tidig morgon, hej!

Men godmorgon!
Sjukt vad trött jag är nu, tidiga mornar sedan i lördags och det känns, så jäkla trött... Hoppas verkligen man får sova ut imorgon, skulle vara så himla skönt så jag iaf ha en sovmorgonsdag innan det blir jobb i helgen igen.
Mina ögon började gå i kors av att jag bara satt mig ner och tog det lungt liksom, usch..
Idag är jag inte uppe tidigt pga av något jobb eller skola utan för att jag ska åka tåg back to Timrå liksom, vill ha hela dagen på mig sedan och kunna göra vad jag vill, kolla lite plugg åså vilket jag inte kan göra innan jag åker för det blir så stressigt, så därför åker jag hem tidigt och för att det funkade bättre och få hämtning vid den tid då jag är framme än då nästa tåg skulle vara framme.
Men nu ska jag stänga igen väskan och plocka ihop datorn för att dra mig ut och slänga sopor samt ta bussen ner till tågstationen, ha en bra torsdag. :D

SKÖN TRÄNING

Helluee, stirro här eller nå! ;P Märkte de nyss! Här är min nya sportbh BTW!!
 
Dagens träning:
Idag har jag tränat thaiboxning och kan säga att det var riktigt skönt med en dusch efteråt för shit vad hårt pass det blev mot slutet, han som håller i det hela måste tycka att det är skit kul och verkligen vill jävlas med oss för det kunde typ vara såhär : ner och gö armhävningar, upp och 1,1,3 (siffrorna är olika slag åså), ner och gö armhävningar, upphopp, ner och gö armhävningar, 3,3,3,2 , armhävningar, upphopp..
Ja ungefär, ni hör ju att de låter lite jobbigt och tillslut kände man verkligen att ne nu kan jag fan inte göra mer armhävningar, de gå jätte bra ett tag och klarar ganska många endå men tillslut bah: Neee vafan!! xD
Men det var seriöst ännu roligare idag än vad de var i måndags, man kände sig mer bekväm då man varit där innan och träffat folket och pratat lite med de, de verka vara ett trevligt gäng iaf de som jag snackat med åså. :)
Sedan så var det hårdare uppvärmnning, övningar och allt, så ja det var roligt.. :D Dock är jag lite ömm i händerna då vi fått slagit mot varandras händer lite men det gör inget, huvudsaken det är rolig träning och så. ;P hehe.. Man kände sig lite ofräsch och åka buss svettig men hellre de än och gå och bli kall liksom.. :P
 
Nu ska jag strax gå och lägga mig, ska upp tidigt imorn också satt är väl lika bra då.. :)
Tro vad man ska träna för nått imorn då!! ;P Något roligt förslag?? :P
 
 

Natur

Vilken skillnad, de här bilderna är fotad från en bro påväg hem från skolan och ena bilden är tagen från ena sidan av bron och den andra från andra sidan så tydligen kan det skilja väldigt mycket hur det ser ut från en sida till en annan som inte ens har så stort mellanrum, men jag tycker att det är lite små coolt endå.
 

Träningsveckan

Träningen från förra veckan tills nu, snacka om att det fanns många vilodagar med där eller, nopp. ;P
Kör på hårt ja med träning varje dag, höhö, men jag känner att det är som ett beroende, ett sug av att måsta träna varje dag annars känner jag mig som en flodhäst eller något. Första vilodagen på 3 veckor blev igår och det kändes både skönt och konstigt.

 

måndag- gång på springbandet med vikter i 15 min, rockring ca 10 min, 2 min metoden..
tisdag- springbandet med vikter 20 min, rockring och situps

onsdag- 5 km längdskidor, situps och benböj

torsdag: springbandet med 6 kg(hantlar och vikter)  20 min,
crosstrainer 10 min, rockring och benböj

fredag: dans ca 20 min med benvikter, en liten stund med rockring, promenad ca 50 min

lördag: 15 min gång på bandet, situps, armhävningar och benböj. skidskola

söndag: skidskola, promenad på springbandet en kortare stund.

Måndag: Thaiboxning, situps,benböj och armhävningar

Tisdag: VILODAG

 

 


Middagsdejt

Efter en rätt så intressant dag i skolan så drog jag hem till fröken Andersson för lite middagsmys. :)
Vi skulle vara nyttiga av oss så fick bli kycklingsallad och gott var det så kände mig som en flodhäst efteråt. XD
Och eftersom att det blev en hel del över och jag har en super schysst kompis så fick jag med mig en matlåda hem som jag kan ha till lunch imorn, inte helt fel ju!!! :D
Efteråt blev det film och lite snack så det var trevligt.:)

Nu sitter jag på bussen på väg hem iaf, ska bli skönt och krypa ner i sängen faktiskt.:)


Dagen!! :)

Imorse ringde väckarklockan vid 07:00, en alldeles för hemsk tid att behöva kliva upp på, iaf efter att ha klivit upp tidigt hela helgen och ska upp tidigt imorn också så på onsdag ska jag fan sova ut!
Iaf så kände jag mig riktigt trött och ville hellst bara ligga kvar i sängen så länge som möjligt men eftersom att jag skulle med ett tåg till Gävle idag så funkade de inte riktigt så tyvärr.
Kom fram till ett väldigt vårigt Gävle, blött, slaskigt, droppar från taket, regn, och tö snö.. Redan liksom??
Från att varit i en kallhåla och fått varit ute i -18 grader i stort sett hela veckan till att komma till 2 plusgrader, det blir ju liksom sommarkänsla då nästan.
Iaf så gick jag hem och lämnade mina väskor som kändes som tunga stenar, slängde i mig lite mat och drog iväg till Hemlingby med Elin och kikade runt lite på de affärer de ha där borta, ha ju tillkommit några sedan jag var där sist. Blev också en liten sväng på stan innan vi begav oss hemmåt på olika håll, jag fick med mig en ny sportbh hem så nu kan jag bocka av det på listan jag hade skrivit, fick bli en likadan som den rosa jag ha fast en gulgrön för den sorten vet jag att jag trivs i och tycker är skön och då skadar det ju inte och köpa en likadan till och speciellt inte då det var 20% på det märket nu. :D
 
Blev iaf hem och packa ihop lite träningsgrejer och äta lite middag innan jag drog mig tillbaka ner på stan för att träna Thaiboxning, prova på liksom för att se om det kan vara något för mig.
Kan sammanfatta det såhär :
- Det luktade stall i lokalerna, svett? Fast de vänjde man bort sen.
 
- Det var rätt många tjejer vilket jag förvånades över, ganska jämnt mellan tjejer och killar, kanske några enstaka fler killar.
 
- Det var väldigt jobbigt och krävande, vet inte hur många situps jag fått gjort idag för först gjorde jag 80 st genom appen jag kör med sedan fick vi göra 10 sedan på sluten skulle hela gruppen räkna till 5 en gång var och vi var ganska många så blev en hel del situps men även armävningar kan jag säga.. Om någon hedde upp hakan som man ska hålla ner så var alla tvungen och göra 10 armhävningar och det blev ju några gånger det med, för gjorde en de felet så straffades alla. :P
 
- Mina knän är alldeles röda och handlederna fick väl några småsår men vill man bli snygg och stark så får man tåla lite också, sånt man får ta om man ska sparkas och slåss liksom. xD
 
-Men trots att det var jobbigt så var det roligt också, jag gillar jobbiga träningar, de ska vara lite utmanande och jobbigt tycker jag. Så jag kommer nog absolut att fortsätta träna det och prova lite och hoppas ju såklart att jag ska tycka att det är lika kul efter andra gången som är på onsdag. :D

Efter träningen så var det riktigt skönt med en dusch, en kopp te och yogurt med banan, MUMMS!!!
Nu blir det snart sängen så man orkar med en heldag i skolan imorgon, Natti Natti på er alla. <3

SÖNDAGS SNACK! :)

Tjenixen!!
 
Idag är det söndag, Igen!! Gud vad fort veckorna går, det kan väl saktas ner lite så jag inte ska behöva stressa ihjäl mig med plugget som jag ska börja med i veckan.
Första helgen med skidskolan är nu avklarad och kan säga såhär: Det är roligt, men det tar på krafterna. Både igår och idag har det varit skit kallt och det är lite jobbigt då både barnen och vi ledare fryser men vad ska man göra liksom, man får gå in i lekförrådet i huvudet och fixa fram något värmegivande åt oss.
Ursh känner mig som en pensionär, en trött en.. Jag har seriöst ont lite överallt, mest i ryggen och huvudet, men även lite i armarna, det tar på kroppen när barnen ska åka "låssaslift" första dagen, för er som inte förstår så har vi en lös bygel/liftpinne och drar upp barnen en bit i backen, och vill man att det ska gå fortare så tar man 2 barn på en gång och det skulle nog inte jag ha gjort iaf känner jag men om man ser det från ljusa sidan så får man armmuskler, bätte kondition och ja barnen får lite liftfeeling innan de ger sig på den riktiga.
 
Har varit seg sedan jag kom hem, var alldeles kall, hade lite smått efterfrysningar efter att varit ute så länge och tog tid att få av mig kläderna för att hoppa in i duschen bara för att fingrarna var iskall och ni vet hur det känns då kalla händer nuddar magen eller resten av huden.. ryser bara av tanken så det var riktigt skönt med en varm dusch så man fick upp lite värme i kroppen. Efteråt så har jag funderat över om jag ska träna något idag, något som är snällt för ryggen nu då jag har ont men jag funderar på att skippa det idag, skidskolan är bra träning nog och sedan har jag städat lite på mitt rum+ packa så det anser jag vara lite träning, har tränat varje dag i 3 veckor så jag kan nog vila en dag, fast om jag känner mig så lär jag nog göra någon sorts träning en stund endå, så fåse då vad jag gör..
 
OBS!!! Jag kommer inte att göra någon redovisning denna vecka för MNL just för att det blev knas med vågen imorse, sedan är min mage uppsvullen idag och då är det inte så roligt och göra mätningar, inte där iaf.. men då kan ju allting bli felmätt... Jag kommer att redovisa någon annan dag istället, eller vänta till nästa söndag så blir det mer spänning. :)
 
Men nu ska jag ta orken att dammsuga sedan få jag se vad jag gör. :)
Ha en bra kväll!
 

MNL DAG 20

Efter att ha sprungit upp och ner för en backe för att dra massa barn på skidskolan, gått på springbandet 15 min, gjort 126 situps(och nej jag skoja inte), 70 armhävningar och 30 benböj så känner jag mig ganska nöjd med träningen för dagen. Är ganska trött idag, kunde inte sova i natt och klev upp tidigt för att dra till backen, hade äckligt ont i magen men det gick över efter ett tag som tur var, men trots att man är trött så måste jag träna lite, det hindrar inte mig liksom.

Fredagsmys

Idag är det fredag, vilket kommer att vara en skön dag för min del då jag bara ska ta det lungt framför tvn eller liknande. Kör på mysfredag med slappa, sköna kläder och min vän naturgodis som jag tänker unna mig ikväll. :)
Ska upp tidigt imorgon så därför tänker jag inte göra något speciellt ikväll, kan vara skönt och bara ta det lungt någon dag och chilla lite också. =)
Blev ett danspass som träning idag med vikter på bena, riktigt skönt och roligt, det är roligt och dansa samtidigt som det är bra träning då man rör på hela kroppen så ja man blir på bra humör vilket är passande för en fredag. ;P Nu väntar jag på att mamma ska komma hem så ska vi åka och handla till maten!
Ha en bra fredag!! :)
 

MNL DAG 18 (SHIT)

Detta inlägg tyckte jag passade som ett MNL inlägg just för att det handlar om en förändring av mig själv.
Jag satt och kollade igenom mina profilbilder på facebook och fann den där bilden då jag var ljushårig och tänkte fan vad fet jag var, vilket otroligt runt och tjockt ansikte jag hade. Denna bild är från oktober 2010, ett skolfoto från gymnasiet, så det är endast 2 år emellan den bilden och de 2 andra som är från i år.
Är det bara jag som tycker att jag blivit smalare i ansiktet, för jag är väl inte sådär rund nu?? :o Blir ju nästan äcklad av och se hur fet jag måste ha varit, fyfan vad fult och gud vad jag kände mig snygg helt plötsligt, eller ja jag tro jag fick lite bättre självförtroende nu och min motivation till träning höjdes en aning. ;p
 
 
 

Dagens Birstarunda

Efter en trevlig dag på Birsta med Emma så kom jag hem med de här :
Hantlar!
Handled/fotleds vikter 1 kg eller 2 totalt.
En fin ljuslykta "Carpe diem" som jag spanat in ett tag( Behövs i min kallhåla till lägenhet).
 
Jag känner mig nöjd över mina köp och känner mig nöjd på hela köpfronten för ett tag frammåt.
Några träningskläder av de som stog på listan skulle jag ju vilja ha men jag vet inte om jag ska beställa de från en sida jag hittat eller köpa på någon sportaffär, beställer jag så behöver jag ju inte betala på en gång iaf. ;P
Men men nu tänkte jag faktiskt inviga mina nya träningsprylar lite, så dags och inta Eilerts super gym. :D
 

Rusta here i come!!

Jag måste på Rusta! När fan blev jag pepp på gå på Rusta, Jo nu då jag såg att de hade bra pris på vikter och hantlar där, träningsprylar med andra ord. Sedan har jag sett en annan sak där som inte alls ha med träning och göra som jag vill ha och funderar på att köpa. :P
Men imorn ska jag iaf dra på Birsta med Emma så då kanske vi kan ta en sväng förbi där med eller nått, ska iaf bli trevligt och få umgås lite med henne då de nu mera blir lite längre mellan gångerna.=)
 
Men men eftersom jag ska komma upp i tid imorgon så säger jag godnatt nu! :)
Blir till att lösa lite korsord tills man somna, man måste ju passa på när lampan fungerar igen. ;P
 
Godnatt säger jag och bjuder på en stämningsfull och avslappnande ljusbild. :)

träningsprylar

Jag vill ha nya träningskläder!
Träningsmotivationen ökar då man ha köpt något nytt i träningssyfte,iaf för mig sedan så kan man inte ha bara 2 sportbhar då man tränar varje dag, så ikväll har jag suttit och kollat runt på olika sidor på sådant jag vill ha och finns ju så mycket snyggt ju. Kan säga att träningskläder/prylar lockar mig mycket mer nu än vanliga kläder.
 
Så jag vill hellst ha:
*En sport bh
*Något snyggt linne(skadar inte att ha flera av de)
*Tränings shorts(har bara tights nu)
*Strumpor som andas(köpte sånna för ett tag sedan men de var för små så om någon vill ha de så hojta till, vita, korta nike äre. :p)
*hantlar/vikter
* Skulle gärna vilja fylla på "Eilerts super gym" med ett boxningsset också framöver då jag har pengar. :P
 
 
 

MNL DAG 16

Nu har jag en fungerande våg i närheten igen och kan redogöra för v.2 som jag inte kunde göra i söndags.
Före första måste jag säga att jag tänkt fel då jag redovisat måtten, jag har endast räknat med en arm eller ett ben då jag tappat lika mycket från båda så har ju tappat ännu mera av kroppen på det sättet, hela 17 cm istället för 11,5 som jag nämnde i söndags. Känns ju ännu bättre och se den siffran än förgående, 17 cm av kroppen på 2 veckor antar jag är bra. :)
Vågen tycker jag går neråt sakta men säkert, i helgen har jag varken gått upp eller gått ner så har stått still på samma så efter 2 veckor har jag gått ner prick 2 kg. Känns ju jätte lite och första gången jag körde det här så gick jag ner typ 4 kg bara på en vecka, var jag verkligen så mycket fetare då så jag hade så mycket och ta av eller vadå? :o Aja jag ska inte tänka så mycket på vågen utan fokusera på måtten där jag faktiskt sett att det minskat.
 
 

MNL redovisning vecka 2

Idag blir det inte alls lika roligt och redovisa då min våg i Gävle inte fungerar som den ska så har ingen aning om vad min vikt står på nu efter helgen, om jag gått upp eller gått ner. Men jag kan iaf redovisa de övriga så får ni veta om jag gått ner något mer eller inte på tisdag.
 
 vecka 2:
Hur har det gått?
Träningen flyter på galant och med maten går det väl sådär, det är lättare nu men det är ju fortfarande svårt på olika sätt och vis. matplanerna funkar inte alltid som man planerat då det kommer hinder i vägen eller då man ha andra planer med mat inplanerat eller liknande, men jag tycker endå att det går rätt hyfsat och jag försöker ju det är väl huvudsaken? Helger har jag ju faktiskt tillåtit mig själv och få fuska lite så länge jag rör på mig men jag får endå lite ångest om jag sett att jag gått upp något hekto eller så därför det känns lite drygt och jobbigt att inte veta om jag gått ner något eller om jag gått upp nu efter helgen, men så småning om når jag mitt mål..
 
Veckans träning:

måndag- springning 30 min

tisdag- rockring ca 15 min, Gå på springbandet i rask takt 10 min

onsdag- springning 15 min, promenad ca 50 min

torsdag- crosstrainer 12 min, 2 min metoden

Fredag- jumpstyle

lördag: kortare promenad och situps

söndag: promenad ca 50 min, situps och benböj

 

Resultat från vågen och måttbandet: 

Jag kan ju tyvärr inte redovisa veckans viktminskning då min våg visar olika siffror i alla rum, riktigt irriterande, men jag kan ju fortfarande mäta vilket jag gjort och sett resultat på. Denna vecka har jag tappat 5,5 cm av kroppen, då är de på ben, rumpa och bröst, armar och midja måste jag mäta om för de blev lite konstigt så fattade ingenting. Men totalt på 2 veckor så har jag tappat 11, 5 cm av kroppen, det är ganska bra och jag känner mig jätte nöjd. :D Så roligt då man ser resultat på de viset och jag blir så mycket mer peppad då jag ser att jag förlorat någon centimeter här och där. :D

 


Myskväll

Kvällen blev väl inte riktigt som vi tänkt igår men vi hade roligt iaf som tur va. :)
Vi spelade några spel, alla va roliga och det var kul att vi kunde umgås nykter för en gångs skull också, händer ganska sällan att alla är nykter i det här gänget.:)
Killarna behövde bogsera en bil så därför kunde vi inte spela spel hela kvällen som vi tänkt och inte göra någon tipsslinga heller som vi ville men alla hängde med och bogsera hem till fjällis i skogen, han bor verkligen mitt ute i ingenstans där det inte ens finns lampor eller mottagning. XD väl där så bjöd hans föräldrar på fika, allt från kaffe, te och oboy till kaffedrinkar om någon ville ha det och mackor. Väldigt mysigt var det och komma in i värmen och få i sig lite varmt te och bara surra lite.:)
Kvällen slutade efter 00:00 någon gång, så så drog jag hem till Linus och väntade medans han duschade och packade ihop lite saker, sedan kom någon tjej och skjutsade hem mig till Timrå, de två skulle endå dit så var väldigt snällt att man kunde åka med så man slapp åka buss.:)

Nu sitter jag i bilen påväg till Gävle med mamma och pappa och känner mig ganska trött..:)
Hoppas ni får en bra fortsatt helg.:)


Dagens planer

Tråkigt att folk var så blyga då det gällde att ställa frågor, men fick iaf en fråga: Vad jag ska göra idag, och de vet jag att den personen redan vet men eftersom att jag inte har något bättre för mig så tänker jag skriva vad som händer idag. :)
 
Jag har redan bockat av dagens första planer då det gäller att träna, har lite träningsverk från gårdagens övningar så hade lite beslutsångest vad jag skulle träna för något, slutade med att jag skuttade runt lite i hallen i form av Jumpstyle, trots att jag ha träningsverk i låren och det är typ bara benarbete men jag vart sugen på dansa lite och det är verkligen bra träning,kondisionskrävande och framför allt väldigt roligt. Kom även på att det är bra jobbigt och springa upp och ner för en backe så jag valde att ta några varv i trappan, upp och ner, så efter det var jag ganska död i benen kan jag lova då de fått jobba ganska länge. xD Man måste ju ha bra fantasi och vara lite kreativ när man kör hemmaträning. :D
 
Nu så håller jag på att packa väskan inför kvällens planer då jag nämligen kommer att befinna mig i Härnösand med trevligt folk. Vet inte riktigt vad jag ska packa, ha 3 saker att komma ihåg men vet inte om jag behöver något mer, fåse. Var tänkt att vi skulle ha pulkparty, åka lite pulka, grilla och lite skojiga lekar men eftersom det är ganska jätte kallt idag så skippar vi det och kör en oldschool spelkväll istället.
Först börjar kvällen med lite taccos allihopa tillsammans, längtar faktiskt till middagen för ha varit sugen på taccos en vecka nu typ, ska bli så gott. Sedan kör vi lite spel och en liten rolig tipsslinga som jag och Nita har knåpat ihop. ;P Kvällen kommer nog att bli väldigt rolig. :D
 
 
 

frågestund

Förvirrad tjej eller, andra gången jag skrivit fel dag på mnl inläggen, såg att jag råkat skriva dag 6 på inlägget om boken då det skulle stå 10, så om ni tycker att något inte stämmer så få ni gärna skriva de så kan jag rätta det. Är säkert dagar jag är väldigt trött på. xD
 
Denna bild har visat sig för ganska längesedan på denna blogg och jag är sugen på att testa och se om jag kan få några roliga frågor eller så så jag få något annat och skriva om just nu så jag inte bara skriver MNL inlägg. ;P
Så fråga på, eller kanske tyck till om något, vad som hellst kan vara kul. :)

MNL DAG 11

Mina armar känns ganska lam nu, tränade först på Crosstrainern en stund sedan körde jag 2 minuters metoden.
2 minuters metoden går ut på att hinna göra så mycket som möjligt av den övning du valt på 2 minuter, du väljer själv vilka övningar du vill utöva och sedan efter att ha gjort 2 minuters metoden ett antal gånger så ser man om man har förbättrats eller inte. Jag valde 3 ganska vanliga övningar men endå jobbig och krävande: situps, armhävningar och grodhopp.
 
Dagens resultat på 2 min:
Situps: 40 st
Armhävningar: 60 st
grodhopp: 70 st
 
Denna övning kan jag rekomendera för er som vill kunna se resultat och förbättring och även känna er lite lam i kroppdelarna efteråt, en övning jag tagit med mig från Army fitness. :)
 
 
 

MNL DAG 10 (inlägg nr 2)

Hittade en bok förut som jag tyckte verkade väldigt bra då jag bläddrade igenom den så jag kunde inte motstå frestelsen och offrade mina nästan sista pengar på att köpa den.
50 genvägar till fettförbränning heter den och är en av Fredrik Pauluns kostböcker, jag har läst en bok av han förut som jag tyckte var rätt intressant och bra och eftersom jag nu håller på med diet och träning så tänkte jag att denna bok kan ge mig många bra och nya tips.
Sitter faktiskt just nu och läser lite i den så har kommit till genväg 3 nu som handlar om kokos och andra mättande fetter så nu har jag något och läsa och ta in i veckan. ;P
Lånade bilden från google. :)
 
 

MNL DAG 10

 Då är man inne på tredje dagen av fas 2 som innebär att man äter varannan dag med grönsaker och den andra dagen med bara proteiner. Denna fas är mycket lättare än första och man kan göra så mycket roligare mat än de dagar man bara får äta proteiner.  Idag är det iaf en grönsaksdag vilket känns bra, man blir mer sugen på saker på proteindagarna, mycket lättare hänt att de slinker i något som inte skulle ner än sådan dag än en dag med grönsaker för då kan jag t,ex ta en morot eller något om jag känner mig sugen på något, sedan så mättar det mer och få äta grönsaker till.
Igår kan jag erkänna att jag fuskade med lite glass, det var ju hockey och mormor var här och då brukar vi ju bjuda på något i pausen vilket blev glass och jag kan säga att jag kommer aldrig mer att äta vanlig glass för fytusan vad ont i magen jag får, jag måste lära mig att min mage inte klarar av laktosprodukter, jag måste äta laktosfri glass för att inte få världens jävla hugg/magknip i magen, kunde ju knapt ta mig ur soffan efteråt.
Anledningen till att jag tog av glassen var för att jag var så jäkla sugen på något igår, men jag har inte så stor ångest över det för jag hade gått ner lite idag iaf, inte så mycket men lite och man ska väl va nöjd för varenda liten nertrappning. :) 
 
Jag måste tipsa om en app jag börjat använda som jag tycker är ganska bra. Situps PRO, en av alla runtastic appar. Jag passade på och ta den från dagens app då det var gratis annars kosta det några kronor och lika så i armhävningar, benböj m,m som finns men den är jätte bra, man ställer in som olika pass och nu är jag på nivå 1 eftersom jag nyss börjat med den och då är det visst många situps man ska klara om dagen.
Nivå 1 är på 9 dagar, så står det typ : nästa träning lördag 19 januari och hur många situps som jag ska göra, sedan slår man sina rekord och så. Funderar på att ladda ner de övriga någon dag också. :)

shamponering

Innan jul så skrev jag att jag ville ha dessa produkter, det är ett shampo och balsam som ökar hårväxten med 3 cm mer varje månad. Jag och Nita ska prova det här nu och jag tror vi båda verkligen hoppas på att det ska funka så man få fint långt hår till sommaren. Så nu efter att jag tränat så tog jag ett bad och började dag 1 med shampot, inte ofta jag bada men tyckte det kändes lättast så då shampot ska sitta i några minuter, så drygt och stå rakt upp och ner i en dusch då, men så nu finns det ännu en grej att följa här på bloggen, fast detta kommer jag bara att skriva om efter några veckor då jag förhoppningsvis sett någit resultat. :)
 
 

Jobbdag

Igår snackade jag på skype med roligt folk och eftersom det var en väldigt rolig kväll så kom jag inte i säng förän väldigt sent så när jag la mig så hade jag en känsla av att bara för att jag lagt mig jätte sent så kommer någon att ringa om jobb idag och den känslan var sann för de gjorde de. xD
Började 8:15 och de ringde inte så jätte långt före så fick ju stressa ihjäl mig och hann knapt äta frukost och tror jag aldrig fixat mig så fort någongg, men fick låna Mathias bil som tur var så jag lyckades iaf hinna i tid. :)
Idag var det något nytt för mig, fick jobba i klass 5, lite större barn än vad jag är van vid men samtidigt är det ju roligt med utmaningar och även fast jag vill jobba med yngre barn så är det ju jätte bra om man får prova på och jobba i olika klasser för att se hur de är och ja det ge ju mig erfarenhet det med såklart. :D
Klassen var hyfsat lugn och snäll för att vara i den där åldern, ni vet när man själv va i den åldern och man skulle testa vikarierna, låsa ut dom och allt bus man gjorde. xD Haha!
 
Fick iaf jobba rätt dag om man säger så, det var sköna lektioner: först svenska om ordklasser åså, så då va man ju tvungen och tänka tillbaka lite vad pronomen och allt sånt där va men det gick jätte bra, sedan matte(division) som var enkel som tur va så jag kunde hjälpa de lite, de va rätt roligt och gå runt och hjälpa till med olika uppgifter. ;P Sedan hade de idrott och det enda jag behövde göra där var att knyta lite skridskor sedan var det en annan som hade hand om den klassen så då fick jag lite ledig tid och kunde planera lite för bilden som var där next, tur att man nyss haft bild i skolan så man har fått lite nya idéer. :D
Typ alla andra dagar hoppar man runt bland 4-6  som den läraren jag va vikarie för och typ imorn då så är det engelska hela dagen nästan och jag är ju inte såhär jätte förtjust i engelska så ska man undervisa de för 3 klasser, ne jag är glad att jag fick denna dag asså och jag verkade ju vara uppskattad iaf eftersom att klassen ska byta lärare snart, så alla bah: Snälla kan inte du börja jobba här ist, kan du bli vår nya lärare snälla snälla, de finns ju en ledig plats nu så det är bara att börja.
Bara att börja.. xD Kanske inte riktigt då, har ju ingen utbildning eller något liksom. xD HAHA
Om det endå var så att bara hoppa på ett jobb bara sådär. xD
 
Har iaf fått väldigt roliga och knäppa frågor idag, typ : Vad heter din mamma? din pappa? hur gammal är dom? är de död? har du pojkvän/flickvän? varför inte? Är jag bättre än dig då om jag har en kille?
känner du någon banan? Är du oskuld? ( Vafan svara man på de liksom xD), Gillar du Justin bieber? Gillar du One direction?
jadu m,m m,m, var kul och få komma ut och jobba lite, behöver verkligen lite extra pengar men nu är jag trött så ska slå på en film och vila lite tills maten. :) 
 
 

MNL redovisning vecka 1

Eftersom att det är söndag och sista dagen i veckan så kommer jag att köra en liten redovisning hur det funkat med "mitt nya liv" och så kommer jag göra varje söndag ett tag framöver för att det är roligare och mer peppande om man ser något slags resultat.

Vecka 1:

Hur har det gått? : Jag tycker att det har gått rätt hyfsat, jag hade det väldigt jobbigt de första dagarna då jag inte kunde äta så mycket, jag mådde illa, tappade aptiten och även orken men jag fortsatte att kämpa och efter några dagar blev det lite enklare. Jag har varit hård på veckan men som jag skrev igår så har jag fuskat med lite små saker på helgen, men jag tycker endå att det är okej, jag hade ångest över det först men nu har jag bestämt mig att om jag är stenhård på veckorna så kan jag få unna mig något litet på helgerna för jag tränar ju endå varje dag.

Veckans träning:

mån- Gjorde egen träning iform av dansrörelser,

tis-  Använde min träningsrockring i några minuter,

onsdag- körde intervallträning på springbandet 20 min,

tors- springning 25 min,

fre- simning,

lördag- skidor, springning 30 min,

Sön- långpromenad.

Resultat från vågen och måttbandet:

På 6 dagar så har det försvunnit 6 cm utav min kropp totalt, har minskat med 1,5 cm på rumpan, 2,5 cm om midjan och 2 cm om armarna så några cm har man iaf tappat. :)

Vikten går sakta med säkert frammåt, men har iaf lyckats gått ner 1,4 kg, vet inte om det är bra eller inte, jag hade ju såklart hoppats på lite mer men eftersom jag inte varit stenhård i helgen och då man tränar så mycket så bygger man muskler så man kanske inte ska hoppas på allt för mycket, men det känns bra att det visats något resultat iaf på en vecka. :)

Imorgon går jag in i fas 2 och kör stenhårt för att nå ännu mer resultat. :)


MNL DAG 6

Igår hade jag lite undagtag från dieten eller jag följde den inte som jag skulle och då kanske ni undrar varför gjorde du inte de då? Jo det var såhär att alla andra i familjen ville äta taccos och taccos utan grönsaker hur gott är det? Liksom köttfärs och creme fraiche, ne fyfan så jag tog en grönsaks dag och gjorde typ som en nachotalrik istället för att äta med bröd eftersom att jag inte ska göra det. På kvällen så gick jag och Erika på bio och såg Gangster squad eller något sånt, rätt så bra film faktiskt men iaf hur tråkigt är det inte att gå på bio utan att tugga på nått och frestas av att höra alla andra sitta och prassla med sina påsar, NEPP!!! Så jag valde att ta med det nyttigaste alternativet bortsätt från frukt och grönsaker då, nötter. Jag hade natten innan då jag inte kunnat sova googlat på nyttiga nötter och fick reda på att nötter innehåller nyttiga fetter och de olika nötterna är bra för olika saker i kroppen så ja jag plockade lite av de nyttigaste nötterna(typ sånna här nötter som ser lite halvtråkig ut), dock så fick jag lite ångest när jag ställde mig på vågen i morse och såg att jag gått upp lite, vart lite irriterad för att de andra inte kunde anpassa maten så vi kunde köra bara proteiner en hel vecka och inte en halv, inte direkt så att jag vill sitta och äta typ omelett då de andra äter taccos men men bara gilla läget och kämpa på, jag ska väl inte hoppas på att jag går ner allt för mycket heller då jag tränar och det byggs muskler men några kilon kan man väl hoppas på ska försvinna, sedan är det ju så att det tar den tid det tar, det kan vara väldigt enkelt att lägga på sig några kilon men det kan vara ett stort arbete att få bort skiten och då krävs det att man kämpar och inte ger upp i första taget.
 
Idag har jag iaf varit i backen med frilufs, lite uppåkardag och möte då vi fick se skidskolegrupperna och fika lite, fick någon macka jag önskar att jag aldrig tagit, jag var hungrig och alla andra satt och åt så jag var ju nästan illa tvungen och ta den där mackjäveln som jag skulle vilja kalla den. Fick så äckligt ont i magen efter att jag ätit den och började må illa så måste ju varit något fel på den, dum som man är så ställer man sig och springer på springbandet då jag kommer hem, ville ju träna bort den där äckliga mackan jag hade ångest för att jag tog men att träna med magont och ganska hårt som jag också gjorde resulterade till att det blev värre, mer ont i magen och mer illamående så ja det kanske var lite dumt tänkt men det blir nog lungt ikväll om det inte går över.
Men förutom att det blev värre så måste jag säga att jag är nöjd över dagens träning, jag vet inte vart min kondition kom ifrån, brukar inte orka springa så länge men nu kunde jag springa rätt så länge och jag kände verkligen att min kropp orkade det, kändes så himla bra, måste ha fått bra kondis under natten eller nått så tack för det John blund? konditionsängeln? eller något liknande. xD

Nu ska jag upp och se om det är mat snart. :) Ha en bra kväll! :)
 

Fredag :D

Somnade sent inatt, vart jätte pigg då jag skulle lägga mig så låg vaken rätt länge vilket resulterade till att man va lite trött idag, sov till typ 1 sedan fick jag så lov och kliva upp och göra frukost. :)
Strax efter 2 kom mamma och hämtade upp mig så drog vi in till Birsta en sväng, skulle lämna tillbaka min gamla vattenkokare eftersom att den tappar grejs från botten, sedan fick jag höra att det stått i tidningen om att de försökt återkalla just den där sorten pga av nått värmeledningsfel, kanske därför den varit så seg och fått upp värmen hela tiden. Köpte också lite ljus på Ikea, hade ju bara köpt den vanliga storleken på värmeljus sist jag var där så nu köpte jag den större sorten och även några blockljus så nu har jag så jag kan göra det mysigt ett tag framåt. :)
Annars blev det mathandling på Ica Maxi innan vi hämtade pappa på hans jobb vid 4. :)
 
Jag och pappa bestämde oss för att åka ner och simma idag, var ganska skönt med några längder och lite bubbelbad så nu har jag kommit hem för ett litet tag sedan och ätit lite mat åså så ska jag planera lite inför kvällen nu som troligtvis blir bio. :)
 
Ha en bra kväll. :)
 
 

MNL DAG 4 kväll

Suget efter nått gott börjar kräla sig i min kropp, som att någon där inne ropar: Ge mig godis, kakor, mackor och allt det där goda, onyttiga.. Just idag, nu ikväll är suget stort..
Nu förstår jag hur svårt det är att sluta med t.ex. droger för socker är fan en slags drog för sig det med, det är beroendeframkallande och har man väl en gång smakat på alla gosaker som socker finns i så är det svårt att undvika det och såklart så har det som alltid en dålig fara, t.ex. diabetes.
Men man får försöka stå emot de goda sakerna så gott man kan.. :)
bjuder på en träningsbild från dagen

MNL dag 4

Godmorgon eller goddag för vissa, men jag föredra att kalla det morgon då jag varken hunnit klätt på mig eller fixa mig än. Känner att det börjar gå lite bättre och äta nu och jag börjar komma in i det lite mer, i morse gjorde jag kanelvåfflor till frukosten för omväxlingens skull, dukanvåfflor då kryddade med kanel, men nja det var väl ingen höjdare, det var gott de första tuggorna fast sedan vart man väldigt less på smaken så slutade med att det blev lite yogurt iaf. xD  Man har ju iaf provat och det skadar ju inte.
 
Idag ska jag försöka hinna med och städa mitt rum som ser förjävligt ut, har börjat litegrann så är mest dammsugning kvar sedan ska jag såklart utföra någon slags träning, vet inte om jag ska springa idag också eller om jag ska göra något annat eller kör jag dubbelpass med något idag, först nu på dagen sedan ikväll. :)
 
Längtar till denna förbaskade vecka är över, jag vill ha grönsaker så man få äta GODARE maträtter!!!

MNL DAG 3 morgon

Nemen godmorgon då säger en trött Elin som ser halft drogad ut med det bjuder jag på.
Vaknade med halsont idag illa nog så idag får min vän vara Te och hoppas att det blir bättre.
Gick mycket bättre och få i sig frukost idag men jag saknar endå mina grötmornar, vaknade och hade typ glömt bort det hela lite så låg och tänkte hur gott det skulle bli med en macka sen bah: neee, sån frukost vare ju inte..
Men min frukost var endå helt okej idag : stekt ägg med skinka/kalkon, en liten skål god yogurt, och te med smak av rabarber och vanilj, godaste frukosten hitills iaf. xD
Trots min halsont så tänkte jag ta lite morgonträning på Eilerts super gym. ;) Troligtvis blir det lite springning på springbandet men får väl försöka ta det lite lungt så jag inte får ännu mer ont i halsen eller blir sjuk det vill jag inte bli.. men lika bra och köra på nu på morgonen även om man är trött som ett as för vet att jag kommer sega ner mig mer om ett par timmar.
 
Ha en bra dag, lär ju upptadera mer senare. :)

MNL DAG 2

MNL ( mitt nya liv), så vet ni då jag skriver om hur det går.
 
Kan säga att idag har det inte gått så bra och äta, jag är hungrig och så men jag har tappat aptiten och mår illa då jag ser vad jag ska äta eller känner lukten utav det. Till frukost fick jag endast i mig några få skedar yogurt(teskedar),en halv skinka och ett halft ägg så tänkte hur fan ska denna dag sluta om jag inte få i mig något.
Skulle sluta skolan vid 14:00, men vi fick istället sluta vid 11:20 så det var skönt, så nu försöker jag få i mig min lunch som består av kyckling och road islandsås, hade ingen annan sås men det var ingen höjdare till detta så ja 3 tuggor har jag fått i mig och känner att jag vill inte ha något mer, det var inte gott nu så jag vet inte om jag ska försöka tvinga i mig någon tugga till eller om jag ska slänga skiten, jag tror det blir slänga och jag vet att jag kommer bli hungrig snart igen men får väl satsa på middagen då, hoppas kan man ju iaf..
Tänkte iaf chansa och ta 14:05 tåget hem istället för vid 16:00 som jag hade bokat nu då jag fick sluta tidigt och allt men ska väl inte va några problem tror jag och då kommer jag hem tidigare också. :D:D
 
 

Redan plåga

Fyfan det är plågsamt och inte kunna äta typ nånting, jag har typ endast ätit yogurt och skinka på dagen och nu har jag nyss ätit omelett och jag känner mig endå hungrig. Blev nästan illamående förut för att jag ätit så lite jämfört med vad jag är van vid och trots att det är första dagen utan normal mat så kan jag säga att det känns som många många fler och jag skulle kunna döda för en fet jävla pizza asså för att mätta hungern och inte nog med de så har thaierna i trapphuset gjort mat så de luktar thaimat om man öppnar dörren och på reklamerna så visas de ju självklart massa pizza och sånt där som man inte lägger så stor uppmärksamhet till annars men nu gör jag det.
 
Så ja just nu dag 1 känns denna diet som ett helvete, känns jobbigt som fan men jag ska klara det.
Få se hur jag överlever kvällen, man ska ju hellst röra på sig minst 30 min om dagen så får se om jag orkar göra något eller vad jag gör.. :P

Mitt nya liv dag 1

Idag startar jag mitt nya liv och försöker fullfölja mina nyårslöften, behövde vänta till en måndag så det inte blir så rörigt och man lättare kan hålla koll på hur länge man hållit på.:) har sett att det är många som ska börja "sitt nya liv" just idag, fler som tänkte som jag kanske och vänta in början på veckan.:)
För att komma in i en nyttighetsfas så börjar jag med en diet då man plockar bort typ allt på en gång, kommer bli jobbigt men jag ha klarat den jobbiga första veckan förut och ska göra de igen. Denna gång fyller jag inte år efter 2 veckor så de förstör för mig som de gjorde sist, nu ska jag klara de lite längre än så.:o kommer att köra några veckor med dukan dieten, samma som jag gjorde sist så kommer under en vecka att bara äta proteiner och det är jobbigt, man känner sig orklös de första dagarna men sedan då man väl kommit in i det så är det ganska lätt så jag hoppas jag klarar mig tills jag känner mig nöjd och kan gå vidare på annat sätt.:)
Idag blev frukosten en skål verum yogurt(inga flingor) och några skivor skinka och kalkon. Jag är van med frukostar som gröt och nån macka, ganska bra frukost som är mättande så ja nu är jag redan hungrig efter typ en timme.:o tur jag packat ned yogurt i väskan så jag ha nått på tåget då jag ska åka tillbaka till Gävle en sväng :) xD
Ska försöka skriva så mycket jag kan om hur det går, tro jag bli mer peppad då.:)


trött tjej..

I helgen har jag mest tagit de lungt med typ filmmys både med eller utan kompis och det har varit rätt skönt och såklart en bra helg.
 
Igår på dagen var jag och Nita på Birsta en sväng och kikade runt lite, det blev även god lunch på Ikea och ljusshopping för min del. ;P Lika trevligt som vanligt. :D
 
Idag har jag varit i backen med Matilda och en kompis till henne, backen var skit dålig, isig och jävlig så den har ju varit bättre om man säger så men det var skönt och komma ut lite och åka endå såklart. :)
åkte hem vid typ tre så for jag och pappa in till Birsta och fixade en hjälm till mig, har aldrig gillat hjälmar och kommer aldrig och gö men den får väl duga då, tycker jag är lika ful i alla men var bra pris på denna och måste ju ha hjälm i skidskolan så.. har ingen bild på den nu iaf för är så sjukt trött att jag knapt orkat röra mig sen jag kom hem.. Man bli så trött av att kliva upp tidigt och vara ute och åka hela dagen, känner mig lite frusen och ser ut som jag halft knarkat på ögonen men får bli en tidig kväll idag. Nu ska jag iaf upp och se på tvn. :)
 

minitrip

I onsdags så åkte ju jag och mamma ner till Gävle, tåget gick as segt och tro det var minst 3 långa stopp så kändes som det tog extra lång tid och åka ner.
Vi kom fram vid 22:15 ungefär så då gick vi förbi Sibylla och köpte med oss lite mat hem eftersom att vi var hungriga efter resan men vet inte om det var så bra att man åt den tiden för jag fick jätte ont i magen och kunde inte sova, tungnadad va jag också så låg vaken till iaf två medans mamma slocknade på en gång hon.
 
Vid 10 befann vi oss inne på vårdcentralen,  eller ja vi var väl där ett tag innan också för man vill ju inte komma prick den tid man ska vara inne direkt.  Men tiden gick och ingen dietist hade hämtat upp oss och tillslut började de andra som jobbade där söka efter henne och då visade det sig att hon inte ens var där så då fick vi veta att det skulle nog inte bli någon tid då och gud vad arg och less man blev då vi liksom åkt enda från Timrå, mamma hade ju fått tagit ledigt från jobbet och jag hade knapt råd att betala tågresan nu liksom och så roligt är det ju inte att åka tåg ett antal timmar helt i onödan..
Men efter 2 timmar så dök hon upp och jag fick snacka en stund iaf, det kan va okej och sova över några minuter men inte flera timmar så jag tänker iaf inte betala för denna träff då typ hela vår dag blev jätte stressig pga av det där, då vi var klar fick vi ju skynda oss till lägenheten och hämta väskorna och sedan ner på stan och äta eftersom vi inte hade ätit någon frukost då vi tänkte att vi skulle vara klar efter typ en halvtimme.
Vi lämnade väskorna för att vi visste att vi skulle ha god tid på oss om vi fått kommit in i tid och allt och jag hade ju ingen frukost hemma så därför tänkte vi att då äter vi brunch på stan efteråt istället men vi hann ju nästan hungra ihjäl innan allt va klart. Kan ju säga att det är inte bra för magen och stressa och låta bli att äta men det var ju inte vårat fel att det blev stressigt iaf...
Blev iaf god taccobuffé på stan innan vi hoppade på tåget hem igen vid 2 tiden så nu är jag tillbaka här i Timrå igen i några dagar innan jag tar en snabbis trip till till Gävle för att redovisa en uppgift.
Men nu får man försöka läsa igenom papprerna som man fått och typ prova sig fram hur jag ska äta, det ska nog gå bra. :)

2/1

Idag har jag varit lite lat precis som igår så har haft lite Alvin och gänget maraton för mig själv, kollat på 1:an och 2:an, 3:an har jag inte hunnit sett än och får se om jag hinner idag annars får jag kolla på den en annan dag. :)
Nu har jag precis packat lite, en minipackning bara innehållandes de viktigaste ( smink, nesecär och ett ombyte typ) Inte så mycket då jag endast ska vara borta en natt. Ska nämligen ta en trip till Gävle med mamma för imorn ska jag till dietisten och mamma ville följa med så hon också hör allt vilket känns bra så slipper jag berätta om allt för henne som säkert skulle vara jätte jobbigt och skulle säkert glömma massa så det är bra att vi ha 4 öron istället för 2 att lyssna med. ;P
Känns skönt och ha sällskap på tåget också då vi åker under kvällen hehe, hoppas ni få en bra kväll. :)
 

Nyårslöften

Jag brukar sällan ha några nyårslöften, det har hänt några få år, jag brukar vara dålig på att hålla sånna saker beroende på vad det handlar om men nu vet jag precis vad jag vill så jag ska verkligen kämpa för att hålla mina nyårslöften och anledningen till att jag skriver det här är för att jag vill dela med mig utav det och bli mer peppad vilket jag inte blir om jag håller det för mig själv, då finns det ingen som vet om mina planer och då kan jag ju fuska och det ska jag inte.
 
Nyårsöften 2013:
 
- Jag ska äta nyttigare och enligt mitt matschema som jag ska få av dietisten, jag ska verkligen försöka tänka på/ta reda på vad jag kan äta så att min mage mår bäst. Med att äta nyttigare så menar jag bl.a. inge läsk, godis/chips och andra onyttigheter.

-  Jag ska verkligen ta tag i träningen lika bra som jag gjorde de i höstas och har mål att träna ca 5-6 dagar i veckan. Jag vet att jag kan klara det!

- Jag ska också vara sparsam med pengarna! Det har jag ju varit nu i några månader också men jag ska försöka vara ännu mer sparsam så att jag får ihop pengar till årets roliga planer.

- Försöka få minst godkänt i uppgifterna i skolan, allt över E är bonus. :)

 

Ungefär så ser mina nyårslöften ut och jag ska försöka kämpa för att jag vet att jag vill de, de gäller bara att starta och komma igång. :) Så vad tro ni, tro ni att jag håller de? :)

 


nyår

Jamen gott nytt år alla då, kvällen igår var väl både rolig, trevlig och kaos.
Var hos Erika först och åt god mat och förfestade med roligt folk, vid halv 12 behövde typ alla dra och alla kom inte in på samma fest tråkigt nog så vi hamnade på olika ställen allihop.
Själv firade jag tolvslaget på statoil i torsboda med Mange, Acke, Jens och vår chaffis, man såg nästan inga raketer haha..
Sedan hamnade vi ju i Härnösand dit de kom massa oinbjudna gäster och förstörde och började slå allihopa så det blev ju helt kaos, men efter en polistitt så blev det lugnare.
 
Ja men jag ska inte berätta om hela kvällen/natten är så jäkla trött och sliten idag men det är ju bara nyår en gång om år trots allt. Blir en tidig kväll ikväll iaf.. :O

RSS 2.0