få sova länge, sedan ska jag försöka ta tag i lite plugg som jag varit allt för slö med nu sedan packa och fixa lite annat grejs, dags att sova godnatt!!
 

påskvecka

Påskveckan är här vilket innebär lite lyx för mig, jag få vara lite onyttig eftersom godis och sådant hör påsken till.
Jag ska äta godis med gott samvete, bara jag tränar så är det ingen fara om jag är onyttig denna vecka. :)
Igår slutade jag 14:30 så drog ut på en långprommis med Elin som slutade på strax under 13 km innan det var klart. Det kändes i kroppen mot slutet och lyckades göra värsta vurpan också så trodde jag skulle ha riktigt ont i knät som fick sig en vidring idag men det gick bra som tur va, tur man är en liten hårding. ;) haha.
Efter den prommisen så blev det myskläder på framför tvn med en skål vaniljglass med varma bär och lite chokladsås, riktigt lyx men tyckte att jag förtjänade de efter att ha gått så långt.
 
Idag har jag varit med förskolan till kyrkan på kyrkvandring. Det var ganska spännande faktiskt och se hur barnen reagerade under sagan som de spelade upp om Jesus och varför vi firar påsk.  Kul med högtider då det händer lite andra saker. =D
Ha varit jätte fint väder idag så har varit skönt och vara ute idag, dock har jag varit trött och haft ont i huvudet hela dagen och det är många barn som ha börjat blivit hängig och är hemma med hög feber så är lite orolig att man ska åka på något sånt skit lagomt till man ska till fjälls liksom..
Trycker därför i mig lite zink och ibuprofen, ja lite verktabletter och godis som jag hört ska hjälpa huvudverk, värt att prova säger jag då när Willys hade godis för 29:90 kr/kg denna vecka om man va willys+ medlem vilket jag är. Köpte jätte mycket godis och blev endå bara 40 kr, så as bra, då kan jag ha lite godismys idag då jag inte kan träna och även lite gotta på tåget hem på torsdag, kalasigt. :D
 Ska jag träna idag så får de bli några situps bara som inte är allt för jobbigt för huvudet.
 
Men men ska inte mätta mig allt för mycket på godis innan maten så bäst man gå och laga mat nu!! ;D
 

Söndag igen!

Dagen började med god frukost: Yogurt med smak av sommarbär, några bananbitar och musli. En hårdbrömacka med skinka, inte helt fel på en söndag. ;P
Passade på och städa lite i lägenheten så den blev lite fin, plockade undan lite, dammsugade och diskade lite bara så ser ju iaf lite bättre ut än vad de gjorde innan.
Fixade lite med mitt smyckesskrin jag fick i julklapp också, har inte hunnit eller haft orken till de innan så jag gjorde det nu och det blev faktiskt väldigt bra tycker jag, dock vill jag ha massa nya smycken nu!! :)
Jag sorterade efter färger i de stora lådorna, brons/brunt, silver/svart och färg. :D Men som sagt, vill ha massa nya smycken, nu då man ha stort smyckesskrin så känns det som att man har mera ordning.
 
För en gångs skull var det dö varmt i min lägenhet, brukar typ alltid vara kallt här men nu var det as varmt så fick öppna fönstret både i köket och de stora fönstret. ;P Bestämde mig för att dra ut på en prommis i finvädret så man kom ut från bastun ett tag.
Var så skönt och vara ute och gå i solen så blev en långprommis på 10 km, kan snart hela Gävle utantill med alla mina prommisar och nya vägar som jag tar hela tiden. ;P
Kände mig trött efteråt och orkade inte göra någon mat så tyckte att jag förtjänade något onyttigt efter att ha varit ute och gått i en mil, så va lite tjock och köpte hem pizza, lite söndagslyx såhär men ibland får man unna sig sånt där om man är trött och lite slö. ;P
Tänkte plugga idag också men sköt på de tills imorn istället och då MÅSTE jag.. :P
 
Nu sitter jag och snacka i skype och få klagomål för att det låter så mycket då jag knappa på mina tangenter nu då jag skriver, lite roligt. xD HAHAH


tvättstugan..

Tänkte ju ha en tvättdag idag och få bort min tvätthög jag ha men min tvättstuga höll inte riktigt med..
Första lappen kom upp för 3-4 veckor sen och det har inte kommit någon ny tvättmaskin än så jag antar att man lär få vänta någon månad innan man få tvätta, så om jag kommer naken sen så vet ni varför...
 
Jag hoppas att det kommer några bra, fräscha och lätthanterliga tvättmaskiner och inte att de sätter in något halvdant eller likadant som innan. Tycker att de kan rusta upp hela tvättstugan när de endå håller på för kan ju säga att tvättstugan i detta hus är inget ställe man känner sig bekväm att vara i, den är seriöst läskig och påminner om någon skräckfilm.
Det är en lång korridor innan man kommer fram till själva rummet där man tvätta, ljuset är dåligt så det är ju en ganska mörk korridor man få ta sig igenom med halvöppna dörrar till förråd och annat där det är kolsvart, lampan längst bort hetsblinkar så man får inte ha epelepsi om man går ner där iaf..
Ja sen funkar ju ingenting: torkrummet som finns där har inte funkat sen jag flyttat hit och det har vi även ringt och bett de fixat men icket, sedan varför kan de inte sätta in en torktumlare för? Torkskåpet måste man va noga med och kolla så inte spärren för värmen åkt ur för då kan man komma ner och allt fortfarande är blött efter två timmar och det suger.. och nu funkar ingen tvättmaskin och sedan verka de städa as dåligt där så ser skit äckligt ut där nere så ja jag skulle vilja att de gjorde om lite där nere så man kanske vill gå ner dit eller kan gå ner dit utan att tycka att det känns som någon gå bakom ryggen på än..
 
 

Vecka 12.

Eftersom jag inte haft tid och skrivit så många inlägg under veckan så tänkte jag göra en liten sammanfattning av vecka 12 nu.
Jag va på konsert på konserthuset med barnen på förskolan, väldigt roligt och mysigt var det. :)
Vi alla fick en varsin ägg-marackas efteråt. :D
Gemensamma godisteckningar, kappla,tussbollar, skridskoshower och massa annat roligt. :)
Snöstorm och decemberkänsla.
"slitit" på träningen ;)
Mysiga promenader, långa som korta, i solen och i solnedgång. ;P
Mysfredag först med film, morötter och dip och bara mig själv, var trött så orkade inte göra något speciellt.
Sedan igår lördag så blev det spontan utgång, tänkte först bara ta det lungt men så blev man inbjuden till fröken Andersson och det kändes ju mycket mer roligt. Så blev lite dricka, umgås med ett helt anderssongäng då det var jag Elin och hennes syster och sedan landa vi en sväng på Interpool och chillaxade lite, var iaf en trevlig kväll. :)
 
Har varit en bra vecka tycker jag och hoppas på en ännu bättre som kommer nu.
Det jag vet som är bra med veckan som börjar är att jag får mina nya pengar, som verkligen behövs nu.
Det är påsk vilket innebär en lite annorlunda praktikvecka, med påskvandring i kyrkan, utklädnad, och en trip hem till Timrå igen efter att ha varit här i 1 månad nu, jag ska äta godis med gott samvete eftersom att det är påsk och godis hör påsken till. :D
Så ja jag tror att det kommer bli en bra vecka. :)

trevligt väder

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar ända fram till PÅSKA!!! (8), jadu med detta väder så skulle man kunna tro det iaf. Idag har det varit ett riktigt april väder, snöat, slutat, snöat, slutat och fortsatt så..
Det har varit snöstorm och kommit en hel del ny snö faktiskt, vintern slutar inte än iaf för er som trodde de. ;P
Var en lång dag idag, från 09:00 till 18:00 så är lite trött och seg nu efteråt så slog på en film nu, en barnfilm faktiskt( Oliver och gänget) haha ;P. Jag tyckte om den filmen då jag va liten och de har ett spel på förskolan från den filmen så fick lite minnen från den och ville se den. Dock så är det sämst kvalitet då filmen är från 1988, riktigt tecknad så den är väl inte så jätte intressant längre, så lär nog inte kolla klart, så himla trött men ville se litegrann. ;P haha..
 
Ska nog ta lite yogurt nu tror jag, även om det blev en sen middag idag så känner jag mig lite småhungrig.
Imorgon är det fredag, dena vecka har verkligen gått fort men ska bli skönt med lite helg och få vila upp sig lite, samt röja lite här i hemmet. ;P
 
 
 

ingen tid..

 Oj vad de märks att man ha praktik och är borta längre än vad man brukar vara.
Det synns på bloggen att jag inte hinner skriva lika mycket, inte kanske orkar lägga upp lika mycket bilder men det synns också i hemmet då jag inte hinner städa. det ser ut som ett bombnedslag med diskberg, obortplockad tvätt och ja det är ganska stökigt men jag kommer ju alltid hem vid middagstid ungefär så har jag oftast träning på kvällen så man ska hinna komma hem,laga mat, äta, träna, duscha sedan är det oftast godnatt för att orka med en tidig morgon dagen efter. 2 dagar kvar till helg sedan ska jag verkligen ta och röja upp här så det blir fint igen och försöka hålla så fint jag kan påskveckan! :P
 
Såg en jätte fin lägenhet igår som jag blev typ kär i, den var så fin och låg i närheten alldeles intill där jag bo bara och den hade en diskmaskin så jag blev helt bah: ååååh vill ha vill ha!!!
Men det var en köpeslägenhet och de pengarna har jag tyvärr inte nu men om man bortser från de så hade ju hyran varit lägre än den jag ha nu och då var den större.  Men jag antar väl att man får drömma ett tag till och hoppas att de sista åren i skolan går fort, för jag längtar verkligen efter att få flytta till större..
Det finns bra grejer med min lilla lägenhet men också dåliga och jag har så många önskningar hur det ska vara och se ut där jag ska bo..
 
Men men nog om det, har mycket jag vill blogga om faktiskt men jag tror jag få ta en veckoåterblickare till helgen då jag får lite mer tid och skriva för nu tänkte jag försöka sortera upp den rena tvätten jag ha så att den nångg kommer in i garderoben igen, sedan blir det thaiboxning ikväll!!! :)
 
 
 

Lördag/söndag

Igår blev det först en trip till Valbo köpcentrum med Madde och Elin, var längesedan jag var där innan så det var kul och få komma dit och kika lite. Köpte ingenting förutom en lunch på Ikea och lite alkohol inför kvällen.
På kvällen blev det först bowling med Julia, Ellen, Madde och Elin där jag ägde ut dom lite, hehe. ;P
Gick ganska bra för mig för att inte ha spela på as länge, gillar Gävles banor faktiskt.
Efter bowlingen så köpte vi med oss mat( Thaimat) och for hem till Elin och åt där samt hade lite spelmys med alkohol inblandat, så det var roligt, väldigt trevligt faktiskt. Märkte att charader inte är min grej, hade min talang i bowlingen och tro den stannade där för charader va verkligen as svårt. :o
Kom hem vid halv 3 eller ja innan 3 iaf tror jag, kollade inte riktigt på klockan, bussen skulle ju stå still inne i stan i hundra år också bara för alla fulla små fjortisar skulle kliva på och tog tid på sig, blev lite less på att vänta då och less på att de skrek och flamsade omkring, men hem kom jag tillslut iaf så tröck i mig lite nattkäk(brukar typ aldrig äta sånt men igår ville jag ha det), värmde en värmekudde till min mage och la mig för att hoppas på sovmorgon eftersom man inte fick de till lördagen.
 
Vaknade vid 9 så blev inte så himla mycket sovmorgon som jag hade hoppats på, men det funkade kände mig ganska pigg då endå så.
Tog en långprommis i finvädret på 8,71 km, gick på lite nya vägar för att se lite nytt, tar nästan aldrig samma väg som jag gått innan, hittar alltid nya vägar att gå och det är nästan roligare och göra så.
Annars idag så har jag och Erika bokat tåg och grejer inför resan vi ska åka på, jag ha tvättat lite kläder och haft lite otursdag skulle man kunna säga, har iaf hänt massa dåligt bara.
- Köpte fel kyckling på affärn så kom hem med kycklingvingar, var ju inte riktigt de jag hade tänkt mig då jag skulle göra enchiladas. Vart lite less över att det blev fel och att jag skulle behöva rensa bort massa ben och skit..
Jag hatar senor och ben, jag har fobi för sånt där och det är det värsta jag vet så jag kände lite panik medans jag höll på och rensa den där skiten, den var äckligt och jag förstår nu varför jag inte brukar äta sån där mat, ursha..
-Som tur var så smakade ju maten endå bra men eftersom det var otursdag så skulle man ju såklart lyckas bränna sig på plåten..
- lyckades snubbla i trappen och skulle hänga tvätten i lägenheten för att slippa gå ner flera gånger men tog ju ett år innan man väl fick ut det där torkstället.. och lyckades glömma tvättkorgen nere i tvättstugan så fick ju vilket fall som hellst springa ner ännu en gång så ja man kunde ju ha haft lite mer tur men men..
 
ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, det blir nog ganska lungt skulle jag tro. :)

Gårdagen

Igår var jag på förskolan till klockan 15:00, det var ganska lite barn och jag spenderade nästan 3 timmar inne i målarrummet. Vi gjorde påskteckningar, godisteckningar och lite allt möjligt som faktiskt var väldigt roligt.
Tänkte bjuda på några bilder jag ägnade lite tid på som alla ville att jag skulle rita likadana till men jag försökte istället förklara att deras påskharar och kycklingar är mycket finare än mina. :D
Så fick jag ju en jätte fin påskteckning av en pojke. :D Alltid roligt när man får teckningar. ;P
Drog ut och gick direkt efter att jag slutat och brände några kalorier. ;P
Blev en ganska lång promenad och märkte inte förän jag vänt hur långt jag faktiskt gått, kändes som en monsterpromenad innan jag väl va hemma och fick i mig lite middag.
På kvällen hade jag tänkt att göra ingenting och bara slappa med en god fruktsallad och glass för att jag tyckte att jag förtjänade det. Blev dock ganska mycket frukt så bjöd hit Julia så jag slapp äta allting själv plus bra sällskap på det. :D Det ser lite äckligt ut på bilden men det är för att blåbärna har färgat av sig. ;P
Denna gång blev det en god fruktsallad med: banan, kiwi, ananas, hallon,blåbär, jordgubbar och päron. :D MUMS!!
 
Nu ska jag dra till Valbo med trevligt sällskap och kika runt lite. ;D
Ha det bra!

Smyckessäljning

Halsband ovan 15 kr st
Rosa pärlhalsband 20 kr
Halsband i glassiga färger 30 kr
Örhängen ovan 10 kr st.
Örhängen 5 kr
Ring och armband 10 kr st.
 
Hör av er vid intresse!! :)
 

Dag 2 av Vfu

Efter en tidig morgon, en hel dag med fina barn, utflykt i Boulognerskogen där de blev ankmatande och massa lek i lekparken och en massa andra roliga saker så kan jag säga att jag är ganska trött. Det är jätte roligt med praktik men jag lär vara jätte trött tills jag vant mig med arbetstiderna. De är inte mornarna som är de jobbigaste utan eftermiddagarna när man varit uppe och stojat ett tag. :P Om ni kan något knep för att göra sig pigg som ni brukar köra på jobb/skola så dela gärna med er, förutom kaffe och energidrycker.
 
- Fick verkligen träning mot min fobi idag, jag hatar fåglar och är livrädd för de så skulle man stå där bland säkert ett 30-40 tal ankor och mata de. Jag kände mig ganska obekväm i situationen och valde därför att hålla mig lite bakom alla just då, var nog hemskt att bara stå där i närheten och se hur vissa fåglar började flyga och landa i närheten av än. Jag ta ju ALDRIG boulognervägen hem från stan t,ex. bara för att jag vet att de där ankorna verkligen kryllar där, hua ryser bara jag tänker på de och jag undrar nu om vi kommer mata ankor varje tisdag på utflykten? Isf blir det ju verkligen träning för mig.
 
Ikväll får jag se vad som händer, skulle ut och promenera lite men det är typ snöstorm ute så kan vara ganska farligt att gå då snön lägger sig så man inte se isen under, så istället blir det kanske film eller något hemma.
Har sockersug idag, säkert för att jag är så trött, skulle inte sitta fel med en påse godis men nopp, nada godis fram till påsk! Blev så himla mycket godis i helgen som va så ha bestämt att ha några proteindagar denna vecka så jag kommer i fas igen. =)
 
Grattis till min bror som tog körkortet idag! =)
 

första dagen avklarad :D

Då var första dagen på Vfun avklarad och det känns faktiskt bra. Kommer bli 7 bra och roliga veckor tror jag och var riktigt härligt att vara ute med barnen då solen lyste på och värmde, så rätt årstid för praktik, svar ja.
Idag är jag dock trött och slut, det är ju trots allt första dagen så jag är lite opeppad på träning idag faktiskt men jag vet att det kommer att kännas skönt efteråt och då kommer jag att sova gott ikväll också.
 
Nu ska jag packa väskan med de jag behöver ha med mig till träningen så blev ett kort inlägg idag! :)

Söndag!

Har fått hem 3 små snyggingar till mobilen, 2 våriga och fina och en söt panda som fick inta mobilplatsen först. :D
Nu är mamma och pappa tillbaka i Timrå igen men det har varit en bra och trevlig helg.
Melodifestivalmys med varm smörgåstårta, super gott.
Följt av massa annat tjockt som man egentligen inte bör trycka i sig men nu offrade vi oss denna helg så får jag vara nyttig till påsk sedan. ;P
Tyvärr vann inte den jag hoppats på melodifestivalen fast egentligen bryr jag mig inte så mycket om det programmet, sällan några bra låtar som är med.
Men efter allt sånt där tjockätande så tyckte jag att det passade bra med en långprommis i det härliga, soliga vädret som det är idag..
Fina vintervärld!
Fick dock onda blodblåsor på köpet då jag fick gå med ett par andra skor för att det är så sjukt halt ute. Det har snöat under natten så nu är det ju extra farligt då den nya snön täcker isen under.
Nu ska jag ta och äta tidig middag i form av rester från gårdagen, ha det bra. :)

SÄLJES!

Fitnessboard till SALU!!
Denna fitnessboard är så gott som oanvänd och i fint skick.
Den funkar bra till många övningar som balans, armhävningar, träning av armar och höfter m,m.
Men denna medföljer en skiva, afisch med olika övningar, matta, handtag,repen man sätter på armarna och såklart balansplattan.
Alla saker gå att stoppa inuti grejen och man kan bygga om den lite hur man vill efter vilken träning man vill göra, så den är behändig på det sättet.
 
Pris: 150 kr
 
Hör av er vid intresse!

Helg

Mamma och pappa kom ju hit igår och hade lite fredagsmys med mig, trevligt. :) Med sig hade de även en liten rosa kyckling som jag fick som en tidig påskpresent, tyckte att den var söt.
 
Idag har vi varit och storhandlat, äntligen är min kyl och frys full igen, känns bra och kunna få variera på maten igen och slippa äta samma hela tiden.
Efter att vi handlat så gick vi ner på stan och lunchade på American pizza place som är ungefär som Biteline. Pizza och taccobuffé, jätte gott så rullade ut därifrån sedan kan jag lova.
Det blev en liten runda på stan, där jag kom hem med en långärmad träningströja som jag varit ute efter länge:
 
 
En rosa tröja från Röhnish! Super skön kan jag lova!!
 
Nu har jag nyss kommit in efter en långprommis med pappa på 7 km. :)
Behövde ju gå bort lite fett då jag kände mig som en jävla flodhäst, så var skönt och få gå lite även om det blev kallt då solen gick ner.
 
 
Ikväll väntas ett riktigt lördagsmys med massa tjockt med endå gott och melodifestivalfinalen. :D
Blir en riktig onyttig svullo helg det här men det kan man förtjäna ibland, jag unnar mig det.
 
Ha en super bra lördag!!!

långprommis

Långprommis igen! :) Gick lite vilse i Sätra, för er som inte vet så är det efter 4 km skylten, så mellan 4-6 km så kan man se små taggar ut som ser lite konstig ut, det är när jag fått vända för jag märkt att det inte gick att gå något längre på den vägen så ja lite vilsen var jag men jag hittade ut så att jag kände igen mig tillslut iaf. :P
Blev en snabbis in på Willys på hemvägen också för att köpa en påse naturgodis då jag tyckte att jag förtjänade det efter denna prommis + att jag hade situpsdag med appen, 60+180 st, klarade ut nivå 2 och då går man på nivå 3 direkt då man får göra en hel del till på en gång så hela situpssumman slutade på 240 situps, inte dåligt de. Hade egentligen benböj och göra idag också men tror inte att mitt knä vill göra sånna än så tänkte att jag skulle vänta till efter helgen och göra de istället. :)
 
Ikväll blir det bara en lugn kväll i soffan tillsammans med mamie och papie. :D De skulle egentligen komma hit imorgon men så bestämde de sig för att komma idag istället och det gör inte mig något, bara kul med lite sällskap. :) Blir nog en mysig helg. :)
Och som ni säkert förstår så kan det bli dålig uppdatering under helgen då jag lär vara social och ha annat och gö istället.

städning

Nu ha jag äntligen klarat av städkaoset som jag började röja bort igår, känns skönt och måste ju visa er hur duktig jag varit. ;)

Före:
Köket var något kaos men detta var efter att jag bakat och grejat så det var EXTRA mycket saker och disk framme då.
Där hade jag endå hunnit flytta på en väska som låg på soffan så här ser det inte så himla farligt ut.
Skor överallt!!
Hatthyllan var kaos!
 
Men så kommer det fina resultatet efter:
TOMT på skor! :D
blankt och fint
 
Ja lite bättre blev det ju, ser ju fint ut nu iaf, få se hur länge jag kan hålla de dock.. :P

Fredag!!!

Äntligen fredag, även om man inte ska göra något speciellt så är det endå fredag och helg!
Startade dagen med god frukost i form av yogurt, frukt och bär.
Naturell yogurt( Egentligen inget stort fan av det men det är gott tillsammans med frukt och bär, så valde och lägga till lite hallon,blåbär och banan, gott och mättande. :)
 
Har suttit på föreläsning mellan kl 09:15- 11:50 ungefär, var tänkt att vi skulle gå till 16:00 så blev ju en väldans skillnad då vi fick sluta 4 timmar tidigare.
Föreläsningen var seg och tråkig tycker jag, hade mycket väl kunnat stannat hemma och gjort någon nytta istället men hade iaf med mig ett gott mellanmål så jag skulle orka sitta still i några timmar.
Vaniljkesella, äpple, hallon, blåbär och banan, riktigt gott var det och framför allt nyttigt. :D
 
Nu har jag precis ätit lite lunch( låter som jag inte gör annat än att äta nu men det är ju flera timmar emellan) xD
Ska ta och städa klart det som jag inte hann igår, har badrummet kvar, diskning,skurning och gå ut med soporna, inte så farligt mycket ändå. :)
Sedan eftersom jag nu slutade tidigt så hinner jag ju även med en promenad, så tänkte väl va ute i någon timme och se till så jag avslutar den på en affär, eller ja att jag tar en väg förbi en affär så slipper jag gå ut igen sen.
 
Blir nog perfa! Dags att sätta igång och städa helt enkelt.. Ha en bra fredag!

Proteinbar med chokladsmak

Suddig bild.. Det kanske ser ful och äcklig ut men det är insidan som räknas eller? ;P
 
Recept:
2 skopor WHEY proteinpulver med chokladsmak, funkar säkert bra med ett annat märke också.
5 dl fiberhavregryn
2 msk kakao
2 ägg
1-2 msk honung som sötning, smaksak hur mycket sånt man vill ha, jag tog bara 1 iaf.
1 dl kokosflingor
2 dl tinade hallon och blåbär.
1 dl mjölk
 
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 15o grader.
- Blanda protein, havregryn, kokos och kakao i en bunke,
- Häll i äggen och honungen, rör sedan ner de tinade bären och blanda om.
- Häll sedan i mjölk och rör om ordentligt.
- Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och skjuts in i ugnen ca 20 min.
¨- Skär sedan i bitar medans kakan är varm, och låt de stå i kylen för svalning en stund.
 
Kommentarer: Väldigt enkelt och göra och blev ganska många. Det blev helt okej faktiskt, smakar choklad och är nyttigt, varför klaga liksom? :P
Ett alternativ till denna skulle kunna va att he i russin  och/eller hackade nötter för lite mer tuggmotstånd, skulle nog vara gott det med och kanske provar det nästa gång.
Men denna funkar bra som mellanmål eller om du bara är sugen på något. :)

SMAKLIG MÅLTID!
 

Äppelkaka smoothie

Gillar ni äppelpaj så kommer ni gilla denna för den smakar precis som äppelpaj med vaniljsås.
 
Recept:
1,5 äpple, skalade och urkärnade.
2,5 dl äppeljuice
1,5 dl naturell yogurt
ca 3-4 skedar kesella vanilj, prova dig fram.
Kanel i lagom mängd, också efter smak och som man själv tycker, jag tog ganska mycket för att få den smaken.
 
Alternativ: Om det finns vaniljyogurt så kan ni ta det istället för den naturella yogurten och kesellan. Det fanns inte i laktosfritt så jag gjorde en egen variant istället som funkade lika bra.
 
Såhär gör du:
Jag valde att koka upp äpplena några minuter för att de skulle bli lite mjukare och mer lätt hanterlig.
Därefter mixa ihop allt i en mixer bara och ställ in i kylen en stund innan servering.
 
kommentarer:
Jag tycker att den blev rätt så god,det smakar verkligen äppelpaj och det blev inte en sån tjock smoothie heller vilket gjorde det lättare att dricka.
Nyttig och bra. :D
 
SMAKLIG MÅLTID!
 
 

Dagen i ord och bild

Började med skola och lite plugg.
Följt av en promenad! Gick rätt bra trots mitt onda knä, var mest i trappor och nerförsbackar då benet belastas på andra sätt som det gjorde ont. Jag skulle endast gå en kort promenad men eftersom vädret var så härligt så slutade det med en långprommis på 7,43 km iaf. Idag använde jag en appen "gå för hjärtat" där man skänker en kr / km till kvinnor som behöver ett nytt hjärta typ. Så jag bidrog idag med 7,43 kr och fick väldigt mycket friskluft och motion själv så det är väl inte fel.
Här se ni en annan karta från Runkeeper också, kom på att jag ville se min kaloriförbränning också vilket man inte kunde på andra appen så därför slog jag på denna app efter ca 0.50 km så den stämmer inte riktigt med tid och km vilket den ovan gör, men tyckte att kartan var bättre på denna bild.
Jag vet att man ser gravid ut i denna väst men skön är den iaf.
Efter det blev det bakning samt smoothiefix, kommer ett eget inlägg på de grejerna.
Och städning resten av dagen fram till nu då jag äntligen fick smaka på min smoothie.
Så fullt upp hela dagen.

full rulle kanelbulle

Klockan ringde vid 08:00 idag, fast av någon anledning så hade jag vaknat innan och halvsovit tills klockan ringde vilket var ganska skönt ändå för då var jag hyfsat pigg då det var dags att kliva upp.
Gjorde i ordning lite frukost, packade ihop datorn och drog till skolan för att plugga i bibblan i några timmar.
Var fler från klassen som var ute efter boken jag behövde så vi fick liksom turas om, kopiera och så för att det skulle funka men det gick jätte bra och var bara roligt att det var fler från klassen som var där och pluggade.
Satt iaf där fram till 12:00 ungefär då jag slutligen lyckats skrivit klart hela uppgift 1B så det känns skönt att jag kommer att ha helgen fri från plugg nu. Så nu är den uppgiften inskickad och även seminariumfrågorna som vi skulle lämna in så nu kan man bocka av 1 uppgift i denna kurs iaf.
 
Nu är jag iaf hemma och har nyss ätit lite lunch i form av varmkorv utan bröd med diverse tillbehör, helt okej faktiskt, man får ju ta det man ha liksom, frysen börjar bli tom men det är bra det så kanske man kan frosta av den lite innan man storhandla.
Har fortfarande massor att göra idag, ska storstäda då det ser helt kaos ut här, skulle faktiskt kunna ta för- och efterbilder så ni ser vad fint jag kommer att ha det sen då jag väl är klar.
Men först funderar jag på om jag ska ta en liten prommis trots att jag har ont i knät, men kommer bli så mycket piggare då och få mer ork till att städa om jag går ut ett tag så det kan ju vara värt det.
Så har jag planerna att handla så jag kan göra en smoothie och en liten annan sak som jag bjussar på sen. :)
Får se hur lång tid allting tar, jag önskar att man hade varit ledig imorgon så man kunde fortsätta städningen imorgon men det är man ju icket, men isåfall ska jag se till så det endast är lite städning kvar om jag inte hinner med mig.
Men men här har jag inte tid och sitta länge till, ha en bra dag. :)

Onsdagschill efter träning

 
Sitter i soffan nyduschad och äter lite god kvällsfika efter träning i form av Yogurt med banan, fullkornsskorpa med riven ost(funka bra då man inte ha vanlig ost eller något pålägg i huvudtaget),och en kopp te. :D MUMS!
Träningen idag var rolig trots att jag har ett ont knä idag som även är lite blått, vet inte om det blev något då jag halkade ute igår men jag hoppas att det går över ganska fort iaf. Lindande iallafall om det med lite bandage som stöd innan jag skulle träna så kändes det iallafall lite bättre.
Och eftersom att jag har sådan tur så skulle man ju lyckas kliva på ett jävla häftstift också, riktigt mysigt så den tackar man för till personen som antingen slängt de där eller sett till så den hamnat på golvet utan att plockat upp det.. Som tur var så gick den ju inte in helt i foten så blev ju endast ett litet sår bara men endå.
 
Imorgon är jag ledig, men dagen är inte direkt fri endå, snarare tvärtom så kommer jag att ha fullt upp hela dagen. Blir först tidig morgon och eventuellt gå till skolan och plugga en stund, behöver hitta något att koppla till i boken vi hade seminarium på som fortfarande inte ha behagat kommit, så lär jag ju börja skriva på den uppgiften sedan också. Sedan blir det hem och luncha och börja storstäda lägenheten inför helgen, så får väl se hur lång tid städningen ta och om jag orkar allt idag. Så får jag också se hur mitt knä känns om det kanske blir någon promenad, blir isåfall en lite kortare och lugnare promenad isåfall. :) Men full rulle kanelbulle, ska testa och göra en smoothie som låter grymt god också så bjussar på recept imorgon och komentarer på den ifall det är något jag rekomenderar eller inte, så om ni gillar smoothies och är nyfiken så håll utkik. :P
 
Men nu är det snart dags för sängen om man ska orka med allt imorgon, Godnatt!!

tisdagsträning

Dagens träning: 8,14 km powerwalk/ 1h: 24 min/ - 484 Cal , 157 squats och 154 situps.
Känner mig nöjd och trött i kroppen, ont i knät fick jag också vilket inte är så bra men får hoppas det är bättre imorgon för ha inte tid med nå knäont nu.
Drog på mig 2 halkvurpor så jag lyckades skrapa upp ena foten och halft vricka fötterna av mig, skavsår lyckades man ju också få men men.. är så otroligt halt ute nu så ta det försiktigt om ni vill ut och gå/springa, man får försöka göra det bästa utav det.
Men det var skönt med en långprommis så idag kommer jag att sova gott tror jag då jag är as trött redan nu.. :P
 
 

regnmys

 
Detta lägger jag inte ut för att jävlas i försök om att försöka fresta er eller så, vet ju själv hur de är de dagar då man har rejält sötsug och alla ska hålla på lägga upp massa bilder på gosaker på instagram och facebook.
Allt från bakverk till godis och annat snacks.. Igår var det typ en sådan dag då jag var riktigt sugen och varenda bild jag såg var något som såg äckligt gott ut.
Idag kan jag titta på de där bilderna här ovan utan att känna att jag ha ett starkt behov av de, att jag lockas till de eller liknande.
Men det jag egentligen ville få fram med de här bilderna är att jag blev riktigt sugen på en regnig myskväll.
Tänk er en sommarkväll då det varit varmt hela dagen så spöregn på kvällen, just att jag vill ha en regnig sommarkväll är för att jag vill inte att det ska regna då det är snö för då blir det bara slaskigt och halt.
Men iaf jag vill ha en sådan dag då det regnar så pass mycket att man får hålla sig inne, höra hur regnet smattra mot tak och fönster, kunna tända upp lite ljus och kanske även mysa in sig i en gosig filt, men framför allt sånna dagar så ska man ha en bra film och mr.candy på besök. :D
Sånt där tjockismys man ibland förtjänar och som kan vara mysigt bara för att man vet att man får hålla sig inne, det är en sån dag man bör passa på och unna sig det man är sugen på, glass,fruktsallad,godis, chips eller något liknande. En sådan dag vill jag ha, sjukt mysigt ju. :)
 

tidig morgon

Varför vaknar man tidigt då man är ledig för? Hade ju tänkt att sova ut riktigt idag och slippa bekymret om vad jag ska äta till lunch men 8 vare ja, kuljul.. Låg iaf kvar i sängen i typ en timme och försökte somna om men det fick man ju inte göra.
Jag har två saker jag måste göra idag, fixa 5 diskussionsfrågor till morgondagens seminarium och börja städa lägenheten lite, ser helt kaos ut här. Frågan är vad ska jag börja med? Det är så himla stökigt så vet inte vilket hörn man ska sätta in sig i först men ska bara städa undan lite grann idag och riktigt mer mot helgen, sedan känner jag mig trött än för att börja kolla på frågorna så det ät svårt de här..
Eller egentligen ska jag göra 3 saker för träna vill jag ju också göra, vet bara inte vad så det är också något och klura på idag.
 
Aja får se vad dagen erbjuder :)
 

Måndag

Idag tog jag mig tillbaka till Gävle, skippade lektionen idag så jag skulle slippa ta det sena eller tidiga tåget och hade endå inte varit någon bra förläsning vad jag hörde så känns ju inte som att man missade något särskilt. :P
Kom hem runt halv 12 så lagade till mig lite lunch innan jag drog iväg på skolans bibliotek och läste lite ur en bok vi ska ha seminarium på, den behagade ju inte komma i tid till mig så det var ju tur att den fanns på skolan iaf så man kunde sitta där och bläddra lite i den. Nu fattas det bara att man ska komma på några diskussionsfrågor till den, det svåraste men men det ska väl gå får jag hoppas.
 
Men men nu ikväll äre thaiboxning som gäller, få väl se om blåmärkerna förnyas lite eller om man få klara sig med de 100 man redan ha typ. xD
 
Hoppas ni får en bra kväll! :)
Kommer sakna min fina rosa vän <3

pick och pack

Nu synns det att jag ska hem på riktigt efter jul. ;P Drog ju hem en hel del saker till Timrå vid  jullovet och sedan efter det så har jag varit hemma där några helger för att jobba med skidskolan, födelsedagar och en hel del annat som hänt de senaste veckorna, men nu så är det snart dags för praktik och jag kommer inte att kunna åka till lilla Timrå något då under den tiden och kommer därför att vara i Gävle i 2 månader nu. Så imorgon kommer min resväska vara ganska tung känns det som och resten som inte får plats får mamma och pappa komma ner med på lördag då de även ska hjälpa mig och storhandla lite. ;P
 
Kanske tänker någon Gävlebo nu; att de är på tiden att jag stannar lite så jag har tid och träffas? ;P
Eller kanske att någon hemmifrån Timrå eller liknande känner att de kommer sakna mig de här 2 månaderna, lugn bara lugn, de finns gott om plats för er fina,tokiga,roliga folk. :D Det är bara att komma och hälsa på förutom v.15, men resten så är ni jätte välkomna och jag tycker att det är super kul och få främmande av fina vänner och ha en trevlig helg liksom. :D
Hör av er om ni är sugen på ta en trip till tilla mig. ;D
Ett plus är att jag blir motiverad att storstäda när det kommer folk och hälsar på.. xD
Men men nu ska jag lägga mig i sängen och lösa lite korsord eller något, imorgon blir det upp tidigt. :P
Hejdå Timrå på ett bra tag.. :)

Helgen

Har haft mycket och göra nu under helgen och har varken haft tid eller ork att skriva så jag tänkte berätta lite kortfattat om den nu.
Har träffat många fina vänner och det började i fredags med en trip till Härnösand där det blev lite fredagsmys med Nita och hennes lilla kissemiss. Vi kollade på film och åt gott och nyttigt för än gångs skull. Vi gjorde kycklingsallad till middag så fruktsallad och naturgodis till kvällen så för en gångs skull gick man inte upp typ 5 kg efter en kväll med varandra. xD
Men som vanligt så hade vi väldigt trevligt och roligt så det var najs.
Var snöstorm på lördagmorgon så vi hade ju inte det roligaste vädret att gå i när jag skulle till bussen men jag tog mig iaf hem trots att stockholmaren till chaufför inte hade en aning om vart man brukade stanna till i Timrå.
 
Passade på och träna lite då jag kom hem på mitt springband, sedan blev det duscha och göra sig klar för att fira att Erika fyllt år. Istället för att köpa något som jag tycker är svårt så tyckte jag att det skulle vara roligare och göra något trevligt tillsammans så jag bjussade på mat och hockeykväll på Biteline istället. :D var väldigt trevligt och mätta och belåtna blev vi också av all goda mat.
Eftersom Erika skulle jobba vid klockan 7 och mamma och pappa skulle ut och äta på Jops så hängde jag med bort tills Jops och åt efterätt i form av glass medans de åt mat, inte helt fel.
Sedan bar det av till min vän Ella och snackade och hade lite nostalgikväll genom att titta på gamla barnprogram och annat roligt, var väldigt trevligt. :D
Så idag har jag varit och storhandlat med mamma sedan drog vi på Birsta en sväng där jag köpte ännu ett par till nya jeans. Kom på att jag hade tillgodokort på Hm på 92 kronor och ett gammalt presentkort på 14 kronor så jag köpte ett par likadana svarta jag hade sedan innan för 99 spän, som hittat och dessutom är den sorten väldigt skön tycker jag. Och det bästa med det är att kunna gå ner en storlek än den man hade innan, då känner man sig nöjd! :D Men tack vare tillgodokorten så fick jag de jeansen typ gratis eftersom de pengarna hade jag inte räknat med, sjukt najs.
 
Resten av dagen har jag suttit och sökt lite sommarjobb och nu ska jag snart träna lite tänkte ja, känner mig så äckligt fet nu då jag ätit massa fett och inte tränat ett piss idag så nånting måste jag göra iaf.
Är dock as trött idag så orkar egentligen inte men nånting litet iaf, en promenad kan jag också nöja mig på, kanske..
 
Aja hoppas ni har haft en bra helg för det har iaf jag. :)
 

RSS 2.0