Roman av E.Andersson : vad vill du mig?

Min granne har stora problem, han måste ha de och kan inte ha alla hästar hemma.
Ni kanske minns att jag berättat om han tidigare men för att göra er påmind om vad de är för typ så ska jag ta de kortfattat.
För ett tag sedan så såg jag ett brev innanför dörren då jag vaknade på morgonen, visade sig vara en anonym människa som klaga på att jag levt om under natten vid ca. 2 tiden.  Då sov jag!!! Jag hade hela den veckan gått och lagt mig tidigt för jag var trött.
Dagen därpå ringer det på dörren och jag öppnar, det visar sig vara grannen åt kökshållet som skickat in lappen som ville klaga ännu mer. Tydligen så hade det stängts igen skåpluckor och levt om i köket så han inte kunnat plugga eller sova, jag förklarade även då att jag har lagt mig tidigt och sovit, jag har själv inte hört ett ljud och det är väldigt lyhört här så det kan lika gärna vara de neranför.
Efter det trodde jag att det var fine liksom, inget mer med det, men personen verkar ju trög i huvudet eftersom att han förra veckan ringde på dörren klockan 5 på natten, jag blev väckt men orkade inte gå upp och kolla, men jag kan tänka mig att det var han eftersom han är den enda som verka vilja dampa på min dörr här.
Jag kunde inte somna om särskilt fort efter att han ringt på så jag var ganska trött i skolan dagen efter, jag var irriterad för att nått psyko ringer på dörren så sent på natten/ tidigt på morgonen.
Igår vid ca 11 tiden då jag precis skulle lägga mig i sängen så ringer det på dörren,jag smög försiktigt fram över det gnekande, knarrande golvet för att se i kikhålet vem det var, det var han, jag såg det direkt på han utländska utseende och jag hade inte så mycket kläder på mig eftersom jag precis var påväg att lägga mig i sängen så jag öpppnade inte. Jag kände hur hjärtat gick upp i varv och började banka gånger tusen, jag ville inte öppna dörren för han, jag tycker inte om den människan och han verkar konstig, jag låtsades sova och försökte smyga mig på toaletten och borsta tänderna och göra allt jag skulle innan jag skulle lägga mig, var orolig att han skulle höra toaletten spola, vattnet rinna och komma tillbaka och ringa på igen tills jag öppnade, men det gjorde han inte.
 
Imorse då jag satt och åt frukost ser jag hur brevinkastet öppnas och ett brev kommer infallandes IGEN..
Såklart så var brevet från den konstiga grannen och det konstiga var att halva brevet var handskrivet och halva på datorn. :O
Iaf så påstår han fortfarande att det är jag som lever om i köket om nätterna trots att jag sagt att det inte är jag, jag vet om att det inte är jag. Tydligen har personen skaffat en köksdörr men det hjälpte ju inte, han gnällde över sina koncentrationssvårigheter och hur han hade svårt och sova om nätterna då det väsnades, eftersom han hade ju så fruktansvärt mycket tentor förstår ni.
Men vafan jag då, jag blir väl också jävligt trött om någon ska väcka mig sent om nätterna och plinga på stup i kvarten, jag blir irriterad över alla anklagelser, det är ju förtusan han som stör mig.
Men kolla här, han nämnde att jag stört sön- torsdag natt men inte fredag- lördag natt.
Jag var inte här från torsdag- tisdag, så hur tusan kan jag ha stört söndag, måndag, tisdag då?
Jag kom tillbaka hit på tisdagkväll och la mig nästan direkt för var trött efter resan.
Det fula är att han inte tycker att det varit livat på fredagen, hade han tyckt att det kommit ljud från mig på fredagnatt så kunde jag stå för de för då kom jag hem senare från allt festande, men då hade ju inget störts iaf och på lördag hade ju några andra grannar fest så då levde ju dom om ett tag men inte ens då tyckte han att det hade störts.
Men ja de är ju konstigt hur jag kan störa när jag befann mig flera mil härifrån en del av dagarna.
Vafan det är väl spöken i väggarna då eller något annat.
 
Jag blev iaf riktigt förbannad då jag läst brevet och kände mig stressad, människan kan ju ta sig nån stans..
Så nu är det kontakt med hyresvärden, skicka breven jag fått, och även klura ihop något bra att skriva ner på ett brev och skicka in i grannens brevlåda.
Jag är ju gärna så att jag vill säga vad jag tycker, uttrycka mig argt för att jag är arg, använda fula ord för att jag tycker det passar men det får jag inte, mamma sa att de va onödigt och starta bråk men jag hoppas han flyttar ja så man slipper fanskapet. Om man inte klarar av att bo i ett lyhört hus, flytta då till ett lugnare ställe, betala någon peng extra för att få tätare väggar, bo inte i ett hus fullt av studenter kanske.. Det är inte jag som ska behöva flytta för att grannen har problem och typ hotar med att han ringt hyresvärden fast att han inte ens pratat med han, jag tror att han försöker skrämma mig. Ska bli roligt och se om jag får in något brev under mitt lov då jag inte är här igen.
Det jobbiga är att jag är rädd för att träffa på han i trapphuset, jag kommer inte kunna vara trevlig, jag kommer bli dryg och elak, för de blir jag mot folk jag tycker är jobbiga, jag vill inte se han heller, så idag har jag skyndat mig upp och ner för trapporna, haft nyckeln i handen för att komma fort in.
Hoppas hyresvärden säger något åt han.
Snipp snapp slut så var romanen slut..

Kommentarer
Postat av: Marlene

Lika bra att ligga lågt med tanke på att vi inte vet vad det är för slags person ( tänk på vart jag jobbar och vad jag träffar för människor varje dag)
Jag hoppas verkligen att han lägger ner nåt brev nu då du ska vara hemma hos oss i två veckor...

Svar: ja vore kul så han kan bli fett ägd. :O
Elin Andersson

2012-10-17 @ 10:03:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0